Jokipojat jätti jumbosijan

Jokipojat pysäytti tehokkaasti vantaalaisyritykset.
Kuva © Teemu Eirtovaara
Perjantaina Vantaalla pelatussa Mestis-ottelussa vierasjoukkue Jokipojat kukisti aneemisen Kiekko-Vantaan maalein 4-2. Jokipojat nousi täten pois jumbosijalta ja kapusi yhdeksänneksi.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pekka Kangasalusta oli syystäkin pettynyt heikon pelin pelanneeseen joukkueeseensa. Hän antoi puhtaat paperit vain yhdelle pelaajalle.

- Käsittämätöntä, miten B-juniori-ikäinen pelaaja pitää meitä yksin pystyssä, Kangasalusta viittasi Aleksi Mustoseen.

- Ei ollut kunnon yritystä, olimme luokattomia.

Vieraiden Mikko Haapakoski piti Jokipoikien peliesityksestä.

- Kolme pistettä Vantaalta on kova saavutus. Pelimme tulee pala palalta paremmaksi. Tänään oli jämäkkä esitys, siihen täytyy olla tyytyväinen.

Jokipoikienkin pelissä oli parannettavaa. Syötöt olivat usein huonoja, minkä lisäksi joukkue tuhri useita tilanteita paitsioiksi.

Ensimmäinen erä oli ottelun heikkotasoisin. Kumpikaan joukkue ei juurikaan päässyt tilanteisiin ja ainoa maali tuli vieraille Heikki Puustisen toimesta lähes nollakulmasta. Toisessa erässä Jokipojat lisäsi johtoaan, kun Otto Karvinen iski paluukiekon sisään.

Vantaalaiset heräsivät taisteluun

Kolmannessa erässä vierailijat näyttivät karkaavan lopullisesti kapteeni Jarkko Immosen maalilla. Kiekko-Vantaa heräsi kuitenkin taisteluun, kun Mustonen teki kavennuksen vain 41 sekuntia Jokipoikien kolmannesta osumasta. Kotijoukkueen toisessa maalissa Mustonen syötti kiekon neliön keskelle, josta maalin iski Jere Karjalainen.

- Ensimmäisen maalin jälkeen olimme ahtaalla, mutta selvisimme, Haapakoski näki.

Pidemmälle kiri ei riittänyt, vaan Jokipoikien latvialaishyökkääjä Vitalijs Pavlovs viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Puolitoista minuuttia ennen loppua Kiekko-Vantaalla oli aloitus hyökkäysalueella, mutta Kangasalusta ei käyttänyt aikalisäänsä.

- Pitkän kiekon takia saimme ykkösnyrkin tuoreena väsyneempiä vastustajia vastaan. Tällä kertaa ei onnistuttu, ehkä toisella kerralla teen toisenlaisen ratkaisun.

Molemmat joukkueet ovat kaukalossa myös lauantaina. Jokipojat jatkaa kiertuettaan Uudellamaalla matkatessaan HCK:n vieraaksi. Kiekko-Vantaa pelaa niin ikään vieraissa vastustajanaan SaPKo.