Hakulisen tähtihetki takasi pisteet TUTOlle

TUTOn nelosketju oli liekeissä Antti Reivosen (vas.) ja Anrei Hakulisen (kesk.) johdolla.
Kajaanin Hokki kärsi kauden ensimmäisen varsinaisen peliajan tappionsa, kun se kaatui Turussa TUTOlle lukemin 3-2. Viihdyttävä peli sai ratkaisunsa vasta reilut kaksi minuuttia ennen loppusummeria, kun kotijoukkueen tehokkaasti esiintynyt nelosketju astui esiin.

Joukkueet etenivät tasatahtia aina kolmannen erän loppuun asti, kunnes TUTOn Anrei Hakulinen kruunasi hienon ottelunsa voittomaaliin. Ketjukaverit Antti Reivonen ja Arttu Niskakangas riistivät ensin kiekon Hokki-puolustukselta, joka ei pystynyt purkamaan tilannetta.

Pelivälineen saatuaan Hakulinen onnistui ohittamaan puolustajan ja laukaisemaan kiekon pienestä kulmasta ohi vastaan tulleen Teemu Seppäsen. 22-vuotias hyökkääjä syötti voittomaalinsa lisäksi turkulaisten muut osumat.

- Hän ei pelkästään ratkaise pelejä, vaan on tärkeä myös siksi, että kannattajat tarvitsevat tällaisia äijiä seurattavaksi, kehui TUTOn päävalmentaja Juhani Tamminen.

Ottelu oli jäähyjen värittämä, mutta molempien joukkueiden ylivoima oli melko tehotonta. Kajaanilaiset pääsivät vielä Hakulisen voittomaalin jälkeen pelaamaan kuudella kolmea vastaan otettuaan maalivahtinsa pois, mutta TUTO taisteli hyvin eikä tasoitusta enää nähty.

- Onnistuimme pelaamaan hyvän ottelun, mutta kaaduimme virheisiin. Niitä sattuu, kun yritetään pelata rohkeasti, eikä niihin kannata jäädä rypemään. Otetaan hyvät asiat mukaan ja katsotaan eteenpäin, kommentoi Hokin päävalmentaja Petri Mattila.

Hokki jäi telineisiin

Ottelun ensimmäinen erä oli kotijoukkueen selvää hallintaa. TUTO paineisti Hokki-puolustusta hanakasti eikä päästänyt vierailijoita avaamaan peliä. Ottelun avausosuman teki viiden minuutin kohdalla David Lundbohm, joka laukoi kiekon maaliin heti Hakulisen aloitusvoiton jälkeen.

Lisämaaleihinkin oli avauserässä paikkoja, mutta TUTOn laukausten laadussa oli paljon petrattavaa. Myös Hokin maalilla pelannut Teemu Seppänen oli vireessä. Kotijoukkueen hallinnasta kertoo se, että Tommi Virtanen joutui avauserässä torjuntatöihin vain kaksi kertaa.

- Ensimmäinen ja kolmas erä olivat meille tosi vaikeita. TUTO puolusti ja karvasi todella hyvin, emmekä päässeet oikein liikkeelle, kertasi Mattila.

Tasaisen toisen erän käännekohta oli kotijoukkueen jäähysuma viiden minuutin kohdalla. Sekä Pasi Hirvonen että Iiro Vehmanen passitettiin peräjälkeen istunnolle, ja Hokki käytti etsikkoaikansa täydellisesti.

Ensin tasoitti Casper Santanen, jonka lämäri suoraan Riku Toivon syötöstä painui kotijoukkueen maaliin. Vain minuutti edellisestä oli vierasjoukkue jo johdossa. TUTOn alivoima jätti maalinedustalle liikaa tilaa ja Mika Koivisto kiitti. Hän sai mainion syötön Ville Eskeliseltä ja saattoi rauhassa asettaa kiekon tyhjään maaliin.

Tamminen reagoi pikamaaleihin tutusti ottamalla aikalisän. Se auttoikin, sillä kotijoukkue toipui takaiskuistaan lopulta nopeasti. TUTO onnistuikin nousemaan tasoihin nelisen minuuttia ennen toisen erän päätöstä.

Hienon ottelun pelannut nelosketju sai hyökkäyspään aloituksen jälkeen hyvän paineen Hokki-päätyyn, ja Antti Reivonen viimeisteli tasoituksen. Hän seurasi oman laukauksensa paluukiekon ja sijoitti pelivälineen maaliin.

TUTOn ylivoima ei toiminut

Kolmannen erän alkupuolisko oli tarkkaa pelaamista. TUTO oli kuitenkin niskan päällä, ja hyvä karvauspeli tuotti joukkueelle jatkuvasti puolittaisia maalintekopaikkoja.

Hokki tarjoili turkulaisille mahdollisuuden ratkaista peli jo erän puolivälin jälkeen, kun se otti kolme perättäistä jäähyä. TUTOn ylivoima ei kuitenkaan onnistunut puhkomaan vierasjoukkueen uhrautuvaa alivoimaa.

- Alivoima toimi jälleen todella hyvin, se on meidän vahvuus. Joukkue taisteli hienosti ja laittoi kroppaa likoon. Onnistuttiin pitämään TUTOn kaltainen taitava joukkue ilman ylivoimamaalia, kehaisi Mattila.

Ottelu näyttikin jo etenevän jatkoajalle, kunnes TUTOn nelosketju astui esiin.

- Emme jättäneet yleisöä kylmäksi. Tämä oli erittäin hyvä kiekkopeli, ja pääsimme pistetavoitteessamme aikataulun edelle. Meillä oli viikko aikaa valmistautua tähän otteluun, ja tehtiin se hyvin, kiitteli Tamminen.

Kotijoukkueen pelitapa ei vielä ole 60 minuutin kunnossa. Otteet ailahtelevat paljon, mutta Tamminen oli toiveikkaana tulevaisuuden suhteen.

- Prosessi on kesken. Tarvittiin Hokin kaltainen hyvä vastustaja, jotta nähtiin, ketkä näistä äijistä pystyvät pelaamaan 60 minuutin painetta. Monella oli vaikeuksia, mutta sen takia harjoitellaan. Tulee päivä, jolloin pelitapamme toimii, ja silloin on vastustajilla ahdasta, ennakoi Tamminen.

Molemmat joukkueet ovat tulessa jo lauantaina. TUTO matkustaa Mikkeliin Jukureiden vieraaksi, kun taas Hokki haastaa LeKin Lempäälässä.