Tehokas Hermes masensi Mehtimäen

Jokipojat ja Hermes väänsivät jälleen.
Jokipojat ja Hermes jatkoivat puolivälieräsarjaansa lauantaina Mehtimäellä. Tehoton isäntäjoukkue sai vastaansa varsin tehokkaan vierailijan Hermeksen kaataessa vastustajansa lukemin 2-4.

Ottelu sai kokkolalaisnäkökulmasta mieluisan alun, sillä Hermeksen vauhdikas hyökkäyspeli tuotti tulosta jo reilun minuutin pelin jälkeen, kun Joona Jääskeläinen laukoi taululle 0-1-lukemat.

Edes kahden miehen ylivoima ei helpottanut isäntien pelaamista. Oikeastaan Jokipoikien ainoa potentiaalinen maalipaikka ensimmäisessä erässä syntyi Ossi Pellisen nopeiden käsien ansiosta: Hermes-pelaajalta unohtui kiekko aivan oman maalin tuntumaan ja Pellinen yritti luutia kiekon sisään, mutta tuloksetta.

Hermes koki ottelun aikana myös menetyksiä, sillä Jere Rantala loukkaantui Jesse Jormanaisen taklauksen seurauksena. Hermes-käskijä Antti Karhula totesi kuitenkin pelin jälkeen ettei syytä huoleen ole.

− Kyllä se tuolla jo käveli ja huulta heitti. Katsotaan rauhassa, ainahan kolhuja tulee.

Ottelun aikana loukkaantui myös Jokipojat-hyökkääjä Oula Uski, mutta hänen kunnostaan ei ole vielä tietoa.

Peli olikin pitkälti vauhdikasta päästä päähän sahaamista molempien joukkueiden rakennellessa omia hyökkäyksiään. Kokkolalaiset kuitenkin blokkasivat isäntäjoukkueen vedot, mikä teki joensuulaishyökkäyksistä varsin tehottomia.

− Olimme nyt vähän sinne päin, mutta rytmittäminen pitää saada paremmaksi. Enemmän taistelua ja jäähyt pois, ei tässä sen kummasempaa ole, totesi puolestaan Jokipojat-käskijä Ari Aaltonen.

Peli heräsi henkiin päätöserässä

Myöskin Denis Godlan kelpo esiintyminen maalilla aiheutti isäntäjoukkueelle harmaita hiuksia. Etenkin kokkolalaisalivoimassa Godlalla oli merkittävä rooli eikä hurjinkaan Jokipoikien pyöritys tuottanut tulosta.

Vauhdikas mutta tehottomuutta tihkuva peli muuttui kuitenkin kertaheitolla toisen erän jälkeen. Hermes kasvatti johtooan ylivoimalla vielä toisen erän lopussa 2-0:aan, mutta päätöserässä Jokipojat näytti kyntensä.

− Jossain vaiheessa näytti hyvältä, kun olimme kahden maalin johtoasemassa. Sitten jotain tapahtui ja otettin kaveria mukaan peliin. Tai mukaan ja mukaan, kaveri paransi sitä myöten, kommentoi Karhula pelin kulkua.

Vaikka päätöserä alkoikin intensiivisellä Hermes-pyörityksellä, pääsi joensuulaisyleisö pian tuulettamaan Eetu Rissasen viimeistelemää 1-2-kavennusmaalia.

Hermes ylivoima puri kuitenkin toistamiseen illan aikana: päätöserän puolessa välissä auennut kokkolaisylivoima ehti vanheta vain viisi sekuntia, kun kiekko oli maalissa.

1-3-tappioasemassakaan ei isäntäjoukkue kuitenkaan luovuttanut. Jokipoikien onnistui nousta kuskin paikalle viimeisen kymmenen minuutin aikana ja peli pyörikin mallikkaasti Hermes-päädyssä. Lopulta helpottavan 2-3-osuman taiteili Jesse Paukku, joka kikkaili yksin läpi koko kokkolalaispuolustuksen.

Ottelun loppuminuuteilta ei jännitystä puuttunut Jokipoikien hakiessa elintärkeää tasoitusosumaa kuudella kenttäpelaajalla. Lopulta paineen pitäminen Hermes-päädyssä ei onnistunut ja vieraat pääsivätkin viimeistelemään 2-4-loppulukemat.

− Kokonaisuutena ihan hyvä esitys meiltä. Pikkuhiljaa tunnetaso pelaajillakin nousee, ja niin tulee jatkumaan sarjan edetessä, Karhula päätti.

Ottelusarja on nyt lukemissa 2-1 Hermekselle. Sarja jatkuu maanantaina Kokkolassa.