Viiden puolustajan Hokki selätti kaapottoman TUTOn

Tuukka Pulliaisella ei ollut asiaa maalipaikoille.
Hokki kavensi lauantaina puolivälieräsarjan TUTOa vastaan 2-1:een, kun se onnistui kaatamaan kotikaukalossaan turkulaiset lukemin 4-2. Hokki ratkoi ottelun toisessa erässä, jossa se mätti kaikki ottelun neljä maaliaan.

Maalittoman avauserän jälkeen ottelun toisessa erässä alkoi tapahtua, kun Hokki ryhtyi takomaan kiekkoa verkkoon. Pirteästi toisen erän aloittanut kotijoukkue siirtyi pikaisesti johtoon Aku Kestilän haisteltua irtokiekon maalin edustalta.

Ottelun tuomarilinja oli tällä kertaa ensimmäistä Kajaanin kohtaamista huomattavasti tiukempi, ja pienimmätkin rikkeet vihellettiin pois. Lisäksi eilisen ottelun ja pitkän matkustamisen uuvuttamat joukkueet myös rikkoivat herkästi. Jo avauserässä jäähyluukkujen ovet kävivät runsaasti, mutta toisessa erityisesti TUTOn peli hajosi täysin jäähyihin.

Hokin loput kolme maalia olivatkin ylivoimaosumia. Ensiksi Kestilä ohjasi Santeri Vuotin lämärin maaliin, sitten Vuotin oma veto painui ylänurkkaan ja paria minuuttia myöhemmin Niklas Näppi heilutteli verkkoa Markus Korkiakosken upean esityön päätteeksi.

Erityisesti Näpin osumaan johtanut jäähy kuvasti turkulaisten turhautumista melkoisen hyvin. Vain minuutti Miika Elomon ottaman aikalisän jälkeen TUTOn tehohyökkääjä Jasper Lindsten kävi ajamssa Hokki-vahti Sami Väliharjun kumoon. Jäähyboxista poistuessaan hyökkäjä puhui vielä itselleen käytöskympin.

Turkulaisten maalilla pelasi aikaisemmista otteluista poiketen Kristian Järvinen, kun perjantaina voiton torjunut Kaapo Kähkönen oli jäänyt kokonaan pois matkasta. Järvisen piikkiin maaleja ei suoranaisesti voida laittaa, mutta erityisesti mailapelissä HPK-laina jäi Kähkösen tasosta.

− Hyvätasoinen jääkiekko-ottelu molemmilta joukkueilta. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan, ja silloin on aina mahdollisuus syntyä hyvää jääkiekkoa, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

− Hyvää pudotuspelikiekkoa. Kuten aikaisemmin olen sanonut, niin ainoa mikä merkitsee, ovat kiinnitykset. Lukemat ovat toisarvoisia, pohti puolestaan TUTO-valmentaja Miika Elomo.

TUTO säikäytti päätöserässä

Kolmanteen erään TUTO ei lähtenyt neppailemaan ja odottelemaan seuraavaa ottelua, vaan pyrki edelleen aktiivisesti maalipaikoille. Hokki-maalilla Väliharju joutui kovaan kiekkosateseen, ja nuorelle kassarille kirjattiinkin lopulta peräti 39 torjuntaa.

Turkulaisten yritys palkittiinkin ylivoimalla, kun Niko Tuhkasen viivakuti painui vastustamattomasti Hokki-maaliin. Kavennuksesta huolimatta pelin tempo jossain määrin lässähti päätöserässä.

Myös Laukkanen hyödynsi TUTO-paineen keskellä aikalisää kuvioidensa juonimiseen, mutta turkulaiset tulivat vielä vastustamattomasti kahden maalin päähän Rasmus Kulmalan onnistuttua.

Ottelussa vihellettiin peräti 50 jäähyminuuttia, joten itse pelin kuva oli melkoisen rikkonainen. Tästä huolimatta kovia taklauksia jaeltiin puolin ja toisin, eikä pelistä myöskään vauhtia puuttunut. TUTOn kiri saikin lopullisen kuoliniskunsa ottelun kuvaan sopivasti jäähyn muodossa, kun Hannu Kuru passitettiin istunnolle alle kaksi minuuttia ennen päätössummeria.

− Totta kai tämä oli iso voitto meille, että saimme ensimmäisen kiinnityksen tähän sarjaan, ja sitä kautta pääsemme ehkä oikein kunnolla haastamaan. Itse mietin ennen sarjaa, että kolmen ottelun jälkeen voitot ovat jommalle kummalle 2-1, joten ei tässä mitään isoja yllätyksiä ole tapahtunut, Laukkanen sanoi.

− Tänään emme pystyneet ottamaan kiinnitystä, vaan sen otti Hokki. Tämä on käsiteltävä nopeasti, ja sitten se menee samaan roskakoriin, kuin nuo kaksi kiinnitystä jotka meillä jo on, Elomo jatkoi tyylilleen uskollisena.

− Kiinnitykset ovat 2-1, nyt lähdetään kohti toista viikkoa, joka ratkaisee jatkoonmenijän. Pannaan päätä hetkeksi tyynyyn ja sitten persettä penkkiin, ja istutaan huomenna bussissa yhdeksän tuntia kohti Turkua, päätti Laukkanen.

Ottelusarjan neljäs kamppailu pelataan Turussa tulevana maananataina. Varmuudella pelattava viides ottelu Kajaanissa on vuorossa keskiviikkona.