KeuPa laittoi SaPKon selkä seinää vasten - "Vaatii nyt kovaa uskoa tältä joukkueelta"

MESTIS / Raportti
SaPKo jäi jälleen vaille palkintoa.
Kuva © Antti Varonen
Puolivälieräsarjan ylösalaisin kääntänyt KeuPa matkasi Talvisaloon tavoitteenaan lyödä enemmän painetta kotijoukkue SaPKon suuntaan. Keuruulaiset eivät tarvinneet suunnitelmaansa taikatemppuja, vaan sitoutunut viisikkopeli kantoi läpi 60-minuuttisen.

Aiemmissa kohtaamisissa kiekollisessa pelissä kompastelleen KeuPan anti oli samalla saralla parempaa, mutta joukkue luotti edelleen voimakkaaseen karvauspelaamiseen ja sitä kautta tehokkaaseen riistopelaamiseen. 

Ottelun avausmaali olikin kuin keuruulaisten käsikirjasta: joukkue katkaisi hyökkäysalueella SaPKo-puolustuksen heikon purkukiekon ja pelasi kahdella syötöllä paikan maalin edessä päivystäneelle Aaro Vidgrenille

Avauserän loppua kohden SaPKo tarttui vallankahvaan useilla pitkillä hyökkäyksillä. Vierasjoukkueen valmistautuminen ja täydellinen sitoutuminen yksinomaan puolustuspelaamiseen ei antanut pässipaidoille kuitenkaan mahdollisuuksia maalintekoon. maalin edustalla ja kaksinkamppailuissa jäänyt tuumaakaan tilaa.

Illan tuomariston viesti joukkueille oli selvä: miestä ja mailaa saa pelata sääntöjen rajamailla. Ottelun ensimmäinen jäähy nähtiinkin vasta ajassa 28.04.

Avauserässä nähdyt merkit SaPKon hyökkäyspelaamisen tuskasta tulivat todenteolla esiin ottelun toisella kaksikymmenminuuttisella. Yksinäiset kiekontuonnit ilman viisikon tukea johtivat vain yksinkertaiseen roiskimiseen. Tiivis KeuPa-viisikko käänsikin usein kiekon saatuaan nopeasti SaPKon puolustuksen selustaan.

Joukkue olikin rokottaa pässipaitoja useaan otteeseen. Hyökkäyssiniviivalla ollut tila mahdollisti KeuPalle peräti kolme läpiajomahdollisuutta. SaPKo-vahti Antti Leskinen torjui kuitenkin jokaisen kerta toisensa jälkeen.

Toisen erän loppupuoli oli kuitenkin kotijoukkueen näytöstä. Pässilauman järjestelmälliset pitkät hyökkäykset eivät enää rajoittuneet kulmiin, vaan joukkue sai voitetuilla kaksinkamppailuilla tilaa edetä paremmille laukaisusektoreille. KeuPa selvisi vyöryksestä myös alivoimalla pelatessaan, vaikka peliväline lähenteli useaan otteeseen maaliverkkoja.

− Vaatii nyt kovaa uskoa tältä joukkueelta. Tuollaisilla hallintamäärillä ja tuollaisilla tilannemäärillä me vielä käännetään tämä sarja, siihen pitää uskoa, SaPKon Pasi Räsänen sanoi.

KeuPa musersi SaPKon tasoitusaikeet

Edelleen maalin tappioasemassa ollut SaPKo joutui toteamaan kliinisesti pelanneet keuruulaiset lopulta paremmakseen. Armottoman painostuksen allakaan KeuPa ei höntyillyt, vaan se pelasi pelivälineen yksinkertaisilla siirroilla keskialueelle. 

Maalilaulu Talvisalossa soi vasta ajassa 59.19, kun Tomi Wilenius ohitti Antti Karjalaisen tarkalla jäännuoliaisella. Sitä ennen KeuPa oli Pasi Kouvalaisen johdolla lyönyt toisen naulan pässipaitojen arkkuun.

− Tämä oli jo kolmas peli, jota viedään, mutta saadaan luu käteen, Räsänen totesi.

KeuPa lähtee täten kotiluolaansa murskaavassa sarjajohdossa ja saa ensimmäisen mahdollisuuden ottelusarjan katkaisuun maanantaina.

− Hauskinta tässä oli se, että meillä Juvalle jäi Matis Kiiskinen. Jouduttiin tekemään u-käännös kymmenen kilometriä myöhemmin ja hakemaan se takaisin sieltä ABC:ltä, Ville Nieminen hauskuutti vakavalla naamalla.

− Nöyrin mielin eteenpäin. En tiedä, mitä sanoisi pelistä sen enempää, olen niin nuori ja kokematon, Nieminen päätti lyhyen puheenvuoronsa.

− Kaveri on voittanut kolme peräkkäin, ei ole mitään selitystä sille, miksi emme voittaisi myös kolmea peräkkäin, Räsänen valoi vielä uskoa pässipaitojen mahdolliseen kiriin.

» Lähetä palautetta toimitukselle