Jatkuuko turkulaisten rämpiminen?

MESTIS / Ennakko
K-Laser matkaa viikonlopun toisessa vierasottelussaan TuTon vieraaksi. Valoa ei näy tunnelin päässä viiden tappion putkessa olevalle TuTolle, kun sen parhaat pistemiehet ovat sivussa ottelusta.

Kuntokäyrät

Ei ole turkulaisten Mestis-joukkueellakaan helppoa tällä kaudella. 21 ottelusta se on hävinnyt 16 ja pitelee kaupungin ykkösjoukkue TPS:n tavoin oman sarjansa häntäpäätä. TuTon edellinen peli oli keskiviikkona, jolloin Jukurit veivät täydet pisteet lukemin 4-1.

Joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa TuTo onnistui murskaamaan K-Laserin Raksilassa luvuin 1-7. Tuolloin TuTon maalivahti Ari Reunanen oli ottelun ehdoton sankari torjuen kiekon huikeat 40 kertaa.

K-Laser on liikenteessä vajaalla miehistöllä ja perjantain kohtaaminen LeKin kanssa on jo valmiiksi uuvuttanut pelaajat. Lempäälässä K-Laser kärsi tappion lukemin 5-3. K-Laser ei ole ollut vahva vieraspelaaja, yhdeksästä vierasottelusta se on hävinnyt kahdeksan.

Ratkaisun paikat

Syyskuun lopulla Oulussa TuTo aloitti maalinteon ripeästi. Ensimmäinen osuma syntyi, kun peli oli ehtinyt vanheta vain 54 sekuntia. Joukkueen ongelma ei ole ollut maalinteossa vaan oman pään puolustuksessa ja maalivahti osastolla. TuTon päästettyjen maalien -sarake ei ole kaunista katseltavaa. 86 kertaa on omissa soinut, mikä tekee keskimäärin yli neljä maalia per peli.


Lasse Lintula maalasi kaksi kertaa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Myös K-Laserin päässä maalivahti on entistä suuremmassa roolissa, kun Antti Rautiolan luistimiin astelee Jonathan Iilahti. Rautiolan siirryttyä Kärppiin tuuraamaan loukkaantunutta Tomi Karhusta ja joukkueen kakkosmaalivahdin Pekka Kankaanrannan lainaaminen toisaalle nostattaa nuoria veskareita tilalle. Iilahden ensiesiintyminen kotkapaidassa perjantaina ei mennyt aivan toivotulla tavalla, kun LeKi onnistui ohittamaan maalivahdin viisi kertaa. K-Laserin hyökkäyspää kärsii myös pelaajakadosta, mikä tarkoittaa sitä, että näkymättömämpien pelaajien tulee parantaa otteitaan.

Kokoonpanot

TuTon riveistä puuttuu tehomiehet Tommi Laine sekä Markus Laine. Muut poissaolijat ovat Toni Jalo, Sami Savolainen ja Anrei Hakulinen.

K-Laserilta sairastuvalla ovat Tomi Ståhlhammar, Oskari Hakomäki, Joonas Komulainen sekä Markus Himanka. Maalivahtien lisäksi toisaalle lähtivät Jyri Junnila ja Tomi Körkkö. Hyökkäyspäähän helpotusta tuo viikonlopuksi K-Laserin miehistöön liittynyt Ilveksen kasvatti ja viime kausina myös LeKillä lainassa ollut Niko Snellman.

» Lähetä palautetta toimitukselle