Salamat testaa TuTo-tassujen tahmeuden

MESTIS / Ennakko
Kirkkonummen Salamat saa kunnian olla ensimmäinen vierailija Turkuhallissa, jossa TuTo pelaa kauden kotiottelunsa Kupittaan uudelleenluonnin aikana. Ennakkokaavailuissa turkulaiset on sijoitettu pari pykälää vastustajaansa ylemmäksi, mutta tukkoiset jalat pilasivat harjoitusottelut. Joko irtoaa?

Turkuhallin Mestis-avauksen joukkueista TuToa pidetään sarjan kärkikaksikon vahvimpana haastajana. Myös vieraileva Salamat mielii kotietua pudotuspeleihin. Isossa kaukalossa kohtaavien joukkueiden yhtäläisyytenä on panostus luisteluun.

Harjoituskauden ottelutuloksista yhtäläisyyksiä ei juurikaan löydy. Salamat keräsi itseluottamusta voittamalla kaikki seitsemän Mestis-joukkueita pelaamaansa harjoitusottelua. Turkulaissävel sen sijaan oli mollivoittoinen. Kahdesti joukkueet ottelivat keskenään, ja kirkkonummelaiset veivät voitot maalein 7-3 ja 6-2.

TuTon harjoitusotteluiden esitysten kehnouden taustalta löytyy kesän erittäin kova harjoittelu. Joukkueen kakkosvalmentaja Pertti Hasanen myönsi tiistaina, että kenties TuTo on harjoitellut jopa liian kovaa. Harjoittelun intensiteettiä on vähennetty sarja-avausta silmälläpitäen, mutta nähtäväksi jää, riittääkö se.

- Olemme tehneet lähipäivät töitä, että olisimme mahdollisimman vähän tahmealla tassulla liikkeellä, päävalmentaja Ismo Lehkonen kertoo.

Siihen uskotaan myös Kirkkonummella.

- TuTo on torstaina varmasti monin verroin parempi kuin harjoitusotteluissa. Sarjassa korkealle tähtäävä porukka on vastassa. Emme missään nimessä tuudittaudu siihen, että helppo luvassa olisi helppo ottelu, vakuuttaa Salamoiden päävalmentaja Niki Andersson.

Turussa annetaan arvoa myös Salamoiden esityksille.

- Salamat tulee yllättämään monet tällä kaudella. Ne pelaavat niin aktiivista peliä, että jos jatkavat tuolla tavalla, niin siitä porukasta nousee lähivuosina todella monta nuorta SM-liigaan, Ismo Lehkonen arvioi avauskierroksen vastustajaa.

Terveinä kauteen

Mikäli viime hetket eivät tuo jobinpostia, lähtevät joukkueet kauteen käytännössä terveinä. Länsinaapurista Turkuun palannut laitahyökkääjä Juho Lehtisalo palaa kokoonpanoon puujalan jäljiltä, ja mukana on myös jykevä puolustaja Vikki Tammelin, kun vaimo on saanut taisteltua jälkikasvun maailmaan. 21-vuotias Lehtisalo saa oivan näyttöpaikan, sillä pelipaikka löytyy kokeneiden pelimiesten Tero Forsellin ja Markku Vuorisalon rinnalta.

Myös Salamoilta lähes kaikki ovat pelikunnossa. Sivussa on ainoastaan puolustaja Ville Vuorisaari, joka ei polvioperaation jäljiltä ole vielä aivan sataprosenttisessa iskussa. Olkapäätään parannellut Jarno Niinimäki ei pelannut harjoitusotteluissa, mutta vahvan viime kevään pelannut laitahyökkääjä on täydessä terässä runkosarjan käynnistyessä.

Kokoonpanon ulkopuolelle jäävät Salamoista varusmiespalvelustaan suorittavat puolustaja Joni Flod ja hyökkääjä Markku Flinck. Maalilla aloittaa odotetusti Simo Vehviläinen.

Kiekollisempaan suuntaan pelityyliään muuttanut Salamat onnistui harjoitusotteluissaan maalinteossa varsin hyvällä prosentilla, joten viimeisimpien päivien harjoittelussa painopiste on ollut oman pään varjelemisessa.

- Olemme harjoitelleet puolustuspeliä, karvauspeliä, alivoimaa ja vähän ylivoimaakin. Etenkin puolustuspelaamisesta on huoli ensimmäisiin peleihin, että onnistuttaisiin siinä. Hyökkäys hoitaa itse itsensä, kertoo salamavalmentaja Andersson.

TuTo on materiaaliltaan hieman vahvempi joukkue, mutta päivän kunto näyttäisi puhuvan kirkkonummelaisvieraiden puolesta. Odotettavissa onkin tasainen ottelu, jossa TuTo on kotiedun kokoinen suosikki.

» Lähetä palautetta toimitukselle