Pystyykö Salamat haastamaan?

MESTIS / Ennakko
Jos tulostaulu ei kerro avauserän jälkeen kotijoukkueen karanneen, voidaan Kupittaalla nähdä katsomisen arvoinen ottelu.

Kun kotijoukkue on runkosarjan ykkönen ja vierailija toiseksi viimeinen, on suuri vaara, että kotijoukkue karkaa ratkaisevasti jo avauserässä.

Kun Salamat pelasi edellisessä ottelussa sarjakakkosta Hokkia vastaan, tilanne oli reilun kymmenen minuutin jälkeen 0-4. Salamavalmentaja Jarmo Jamalainen totesi, ettei häntäpään joukkueen pelitempo yksinkertaisesti riitä kärkijoukkueita vastaan.

On suuri vaara, että sama toistuu Kupittaalla. TuTolla on ollut tapana rykäistä kotihallissaan vauhdilla heti alkuun muutama maali heikompia vastaan. Sen jälkeen on vain pelailtu. Jos vahva alku ei ole tuottanut muutoin onnistumisia, on vierailija joutunut ainakin rikkomaan. Ja ylivoimalla sarjan ylivoimaisesti paras, Tero Forsellin johtama ykköskentällinen on tehnyt tuhojaan. TuTo on hyödyntänyt kotonaan peräti 29 prosenttia ylivoimamahdollisuuksistaan, mikä on hurja luku.

Tämän ottelun kokoonpanosta itse maestro Forsell tosin puuttuu.

Varma käsikirjoitus sisältää kuitenkin muutaman ihan merkittävän epävarmuustekijän. Ensimmäinen on se, että TuTo on jo varmistanut runkosarjan voittonsa. Päävalmentaja Ismo Lehkonen on luvannut, että minkäänlaisiin kokeiluihin – kuten kakkosmaalivahti Kim Törnströmin peluuttamiseen – ei runkosarjan lopulla enää lähdetä. Salamat-ottelu on kuitenkin turkulaisille pakkopullaa pudotuspelejä odotellessa. Niinpä on mahdollista, että TuTo lähtee Salamoiden hitaampaan tempoon mukaan.

Siinäkin on tapauksessa on todennäköistä, että lopulta TuTo jauhaa voittoon tarvittavat maalit joka tapauksessa. Turkulaisten kotivoittoprosentti sarjataulukon alemman puoliskon joukkueita vastaan on kymmenen ottelun jälkeen nimittäin tasan 100. Tiukimmille on mennyt HeKiä vastaan. Silloin TuTo voitti vain 5-3.

Salamoilla on pelissä vielä panosta, joten vierailijan valttikortti saattaisi olla hyvä taisteluasenne yhdistettynä onnistuneeseen maalivahtipeliin. Edellinen ottelu oli heikko esitys, mutta sitä ennen Salamat otti pari voittoa ja pelasi yritteliäästi nöyrällä asenteella. Kirkkonummelaiset eivät kykene yhtä organisoituun pelaamiseen kuin isäntänsä, mutta terävämpi asenne oman maalin edustalla saattaisi antaa mahdollisuudet laatuvahti Simo Vehviläiselle huippuiltaan.

Sen lisäksi tarvittaisiin toki onnistuneita iskuja toiseen päähän. TuTo-vahti Petri Koivistolla on kuitenkin ollut tapana hoitaa hommansa luotettavasti, vaikka töitä ei säännöllisesti tulisikaan.

Eikä varmaa ole sekään, että Salamat todella ryhdistäytyy Kupittaalle lähtiessään. Karsintaviiva on neljän pisteen päässä, kun kierroksia on jäljellä enää kolme. Jos ajatukset harhailevat jo karsinnoissa, TuTo kävelee helppoon voittoon.

Kokoonpanon osalta ei kummassakaan leirissä pitäisi olla ihmeellisyyksiä. Ellei sellaiseksi lasketa sitä, että Salamoilla on kuukauden tauon jälkeen terveitä pelaajia neljän hyökkäysketjun tarpeisiin. Maalivahti Juha Korhonen ja hyökkääjä Sami Tervonen ovat sivussa kauden loppuun, mutta muut ovat tervehtyneet.

Päivitys: Hyökkääjät Immo Suutarinen, Heikki Laine ja Robin Englund puuttuvat Salamoiden kokoonpanosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle