Jälkipään välienselvittely

MESTIS / Ennakko
Titaaneilla on lauantai-iltana mahdollisuus harvinaiseen herkkuun. Jumbojoukkue pääsee suosikin asemassa tavoittelemaan pienoismallista voittoputkea. Vieraaksi saapuva Kirkkonummen Salamat on paitsi alavireinen, todennäköisesti myös matkassa varsin repaleisella ryhmällä.

Titaanit on onnistunut ottamaan peräkkäiset voitot vain kerran aikaisemmin tällä kaudella. Marraskuun lopussa sarjajumbo kukisti kotikaukalossaan peräkkäin Lempäälän Kisan ja Kiekko-Vantaan.

Sen jälkeen nousijajoukkueen leirissä ei ole kolmen pisteen voittoa päästy juhlimaan. Valmentajanvaihdoksen jälkeisen ryhtiliikkeen jälkeen kotkalaisjoukkue ajautui toistuvien niukkojen tappioiden saattelemana uuteen lamaan.

Keskiviikkona tuska hellitti. Maalivahti Kai Tillasen 37 torjuntaa ja vielä rangaistuslaukauskilpailussakin pysynyt nolla olivat avain onneen. Titaanit väänsi 1-0-voiton Mikkelin Jukureista.

Voiton lisäksi kotkalaisleiri sai iloita Vili Mustosen paluusta sairaslistalta. Taitavan Mustosen liike oli sulavaa eikä otteista huomannut pitkää poissaoloa. Tärkeän sentterin paluun myötä valmentaja Kari Rauhanen sai kasattua neljä tasapainoista ketjua, jotka jauhoivat ehjää peruspeliä.

Vierasjoukkueen kuulumiset ovat toista maata. Sen lisäksi, että talousvaikeudet kummittelevat taustalla ja pelilliset otteet ovat olleet vaisuja, alkaa joukkue hajota myös fyysisesti. Niinpä Titaanit on lauantaina selkeä suosikki, vaikka kokeneempi Salamat on vienyt aiemmat keskinäiset kamppailut.

Voittoa Titaanit tarvitseekin, mikäli se aikoo pitää yllä teoreettista unelmaansa suorasta säilymisestä. Joukkue on 15 pistettä karsintaviivan alapuolella, joten pistetilin pitäisi täyttyä loppukaudesta tahdilla, johon on yltänyt vain sarjakärki TuTo.

Salamat on sarjassa yhdeksäntenä, mutta enää kolme pistettä karsintarajan yläpuolella. Voittokantaan pitäisi päästä myös neljällä tappiolla alkaneen vuoden 2008 osalta, mutta asetelmat on vaikeat.

- Ei tässä tiedä edes ketkä saadaan matkaan mukaan. Turha sanoa, että mennään pelaamaan kova peli ja tavoitellaan playoff-paikkaa. Katsotaan, mihin rahkeet riittää, Salamoiden päävalmentaja Jarmo Jamalainen tuskaili torstai-iltana.

Salamoiden sairastuvalla vilskettä

Viime viikko toi Salamoille sentään mukanaan vuoden ensimmäisen pisteen jatkoaikatappiosta SaPKoa vastaan. Positiivista oli, että ainakin kotikaukalossa yritystä oli masentavasta tilanteesta huolimatta mukavasti. Nöyryys ei kuitenkaan riitä täydeksi 60 minuutiksi, ja mainetekoja ajatellen kokoonpano on liian eläväinen ja repaleinen.

Vieraiden paras pelintekijä Antti Tevanen joutui nilkkavaivaisena lyömään luistimet naulaan koko loppukauden osalta. Hyökkäyksen avainhahmo Ari Katavisto loukkasi itsensä edellisessä ottelussa eikä ollut pystynyt palaamaan harjoituksiin torstai-iltaan mennessä. Hyvään vauhtiin päässyt hyökkääjä Heikki Laine sekä tuoreimpana joukkueen puolustuksen sielu Tommi Pelkonen potevat selkiään. Pelaaminen lauantaina on epävarmaa.

Jotain hyvääkin kurjuuden keskellä on, sillä kirkkonummelaisten tehokkain puolustaja Antti Nyrhinen palaa näillä näkymin lainalta HPK:n liigajoukkueesta. Kelvollisesti liigavauhdissa esiintynyt ja tehopisteille päässyt Nyrhinen on iso vahvistus Salamoiden takalinjoille, mikäli nöyryyttä riittää huomattavasti hämärämmissä saleissa.

Ratkaisijoiden rintama Salamoilla on tätä nykyä kapea, mutta rutinoituneet hyökkääjät Jarno Niinimäki (2+3) ja Sami Tervonen (4+1) ovat kantaneet vastuuta tehokkaasti tammikuun neljässä ottelussa. Kotijoukkueen parhaat pistemiehet ovat olleet kanadalaiset Cole Koidahl (2+2) ja Brad Mehalko (1+3). Edelliseen kotiotteluun valmentaja Rauhanen siirsi miehet eri ketjuihin.

Maalivahtiosastolla itseluottamustaan kasvattaneen Titaanien Tillasen kilpailija on Simo Vehviläinen, joten torjuntatyöskentelyyn vierasjoukkue tuskin kaatuu. Salamoiden oma sopimusvahti pääsee kantamaan vastuuta, kun osin epäonnistunut liigalaina Aleksis Ahlqvist on palannut sovitusti HIFK:n matkaan.

Kirkkonummelaisten muista maalivahdeista vakavan aivotärähdyksen saaneen Juha Korhosen toipuminen on edistynyt, mutta pelikuntoon on vielä matkaa. Heikki Kokkonen on lainalla Suomi-sarjan HC Keravan riveissä vielä tämän viikon. Vastineeksi Salamat saa Kotkan vierailua varten luukkuvahdin Keravalta.

Titaaneista sairaslistalla jatkavat keskushyökkääjä Jaakko Viljanen sekä puolustajat Tuomas Gärdström ja Mikko Haapanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle