Kotkassa salamoi

Ei kääntynyt Titaanien kurssi vieläkään kohti parempaa. Hyvä alku ja johtomaali eivät riittäneet lopulta mihinkään, vaan Salamat haki Kotkasta pisteet nöyrän asenteen ja paremman viimeistelyn turvin lukemin 3-6 (1-2, 0-2, 2-2).

Kamppailun alku oli Titaaneilta todella vahvaa peliä. Kotijoukkue suoranaisesti luisteli vierailtaan jalat alta, ja kova yritys poiki myös ansaitun johtomaalin. Puolustaja James Jernberg laukoi viivasta ja toinen jenkki Cole Koidahl sai mailansa väliin ohjaten kiekon näyttävästi reppuun ohi salamaveskari Juha Korhosen.

Kotkalaisten vahva hallinta kesti aina avauserän neljännelletoista minuutille asti, kunnes viime otteluista tuttu kämmäily käänsi kamppailun vieraille.

Tasoitusmaalista vastasi Bluesista lainalla oleva Tero Koskiranta, joka karkasi alivoimalla läpiajoon päättäen sen hallittuun alanurkkalaukaukseen.

Tämän jälkeen titaanipelaajien luistelu ja yritys loppuivat Salamoiden päästessä kunnolla peliin mukaan. Titaanit alkoi jäähyillä, ja Salamat kiitti sekä kuittasi.

Iippo Suutarisen riparista laukoma 1-2-johtomaali syntyi vain minuutti ennen avauserän päätöstä. Suutarinen sai rauhassa siivota paluukiekon tyhjään kotkalaismaaliin ilman yhdenkään titaanipakin häirintää.

- Ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat meiltä hyvää peliä, sitten tuli tyypillinen nukahdus ja omissa soi heti, harmitteli titaanivalmentaja Jari Helle.

- Saatiin mitä tultiin hakemaankin [kolme pistettä]. Titaanit ei tullut päälle odotetun raivokkaasti ja saimme todella rauhassa avata peliä omista eteenpäin, totesi puolestaan tyytyväinen salamakoutsi Jyrki Tuukkanen.

Salamat ratkaisi ottelun lopullisesti

Salamat jatkoi toisessa erässä siitä mihin se avauserässä jäi. Kirkkonummelaisten entisestään parantunut liike hyydytti totaalisesti uskonsa menettäneen isäntäjoukkueen pelin pelkäksi näpertelyksi. Tämän seurauksena Salamat takoi kaksi maalia lisää taululle ja mursi lopullisesti titaanipelaajien uskon ottelun voitosta.

1-3-osuma merkittiin lopulta Pekka Huhtaniemen nimiin, vaikka kiekon kotkalaisten maaliin toimitti epäonninen titaanipakki Jernberg. Seuraava vaihdossa helähti jälleen Titaanien maalilla aloittaneen Jani Niemisen selän takana. Vahvaa kulmapeliä pyörittänyt salamapuolustaja Tommi Pelkonen löysi syötöllään maaliluukulla päivystäneen Perttu Ahvenaisen, jolla oli lopulta helppo työ iskeä peliväline reppuun.

- Koko joukkueelle tuli tasaisesti onnistumisia. Nöyryys ja rauhallisuus purivat hienosti, herkutteli Tuukkanen.

- Uskoin avausmaalin vapauttavan peliämme, mutta keskittyminen herpaantui jälleen ja Salamat kuittasi kovalla kädellä. Tuska on todella kova tällä hetkellä, jatkoi puolestaan Helle.

Maalilukemien kaunistelua ja lopputurinat

Pelin ratkettua jo käytännössä kahteen ensimmäiseen erää oli kamppailun päätöserä lähinnä pelkkää pelailua. Kävelyn ohessa nähtiin myös maaleja.

Salamat kaunisteli johtoaan Jarno Koskirannan ja Antti Nyrhisen osumilla, joista oikein kuvastui se, ettei isäntäjoukkuetta juurikaan pelaaminen kiinnostanut.

Koskiranta sai laukoa oman riparinsa hieman onnekkaastikin ohi Niemisen muuttaen lukemiksi jo 1-5. Hetki tästä ja salamapakki Nyrhinen pääsi sivaltamaan b-pisteen kaarelta yläpesään kirkkonummelaisten kuudennen maalin. Tämän jälkeen Salamat laski tempoa ja Titaanitkin pääsi taas joten kuten peliin mukaan.

Loppusummerin soittoa odotellessa pääsi Titaanitkin tuulettamaan maalia, kun yksi harvoista kotkalaisonnistujista - Pietari Kolhonen pelasi vaihtonsa loppuun asti ja laukoi tulisesti yläpesään. Tämän jälkeen oli vuorossa Ville Valli, joka niputti hienosti flegmaattisen salamapakiston ja luritti Korhosen längistä päätöslukemat 3-6.

Tappio Salamoille suisti kotkalaiset jo kahdeksan ottelun tappioputkeen, ja tulevana viikkona voikin olla käsillä isoja kysymyksiä Titaanien toimistolla. Salamat puolestaan jatkaa vahvaa alkukauttaan sekä vieraspelaamistaan. Ennakkoon sarjan pohjille povattu joukkue porskuttaa tällä hetkellä tasaisessa kärkikastissa.

- Viimeinen erä oli molemmilta todella kehnoa peliä. Lopun kaksi päästettyä maalia harmittavat, mutta kaikesta huolimatta tämä oli todella hyvä sekä ansaittu tulos, päätti Tuukkanen.

Salamat jatkaa pelejään ensi viikon keskiviikkona (17.10.), kun joukkue isännöi kotihallissaan Mikkelin Jukureita. Titaanit puolestaan suunnistaa vieraskiertueelle, jonka aikana joukkue pelaa niin Hokkia, kuin Jokipoikiakin vastaan tulevana viikonloppuna.