Sarjakärki KalPa Sportin vieraaksi

MESTIS / Ennakko
Kuopion KalPa porskuttaa Mestiksen kärjessä vakuuttavasti. Torstaina vastaan asettuu Vaasassa enemmän kuin takkuisesti kauden aloittanut Vaasan Sport.

KalPa lähtee otteluun täysin terveenä. Kuumeen vuoksi sivussa ollut Juho Kuronen on palannut kokoonpanoon. Sportin puolustajat alkavat tervehtyä ja yksi ”uusi” kasvo saatetaan jälleen nähdä kotkapaidassa, kun Olli Hällfors todennäköisesti pelaa. Miika Jämsä, Jarno Kosonen jatkavat vielä sairastuvalla. Teemu Viemerön ja Pasi Kuusiston pelaaminen on epävarmaa.

Koko materiaalin leveydellä

KalPa on jyrännyt Mestiksessä vakuuttavasti, jos yhtä kauneusvirhettä ei oteta huomioon. Viime otteluissa maalinteossa on onnistuttu koko materiaalin leveydellä. Selkeästi kaksi vahvinta vitjaa ovat saaneet apuja muiltakin pelaajilta.

Viime otteluissa on vahvimmin pelannut Ville Hämäläisen johtama vitja, jonka laidalla pelaavat Marko Ahosilta ja Teemu Somppi. Varsinkin Ahosilta alkaa saada otteisiinsa viime kausilla nähtyä sähäkkyyttä ja tulosta on jo syntynyt. Toisella laidalla viilettävä SaiPa-kasvatti sen sijaan ihastuttaa ja vihastuttaa. Sompin pelimiehen kykyjä ei kukaan kyseenalaista, mutta miehen konnamainen pelityyli on jäänyt myös tuomareiden mieleen, tuloksena 30 jäähyminuuttia.

Maalilla aloittaa kokenut Pasi Kuivalainen, joka on aloittanut tällä kaudella 7 ottelussa.

Löytyykö peli?

Sportin peli on ollut alkukauden sekaisin. Se on ajoittain pelannut tasollaan, mutta suurimman osan reilusti alle odotusten. Kuhina joukkueen ympärillä onkin käynyt Vaasassa kovasti. Innokkaimmat ovat vaatineet tiettyjen heikosti pelanneiden pelaajien syrjäyttämistä joukkueesta.

Totuus on kuitenkin se, että niin kauan kuin joukkueen kokoonpano elää pelistä toiseen loukkaantumisten vuoksi on häikäiseviä suorituksia turha odottaa. Joukkue taistelee esimerkillisesti, mutta pienet virheet ratkaisevat tällä tasolla otteluita.

Omalla tasollaan on joukkueessa pelannut Teemu Kuusisto, joka viime viikolla omalla panoksellaan toi Sportille 2-1 voiton Tutosta. Kuusisto on tällä hetkellä yksi niistä harvoista pelaajista, jotka uskaltavat hakea omia ratkaisuja kentällä. Toinen onnistuja on ollut maalivahti Marko Härkönen, jonka loistavia torjuntoja Sport edelleen tarvitsee.

Sportin pelissä ei kuitenkaan pohjimmiltaan ole juurikaan vikaa. Ongelmat ovat pääkopassa. Muutama tasapainoinen peli voi jo muuttaa suunnan. Torstainen vastustaja taitaa olla liian kova ja liian nopeasti.

Mielenkiintoinen taistelupari

Sport ja KalPa ovat avoimimmin olleet tyrkyttämässä itseään liigakentille. Joukkueiden kannattajat ovatkin vääntäneet asiasta kuin asiasta jo muutaman kauden. Viime kaudella joukkueet taistelivat tiukasti play offseissa ja molempia joukkueita on veikkailtu tällä kaudella sarjan kärkeen.

Mielenkiintoisen näiden joukkueiden kamppailuista tekee myös se tosiasia, että 13 kamppailusta ainoastaan 3 on päättynyt kotivoittoon Mestiksen aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle