Mestiksen TV-pelissä korkeat panokset

MESTIS / Ennakko
Urheilukanavan TV-pelissä kohtaavat kovaa vauhtia liigaan tähtäävät KalPa ja Sport. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat tuoneet kummallekin yhden voiton ja kertaalleen pisteet jaettiin.

KalPan otteissa parannusta

Kuopiossa on otteet playoffsien lähestyessä olleet aika ailahtelevia. Viimeiset kaksi ottelua ovat kuitenkin olleet sitä tuttua kiekkoa, mitä KalPalta on tällä kaudella totuttu näkemään. Joukkue hakee tosissaan vielä runkosarjan voittoa. Tiukan Salamat-ottelun jatkoaikavoiton jälkeiset tunnelmat olivat varsin vapautuneet ja pelaajat tuulettivat voittoa tosissaan.

KalPan yksi yllättävistä ongelmista on ollut maalinteko. Vaikka Haukkojen verkkoon ladottiinkin kahdeksan kertaa kiekko, on muuten viime aikoina yli kahden maalin saldot olleet vaikeita. Toisaalta, kun maalisaldo on saatu avattua, on lisämaalien teko ollut sitten huomattavasti helpompaa. Voidaankin puhua legendaariseksi termiksi muodostuneesta ketsuppipullo-ilmiöstä.

KalPan peluutus on viime peleissä ollut lyhyiden vaihtojen takia kovatempoista. Sportin kaltaista kuntokonetta vastaan mitään muuta on turha odottaakaan. Molempien joukkueiden parhaiksi avuiksi on luettava liike, ja sen kestävyys pelissä tulee olemaan yksi tärkeä osa-alue.

KalPa pääsee lähes täysin terveenä otteluun. Poissa on todennäköisesti Ville Piekkola, mutta varmuudella ainakin Simo Vidgren. Maalille on kaiketi turha odottaa ketään muuta kuin Pasi Kuivalaista. Puolustus on pelannut viime aikoina varsin hyvin. Suhosen panos on kaikille tuttu, ja se on iso se panos, mutta myös Kuronen, Savolainen ja Alastalo ovat pelanneet mainiosti.

KalPan maalinteko-ongelmista kertoo hyvin paljon ylivoiman ongelmat. Miesylivoimalla ei juurikaan punalamppu pala. Sportin hyvää alivoimaa ja liikkuvia alivoimapelaajia vastaan ylivoiman on toimittava, muuten tasaviisikoin pelattaessa tulee joukkueelle liikaa urakoitavaa. Varsinkin kun ykköskentän laiturit Korhonen ja Kekäläinen eivät ole onnistuneet viime peleissään.

Ketjukoostumukset:

Korhonen-Salonen-Kekäläinen

Keinänen-Hämäläinen-Ahosilta

Huohvanainen-Miettinen-Somppi

Niinimäki-Reinikainen-Varonen

Sport vireessä, kaksi kovaa voittoa alla

Sport on edelleen vaarallinen joukkue. Tuttuun tapaan joukkue parantaa kauden edetessä ja niin on tapahtunut myös nyt. Kaksi viimeistä ottelua ovat päättyneet voittoihin, ensin henkisesti tärkeä voitto Kokkolassa ja kotona kaatui taas kerran Jukurit. Ei kahta ilman kolmatta - pitääkö sananparsi paikkaansa? Kolmas sarjataulukossa ylempänä oleva joukkue vastassa kolmessa perättäisessä pelissä.

Sport on oikeastaan ensimmäistä kertaa saanut ketjujaan kokoon tällä kaudella. Jatkuvat loukkaantumiset ovat pakottaneet joukkueen pelaamaan kuka kenenkin rinnalla ja vakituisia ketjukokoonpanoja ei juurikaan ole papereissa ollut. Tähänkin otteluun on sairastuvalla olkapäävammainen Ari-Pekka Pajuluoma, jo aiemmin kautensa päättänyt Patrik Westerback ja kymppitilin täyteen saanut Kalle Mattila. Miika Jämsän paluu kaukaloon on jo tapahtunut, mutta polven ehdoilla. Varmuutta pelaamisesta ei vielä ole.

Erikoistilannepelaaminen on Sportilla ollut viime aikoina kohtalaisen hyvin hallussa. Vaikka Patrik Westerbackin poissaolo on tehnyt ylivoimasta asteen verran hampaattomamman, taitoa löytyy silti riittävästi. Alivoimalla joukkue on iskenyt viime aikoina vaarallisesti, joten KalPan tulee varoa kiekonmenetyksiä. Kasper Kenig on liukas, myös alivoimalla. Hänen esityöstä Kokkolassa nähtiin alivoimamaali.

Sportin kannalta on ilahduttavaa että puolustuspäässä on joukkueen vahvuus. Marko Härkönen paranee vanhetessaan kuin viini ja ehjät pakkiparit ovat helpottaneet peluutusta. Mikael Hallbäck pelannee vieläkin häkki päässä saatuaan kiekosta naamaansa, mutta tämä ei ole miehen tahtia hidastanut. Pasi Kuusisto on jäänyt pistetehtailussa olemattomaan rooliin, mutta omassa päässä miehen peli on ollut ihailtavan tehokasta. Kun Jarno Kosonen on palannut kaukaloon, on Sportilla kasassa kolme tasaista ja monipuolista pakkiparia. On kovuutta, on kiekollista taitoa ja on luisteluvoimaa. Kuusisto-Virta, Hallbäck-Hällfors, Kosonen-Salmu ovat viime aikojen pakkiparit ja oletettavaa on että näillä mennään edelleen. Smedman jäänee taas 7. puolustajaksi.

Mattilan poissaolo tuonee muutoksia kolmosketjuun. Niklas Fogströmin paluu viivästyy edelleen. Puolustaja Jesper Söderholm pelasi Jukureita vastaan 4. ketjun sentterinä, eikä olisi ihme jos luistelukone nähtäisiin taas kerran hyökkääjänä. A-junnuista tai B-junnuista saatetaan nostaa nelosketjuun taas pelaaja. Viimeaikoina treeneissä on mukana ollut A-junnu Janne Suominen, myöskään B-junnujen Oskar Osalan tai Johnny Martinin esiintyminen paikalla ei ole poissuljettua. Vaihtoehtoja on monia.

Ketjukokoonpanot:

Myllyaho-Karhula-Jämsä

Hjerpe-Suonpää-Kuusisto

Kenig-Backman-Suominen

Pieninkeroinen-Söderholm-Nabb

Martin

» Lähetä palautetta toimitukselle