Pelit jatkuvat Heinolassa

MESTIS / Ennakko
Lauantain Mestis-kieroksella K-Laser matkaa HeKin vieraaksi. Molemmilla joukkueilla on alla matka Heinolaan perjantai-illan vieraspeleistä.

Kuntokäyrät

HeKi pelaa kuluvalle viikolle jo kolmannen ottelunsa, kun K-Laserille lauantain kamppailu on viikon toinen. Lähtökohdat otteluun joukkueilla ovat samat, sillä molemmilla on alla vieraspeli perjantailta.

HeKi matkasi Turkuun ja takaisin, tuoden mukanaan kaksi pistettä voittolaukausten myötä (3-4). K-Laser on etelän kiertueella ja saapuu Heinolaan Vantaalta, jossa lohipaidat ottivat voiton jatkoajalla lukemin 4-3.


Aapo Lampinen ratkaisi HeKin voiton voittolaukauskilpailussa perjantaina Turussa.
Anette Naroma - http://anskun.net

HeKi otti niukan ja yllättävänkin voiton keskiviikkona Sportista kotikaukalossaan lukemin 2-1. Tuolloin heinolalaisten sankariksi nousi puolustaja Juha-Pekka Pietilä, joka viimeisteli ottelun voittomaalin ylivoimalla reilu kaksi minuuttia ennen päätössummerin soittoa.

HeKin alkuvuosi on kuitenkin ollut synkkä ja ennen tämän viikon pelejä heinolalaisilla oli takanaan neljän ottelun tappioputki. Sport-peliä edeltävää voittoa saa tilastoista hakea joulukuun puolivälin paikkeilta, jolloin SaPKo kaatui vieraissa selkein lukemin 1-7. Joukkue on kutakuinkin terve, mutta treenejä ei ole ehditty ennen keskiviikon Sport-peliä vetämään pelaajien sairasteluiden vuoksi.

K-Laserin peli-ilme on notkahdellut viime aikoina ja tasaisuutta pelaamiseen haetaan. Tämän vuoden puolella K-Laser on pelannut vasta kaksi ottelua, voittaen SaPKon vieraissa (1-3) ja häviten kotona LeKille (3-5).

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kahdesti aiemmin. Lokakuun puolivälissä HeKi koki niukan tappion Raksilassa. Tuolloin Ville-Matti Koponen vastasi K-Laserin 2-1-voitto-osumasta.

Marraskuun lopulla Heinolassa ottelun avausmaalin ja samalla K-Laserin ainokaisen viimeisteli Oskari Hakomäki, kun HeKi piti pisteet selkein lukemin 5-1. Heinolalaisten maaleista kaksi viimeisteli Denver Manderson.

Ratkaisun paikat

Kotonaan HeKi on esiintynyt vahvasti. Viime peleissä puolustuspeli on tiivistynyt huomattavasti ja tämä johtunee siitä, että maalilla on torjunut viime aikoina jos jonkinmoista yrittäjää luottovahtien sairastellessa.

Viikon pelitauon aikana K-Laser painotti harjoituksissaan perusjuttuihin sekä viisikkopelaamiseen. Oheisharjoittelu oli nopeuspainotteista.

K-Laserin maalivahtitilanne on avoin Pekka Kankaanrannan loukattua itsensä LeKi-pelissä ja Antti Rautiolan rinnalla kakkosmaalivahtina etelässä mukana on Victor Wik.

Erikoistilannepelaamisessa K-Laser on niin yli- kuin alivoimallakin yksi sarjan vahvimmista joukkueista tällä hetkellä. HeKin ylivoima ei ole vahvimmasta päästä, mutta alivoimatilanteet joukkue pystyy tappamaan tiiviillä ja uhrautuvalla pelaamisella.

Kokoonpanot

HeKin kokoonpano on elänyt sairastelujen vuoksi. Joukkueen kokoonpano kotikaukalossa pysynee saman kuin perjantaina Turussa.

K-Laserin kokoonpanoon ei myöskään perjantailta muutoksia tule. Vielä Heinolassa hyökkäystä vahvistaa pelituntumaa loukkaantumisen jälkeen hakemassa oleva Kärppä-pelaaja Mikko Alikoski.

» Lähetä palautetta toimitukselle