Viekö HeKi suoraan kolmessa?

MESTIS / Ennakko
Tasaisimmaksi playout-sarjaksi ennakoitu HeKin ja Salamoiden mittelö on muiden parien tapaan katkolla jo keskiviikon kierroksella. Paljon on kiinni siitä, löytääkö aiemmat kamppailut hävinnyt Salamat lisäpuhtia takkuavaan maalintekoon.

Avausottelun vei HeKi kotonaan maalein 5-3. Pelituntuman puutteesta kärsinyt Salamat jäi heti ottelun alkupuoliskolla kolmen maalin takaa-ajoasemaan.

Toisessa osaottelussa Kirkkonummella Salamat oli ajoittain hallitsevampi osapuoli, mutta sortui tehottomuuteen. Syynä olivat sekä HeKi-vahti Janne Kurikan varma maalivahtipeli että kirkkonummelaisten heikot viimeistely-yritykset. Heinolalaiset voittivat 3-1 iskettyään viimeisen osuman tyhjiin.

HeKin syömähampaalle tehottomuus ei ole ollut ongelma. Pitkälti vahvan ja juonikkaan ykkösketjun Janne Sinkkonen (2+3) – Ville Kiiskinen (1+2) – Henri Manninen (3+1) terävyyden ansiosta HeKi voi päästä lomilla jo keskiviikkona ja varmistaa tulokaskauden sijoituksekseen seitsemännen tilan.

Tasaisemmalla hyökkäysmateriaalilla pelaavalla Salamoilla olisi edellytykset ottelusarjan pitkittämiseen, mutta horjuvalla itseluottamuksella varustettu pelaajisto kaipaisi kipeästi onnistumisia maalinteossa. Jos kirkkonummelaisvieraat jäävät jälleen takaa-ajoasemaan, tuska voi kasvaa liian suureksi. Johtoasemassa pelaamista ja sen tuomaa rentoutta Salamat ei ole ottelusarjassa vielä päässyt kokeilemaan.

HeKin avainpelaajista maanantaina sivussa olleen puolustaja Aki Nurmisen pelikunto on arvoitus. Jo pitkään sairaslistalla on ollut hyökkääjä Ville Väkeväinen.

Salamoiden pitkään sivussa ollut puolustaja Juhani Kaisjoki on saanut lääkäriltä peliluvan ja saattaa olla kokoonpanossa keskiviikkona. Vahvaa tulokaskautta ennen syksyn loukkaantumistaan pelannut Kaisjoki tuonee joukkueen alakertaan lisää sähäkkyyttä pelituntuman puuttesta huolimatta.

Edellisten otteluiden raportit:

Nöyrempi HeKi jatkoi Salamoiden tuskaa

HeKi otti kauden ensimmäisen voittonsa Salamoista

Ottelusarjaennakko:

Analyysi: Pareista tasaisin

Haastattelu: Lomalla mielivien tunnelmia

» Lähetä palautetta toimitukselle