Kestääkö KooKoon kova kotivire Sportin vauhdin?

MESTIS / Ennakko
Lauantaina Kouvolan jäähallissa pelataan ennalta mielenkiintoinen ottelu. KooKoo on ollut viime kuukaudet väkevä kotonaan, mutta kestääkö se huippukuntoisen, mutta raihnaisen Sportin kyydissä?

Kouvolan kiekkoylpeyden kausi on sujunut epätasaisissa merkeissä. Se on sarjassa seitsemäntenä ja kaipaisi kovasti pinnoja päästäkseen kärkikuusikon kyytiin, joka näyttää tällä hetkellä taistelevan playoffien kotiedusta.

Viime aikoina KooKoon peli on toiminut kotikaukalossa. Pisteitä on otettu ajoittain väkisin, vaikka itse tapahtumat olisivatkin olleet tasaisia. KooKoo on hävinnyt kotikaukalossaan viimeksi marraskuun 11. Jukureille. Siitä tähän päivään asti pistemenetyksiä on tullut vain yhden verran, Vaasan Sportille tasapelituloksella 8. joulukuuta.

Sportin ajanlaskussa kääntyi uusi lehti tuossa samaisessa Kouvolassa käydyssä kamppailussa. Se oli vaasalaisten ensimmäinen ilman Sveitsiin matkannutta Juhani Tammista. Mikko Mannerin johdolla on menty nyt kahdeksan ottelua ja jälki on ollut erinomaista. Ainoa tappio on tullut KooKoo-kamppailun jälkeen Kirkkonummella. Sen jälkeen Sport on seilannut kuusi kamppailu voittaen. Maalisuhde on noissa kuudessa ottelussa reipas 41–3.

Mitä sitten on tapahtunut? Syitä on monia, mutta Sportin ilme on rauhoittunut ja samalla se pelaa vapautuneemmin. Se on pystynyt käyttämään omia vahvuuksiaan, kiekollista taitoa, mutta myös puolustamaan joukkueena laadukkaasti. Yksi tärkeä osa laadukasta alakertaa on ollut loukkaantunutta Sami Heinosta paikkaava lainaveskari Matti Höylä.

Liukkonen ilmi liekeissä, Jämsä sai hanat auki

Kun tämän kauden KooKoosta puhutaan, niin yleisesti puhe siirtyy ennemmin tai myöhemmin laitahyökkääjä Mikko Liukkoseen. Liukkonen on ollut koko kauden hyvässä iskussa ja otteet tämän vuoden puolella ovat olleet liki maagisia. Liukkonen tällännyt neljässä viime ottelussa tehot 2+10, kun KooKoo on iskenyt 15 osumaa. Jo tuosta voi päätellä liukkaan laiturin merkityksen oranssipaidoille.

KooKoon maalilla jatkanee edellisessä FPS-ottelussa hyvin torjunut Carl Grahn. Esa-Tapio Palmu on kärsinyt nivusvaivoista ja on todennäköistä, että hän ei ole edes luukulla kamppailussa. Pitkäaikaispotilaat Timo Nurmberg ja Mikko Tarkiainen ovat sivussa, muuten joukkue on terve.

Harva pelaaja on jäänyt ilman pisteitä Sportin viime aikojen maali-ilotteluissa. Yhden pelaajan onnistumisista Sport-leirissä ollaan kuitenkin oltu erityisen iloisia. Kapteeni Markus Jämsä on totuttu näkemään maalinsylkijänä, mutta ennen edellistä Hokki-ottelua hän oli upottanut kiekon verkkoon tällä kaudella ainoastaan neljä kertaa. Hokki-pelissä kuitenkin upposi pitkästä aikaa ensimmäinen ja nopeaan tahtiin kaksi lisää.

Sport-maalilla jatkaa SHT-laina Matti Höylä. Loppukauden pestiä vaasalaisjoukkueeseen halajava Höylä omaa hurjat tilastot tämän kauden neljästä Mestis-ottelustaan, päästettyjen maalien keskiarvo 0,25 ja torjuntaprosentti 99,05.

Sportilla paha miesvajaus

Sport ei olisi Sport, jos se ei jossain vaiheessa kautta kärsisi pahoista loukkaantumisista. Nyt on taas se aika kaudesta. Loppukauden sivussa ovat sentteri Ari-Pekka Pajuluoma ja puolustaja Markus Laine. Comeback-kautta pelaava Jarno Kosonen loukkasi polvensa sivusiteen Kajaanissa ja sairauslomaa tuli kahden kuukauden verran. Polven hoitotapaa ei ole vielä päätetty, mutta valmentaja Mikko Manner epäili, että Kososta ei enää tällä kaudella kaukalossa nähdä.

Kolmen runkomiehen lisäksi Kouvolan isossa kaukalossa eivät luistele myöskään selkävaivaiset ulkomaanavut Chris Allen ja Aniket Dhadphale. Myös polvileikkauksesta toipuvat Sami Heinonen ja Miika Jämsä odottavat vielä pelilupaa. Kim Nabb ja Kalle Mattila ovat Heinosen ja Jämsän tavoin olleet jo hetken jääharjoituksissa, mutta vielä Kouvolassa heitä ei nähdä.

Mikko Manner uskoi torstaina, että Sport saa takalinjoilleen yhden puolustajan seuran A-junioreista, vaikka he pelaavatkin viikonloppuna kaksi peliä. Pakki-apu on todennäköisesti Risto Leppiniemi, joka pelasi edellisessäkin KooKoo-kamppailussa.

Alla olevat tilastot eivät valitettavasti toimi.

» Lähetä palautetta toimitukselle