Aika jälkeen Tammisen

MESTIS / Ennakko
Vaasan Sport lähtee haastamaan Kouvolan KooKoota uusista asetelmista. Joukkueen peräsimessä 20 kuukautta ollut Juhani Tamminen on poissa ja vastuun kantaa entinen kakkonen Mikko Manner. Vierastunari-Sport on ison haasteen edessä, sillä KooKoo on ollut vahva kotonaan.

Molemmat joukkueet ovat kovassa ottelurumbassa. KooKoo on pelannut viiden päivän sisään kolme ottelua ja edessä on vielä Sportin lisäksi tällä viikolla Hermes lauantaina ja Sport uudelleen sunnuntaina. Sportin rumba on vasta alkamassa, kun seuraavaan yhdeksään päivään pelataan viisi ottelua. Nyt Sport on toki levännyt lauantaista asti.

KooKoo kova kotonaan

KooKoon kotikunto on kova. Se on voittanut tällä kaudella yhdeksän ottelua ja niistä peräti kahdeksan on tullut tutussa kotikaukalossa.

Kotiyleisön edessä debyyttinsä tekee jenkkihyökkääjä Rory Dynan. Dynan debytoi jo Mikkelissä, mutta täyttä kuvaa miehen taidoista ei vielä saatu. Dynan iski jukurirysään maalin, mutta moraalisen kunnian maalista sai loistopassin antanut Mikko Liukkonen. Liukkonen on Teemu Sompin jälkeen joukkueensa tehokkain pelaaja. Mikkelissä esiintyi edukseen myös rajusti taistellut Ilkka Saarela. Mielenkiintoinen tuttavuus on myös kohtuu tuore try-out-pakki Martin Toms. Toms pelaa myös ensikertaa Kouvolassa. Debyytti tuli tehtyä Kajaanissa ja Dynanin tapaan verkko heilui avausottelussa.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa jatkavat syöttökone Timo Nurmberg ja puolustaja Mikko Tarkiainen. Nurmberg olisi toivottu pelaaja kouvolalaismiehistössä, koska hänen poissaolonsa nakertaa ylivoiman tehoja. Nuoren Aapo Lampisen osanotto otteluun on armeijan vuoksi epävarmaa.

Manner hyppää isoihin saappaisiin

Mikko Manner vastaa Juhani Tammisen lähdettyä Sportin valmentamisesta. Manner on nuori ja suhteellisen kokematon, mutta vaasalainen ja joukkueensa hyvin tunteva valmentaja. Sport-puolustaja Miika Jämsä, joka on polvivamman vuoksi ulkona pelikentiltä, auttaa Manneria vaihtoaitiossa, koska seuralla ei ole vielä uutta kakkosvalmentajaa. Järjestely on tuttu kahden vuoden takaa.

Mitä tapahtuu, kun Tamminen lähtee? Sitä on vaikea ennakoida. Sport jonka vieraspelaaminen on ollut täysin lukossa, jo kuukausia voi vapautua tai sitten vaipua yhä pahempaan koomaan.

Yksi asia mikä helpottaa ovat loukkaantumiset. Sport saa todella tärkeät sentterinsä, Miro Laitisen ja Patrik Westerbackin, takaisin kaukaloon. Varsinkin Westerback tuo joukkueen pelinrakenteluun syvyyttä. Jos Nurmberg on KooKoolle ylivoimalla avainmies, niin sitä on myös Westerback Sportille. Pelaajien kunto ei kuitenkaan varmasti ole parhaimmillaan pitkän tauon jälkeen. Sivussa jatkavat nelikko Miika Jämsä, Kalle Mattila, Kim Nabb ja Markus Laine.




Viimeisimpien otteluiden pistepörssit eivät valitettavasti toimi tällä hetkellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle