Hokki uudessa tilanteessa

MESTIS / Ennakko
Perjantain jälkeen tasaiseksi povattua Hokki-KooKoo-puolivälieräsarjaa voitoin 2-1 johtava Hokki on uuden tilanteen edessä. Seura ei ole historiansa aikana voittanut vielä kertaakaan kahta ottelua samassa pudotuspelisarjassa. Lauantaina joukkueella on ensimmäinen tilaisuus napata välieräpaikka itselleen.
edelliset ottelut

13.3.: Hokki säilytti kotietunsa
[lue lisää]



15.3.: KooKoolle taisteluvoitto konkareiden maaleilla
[lue lisää]



17.3.: Hokki voitti toistamiseen kotonaan
[lue lisää]

- Huomenna on uusi peli. Lähdemme matkalle illalla ja menemme yöksi Kuopioon, Hokin valmentaja Vladimir Kolek kertoi perjantain voitto-ottelun jälkeen.

Hokin ja KooKoon välinen ottelusarja on raskas, sillä joukkueet sahaavat bussilla 450 kilometrin matkaa jo neljättä kertaa viikon aikana. KooKoon luotsi Reijo Mansikka kertoi perjantai-iltana joukkueensa lähituntien suunnitelmista.

- Nestetankkausta ja lihashuoltoa. Kolmen-neljän aikoihin olemme kotona ja yhdeltätoista kokoonnumme jo jäähallille. Tämä on kova ja haastava ottelusarja pelaajille, mutta kovat jätkät pystyvät puristamaan huomennakin. Ns. pullamössöpoikia väsyttää varmasti huomenna, Mansikka uskoo.

KooKoo lähtee lauantain taistoon tilanteessa, jossa tappio tietäisi ennenaikaisen kesäloman alkua. Kouvolalaisleirissä kehitelläänkin parhaillaan suunnitelmia Hokin kaatoon ja mikäli Mansikkaan on uskominen, tullaan oranssipaitojen riveissä näkemään muutoksia kun joukkue yrittää valmentajansa sanoin ”saada laiskoja pelaajiaan pois kaukalosta.”

Suoraviivaisempi Hokki taitaa erikoistilanteet

Sekä KooKoon Carl Grahn että Hokin Joni Myllykoski pelaavat vahvaa puolivälieräsarjaa. Molemmat veräjänvartijat ovat olleet joukkueidensa parhaimmistoa sarjan kaikissa otteluissa ja miesten tilastotkin ovat komeaa luettavaa. 1,69 maalia ottelua kohden päästäneen Grahnin torjuntaprosentti on 95,33.

Myllykosken päästettyjen maalien ottelukohtainen keskiarvo on vain 1,36, mutta torjuntaprosentti on Grahnia heikompi (93,44) torjuntatöiden vähyyden vuoksi. Myllykoski on torjunut ottelusarjan aikana vain 62 kiekkoa, Grahnille torjuntoja on kertynyt 102 eli tasan 40 enemmän. Huima ero torjuntamäärissä selittyy linnapaitojen suoraviivaisemmalla hyökkäyspelillä ja aktiivisemmalla laukomisella.

Suoraviivaisuus ja aktiivisuus hyökkäyspäässä ovat olleet merkittäviä tekijöitä Hokin hienoon erikoistilannepelaamiseen. Peräti neljä ylivoimamaalia kolmessa ottelussa iskenyt Hokki on pudotuspelien toiseksi paras ylivoimajoukkue yhtä paljon maaleja iskeneen TuTon jälkeen. Alivoimalla linnapaitojen tilanne on vieläkin parempi, sillä KooKoo ei ole saanut toimitettua Myllykosken taakse yhtään kiekkoa ylivoimiensa aikana.

Kestääkö KooKoon kasetti?

Mestis-historiansa parasta pudotuspelikiekkoa pelaava Hokki on saanut kolmen ottelun hienoilla suorituksillaan KooKoon tilanteeseen, jossa oranssipaidat ovat selkä seinää vasten. Mikäli hyvähenkinen joukkue saa iskettyä maalin tai pari KooKoon erinomaisesti pelanneen maalivahti Grahnin selän taakse, voi kouvolalaisten selkäranka katketa ja hermokontrolli pettää.

KooKoo luistelee kotiyleisönsä eteen paineet niskassaan, sillä tappio tietäisi joukkueelle ennenaikaista kesälomaa. Hokki puolestaan lähti perjantain ottelun jälkeen kohti Kouvolaa tilanteessa, jossa joukkue on jo tehnyt seurahistoriaa. Linnapaidoilla on nyt käytössään kaksi ottelupalloa, mutta sarjan katkaisu on aina vaikeaa. Lauantaina Hokki pääsee yrittämään kolmatta KooKoon kaatoa ensimmäistä kertaa.

Erikoistilanteet lienevät aiempien otteluiden tapaan suuressa roolissa lauantainakin, joten ratkaisu saatetaan hyvinkin nähdä ottelusarjan tyyliin tilanteessa, jossa jompikumpi joukkue pelaa vajaalla miehityksellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle