Hokin matkapelit jatkuvat Kouvolassa

MESTIS / Ennakko
Lokakuuta tien päällä viettävä Kajaanin Hokki suuntaa linja-autonsa neljännessä peräkkäisessä vierasottelussaan Kouvolaan. Vastaansa linnapaidat saavat jumbosijaa hallussaan pitävän KooKoon, joka on perinteisesti ollut vaikea vastus kajaanilaisille.

Neljättä kauttaan Mestiksessä pelaava Hokki pääsi KooKoo-kammostaan vasta viime kaudella. Kahden aiemman kauden kohtaamisista KooKoo voitti kuusi ja Hokki yhden. Kertaalleen joukkueet päätyivät pistejakoon.

Viime kaudella oranssiin pukeutuneet kouvolalaiset eivät saaneet Hokilta pistettäkään, vaan kajaanilaisryhmä oli vahvempi kaikissa neljässä ottelussa. KooKoon valmentaja Reijo Mansikka pitääkin Hokkia kovana vastustajana.

- Meidän on esitettävä parasta ja jalat on ehdottomasti saatava liikkeelle. Viime kaudella olimme vaikeuksissa Hokin liikkeen kanssa. Joukkue on tosin muuttunut, mutta uskoisin että pelitapa on pysynyt samana.

Kärppien maalivahtiosastolta Mika Pietilän muodossa apua Uudenmaan tuplaotteluihin saanut Hokki on parantanut otteitaan koko ajan. Alkukaudesta joukkueen ongelmana oli pelata täydet 60 minuuttia omalla tasollaan.

Viime aikojen ongelmat ovat olleet liiallisissa jäähyissä, mutta mikäli nuoret ja innokkaat pelimiehet malttavat pysyä pois jäähypenkiltä, on Hokilla kaikki mahdollisuudet kolmanteen peräkkäiseen vierasvoittoonsa. KooKoolla on kuitenkin kohtuullisen vahva kotietu puolellaan, sillä Hokki matkaa Kouvolaan vasta torstaina.

Vapauttiko voitto KooKoon?

pelaajakortit

KooKoon pelaajakortit kuvauksineen on päivitetty
[tutustu]

Sarjajumbona oleva, mutta vain kaksi pistettä seitsemännellä sijalla olevaa Hokkia jäljessä oleva KooKoo taisteli edellisestä ottelustaan komean 1-4-voiton Kokkolasta. Alkukaudella tehottomasti pelanneet oranssipaidat saattoivat saada Pohjanmaalta kaivattua rentoutta otteisiinsa, mikäli pelaajien henkinen lukko avautui onnistumisten myötä.

- Voitot tuovat rennompaa fiilistä, ei sitä ole kieltäminen. Vaikka olemme pelanneet yhtä erää lukuun ottamatta hyvin koko kauden, niin hyvä suoritus tarvitsee mukaan myös rentoutta, Mansikka sanoo.

Myös kajaanilaisleirissä uskotaan KooKoon iskukykyyn.

- He voittivat viimeisen ottelunsa, joten heillä on nyt varmaan ilo ja halu pelata. Meille ottelu on jo kolmas peli vieraissa ja odotan, että nousemme koko ajan, Vladimir Kolek toivoo.

- Salamoita vastaan pelasimme hyvin, Haukkoja vastaan vielä paremmin ja toivon että parannamme entisestään KooKoota vastaan. KooKoolla on hyvä maalivahti ja he pelaavat hyvin, Kolek jatkaa.

Maalivahtitilanteen osalta oranssipaidoilla onkin positiivinen ongelma, sillä sekä Esa-Tapio Palmu että Carl Grahn ovat pelanneet hienosti.

- Pojat ovat tehneet hyvin töitä ja molempiin on täysi 100% luotto, Mansikka kertoo tyytyväisenä.

Saarela ja Virtala ensi kertaa vastakkain

Hokin kolmosketjua johtava Teemu Virtala palaa torstaina viime kauden kotiyleisönsä eteen. Samalla pienikokoinen taitopelaaja kohtaa edelliskausien tutkaparinsa, sillä Ilkka Saarela hyökkää edelleen KooKoon paidassa.

Viisi edellistä kautta pääasiassa samassa ketjussakin pelanneet Saarela ja Virtala eivät ole pelanneet koskaan miesten sarjoissa vastakkain. Nähtäväksi jääkin, löytääkö vanha tutkapari toisensa, vaikka eri joukkueissa pelaavatkin.

- Ei siellä kaukalossa ehdi katselemaan, että vastassa on Virtala vaan kyllä siellä Hokin pelaajia vastaan pelataan. Virtala on todella taitava pelaaja ja rakentaa hyvin, joten häneltäkin pitää saada tila pois, KooKoo-luotsi Mansikka sanoo.

Mikäli KooKoo onnistuu saamaan Virtalalta tilan pois, eivät kolmosen laidoilla todennäköisesti viilettävät Markus Haverinen ja Niko Saarenpää pääse nauttimaan juonikkaan pelimiehen namupasseista. Virtalan eliminoimalla oranssipaidat todennäköisesti eliminoivat koko Hokin kolmosketjun.

Uusia miehiä ja poissaolijoita

uutinen

Salmivirta ja Halme vahvistamaan KooKoota
[lue lisää]

KooKoo sai Hokki-ottelun aattona vahvistusta Tapparasta, kun sekä hyökkääjä Ilpo Salmivirta että puolustaja Jussi Halme siirtyivät kahden ottelun lainapestille Kouvolaan. Salmivirta ja Halme hakevat peliaikaa Mestiksestä torstaina Hokkia ja lauantaina FPS:aa vastaan.

Olkapääleikkauksesta toipunut hyökkääjä Teemu Timoskainen ja kylkivammaansa poteva puolustaja Jussi Onnela eivät pelaa vielä tällä viikolla. Puolustaja Jani Haapalainen jatkanee lainassa Suomi-sarjan Imatran Ketterässä.

Kuumeesta toipunut alkukauden ykkösvahti Tuomas Lohtander tehnee paluun Hokin maalille. Kajaanilaisten pistejahdin kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että viisi ottelua väliin jättänyt ja viimeksi 20.9. Vaasassa torjunut Lohtander pääsee alkusyksyn tasolleen.

Kajaanilaisjoukkue on harjoitellut valmentaja Kolekin mukaan täydellä miehityksellä, joten lonkkavammansa vuoksi harjoituskaudelta lähtien sivussa olleen Juho-Tuomas Appelin kauden avaus lähestyy. Epävarmaa tosin on, onko viime kauden tehohyökkääjä linnapaitojen kokoonpanossa jo torstaina.

Erikoistilanteet:

YLIVOIMA O YVMIN YVM YVMIN/YVM
KooKoo 8 87.20 1 87.20
Hokki 7 70.43 8 8.80
ALIVOIMA O AVMIN AVM AVMIN/AVM
KooKoo 8 74.52 7 10.65
Hokki 7 68.78 9 7.64

Hokin ylivoimapeli on Mestiksen viidenneksi parasta ja KooKoon heikointa. Alivoimalla KooKoo on Mestis-joukkueista sijalla kuusi ja Hokki sijalla yhdeksän.

» Lähetä palautetta toimitukselle