Katkon paikka, Turun toveri

MESTIS / Ennakko
KeuPa haluaa katkaista TUTOn voittoputken ja ottaa ensimmäisen voiton turkulaisista.
Kuva © Timo Savela
KeuPa haastaa sarjakärjen yllättäneen TUTOn Keuruun perjantai-illassa. Kotijoukkueen valmennuksella on haastava iltapuhde edessään, sillä niukasta LeKi-tappiosta on vain kaksi päivää aikaa. TUTO on tullut jokaiseen otteluun hyvällä liikkeellä ja pelasi KooKoota vastaan ehjän pelin.

TUTO ansaitsi useita palstamillimetrejä kaatamalla keskiviikkona kotona KooKoon, joka on pelannut läpi syyskauden erittäin vakuuttavasti. Yli tuhatpäinen yleisö sai vastinetta rahalle, kun joukkueet pelasivat tiukan ottelun, joka päättyi vasta jatkoajalla TUTOlle 2-1.

Ottelun ratkaisijaksi nousi Mikko Laine. Laine pääsi murtautumaan helpohkosti sisään KooKoon puolustusalueelle, ja hänen terävä rannelaukauksensa oikealta laidalta yllätti täysin KooKoo-vahti Mikko Rämön.

Myös KeuPa pääsi pisteille edellisessä ottelussaan LeKiä vastaan. Ottelu venyi aina voittolaukauskilpailuun saakka, jossa ainoa onnistuja oli LeKin Markus Jokinen. KeuPan onnistujiksi voidaan lukea kaksi maalia viimeistellyt Teemu Pulliainen sekä maalilla 34 kertaa torjunut Erno Suomalainen.

Keuruulla oletettavasti nähdään kahden kuuman maalivahdin taisto, kun TUTOn maalia vartioinee alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen kutsuttu Kaapo Kähkönen. Kähkönen torjui muutaman todella näyttävän torjunnan KooKoota vastaan edellisessä ottelussa.

TUTOn konkarihyökääjä Timo Pärssinen on edelleen poissa kokoonpanosta, joten ratkaisuvoimaa vaaditaan entistä enemmän kolmikolta Hannu Kuru - Tuukka Pulliainen - Aki Keinänen. Onneksi kolmikolle on viime aikoina antanut hyvin tukea myös joukkueen telaketjuosasto Juha-Matti Rautajoki - Oula Uski - Kalle Moisio.

Hyökkääjät pystyvät painamaan pelin vastustajan päätyy pelkällä voimalla halutessaan ja ovat viime aikoina kunnostautuneet myös pistetehtailussa.

KeuPan kokoonpanot vakiintuneet

Vielä alkukaudesta liigalainat sotkivat KeuPan kokoonpanoja, eikä toimivia ketjukoostumuksia tahtonut löytyä. Maajoukkuetauon jälkeen pelaajaliikenne on rauhoittunut, mikä näkyy myös kentällisten parantuneessa yhteispelissä.

Hienoiseen lentoon Kaarlo Jormakan johdolla äitynyt KeuPan ykkösvitja Jormakka - Taneli Maasalo - Juuso Mörsky jäi ilman tehopisteitä LeKiä vastaan.KeuPan onneksi hyökkäysvoimaa löytyy myös triolta Janne Kumpulainen - Joona Peränen - Teemu Huttu. 

Keuruulla tarvitaankin molempien hyökkäyskentällisten tehoa ja taitoa, jotta joukkueella lon mahdollisuus taistella voitosta.

Hyökkäysvoimaa kaikilla sylintereillä

TUTOn vahvuus viimeisimmissä peleissä on ollut hyvä pelaaminen kaikilla neljällä kentällisellä, eikä sairastuvalla ole varmuudella Pärssisen lisäksi kuin Kristian Tuohilampi ja Topi Taavitsainen. Maalipaikkoja ei kuitenkaan vahvasta peruspelaamisesta huolimatta ole onnistuttu hyödyntämään.

Perjantaina KeuPalla on mahdollisuus ansaita ensimmäinen voitto TUTOsta, jos valmentaja Jussi Tupamäki saa joukkueen fokuksen takaisin onnistumisiin. Helppoa se ei tule olemaan, sillä TUTO on pelannut vakuuttavasti ja voittanut neljä edellistä otteluaan.

Seuraa Heitä

Kalle Moisio #5 |

Hyökkääjä

Moisio on pelannut vakuuttavasti viime otteluissa. Näkymätön työjuhta tekee arvokasta työtä joukkueen eteen joka ilta.

Pasi Kouvalainen #26 |

Hyökkääjä

Pelaaja on nostanut tasoaan kauden edetessä ja saanut onnistumisia myös pisteiden teossa, mikä näkyy kasvaneena vastuuna ja itseluottamuksena.

» Lähetä palautetta toimitukselle