KeuPa tärkeiden pinnojen perässä Kupittaalle

MESTIS / Ennakko
TUTO ja KeuPa vääntävät tärkeistä pisteistä.
Kuva © Timo Savela
Turun keskiviikkoillassa isäntäjoukkue TUTOn vieraaksi saapuu pudotuspelipaikastaan kynsin ja hampain kiinni pitävä KeuPa. Kotipeleissään viime viikolla kunnostatunut TUTO hamuaa varmasti vieraansa tavoin joukkueiden viimeisessä runkosarjaottelussa jaossa olevia pisteitä, jotka tulisivat molemmille joukkueille tarpeeseen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella viidesti ja TUTO on neljästi ollut KeuPaa vahvempi. KeuPan ainoa voitto turkulaisryhmittymästä on tammikuun alulta, kun Kupittaalla keuruulaiset voittivat 3-4 jatkoajalla. Viimeisin kohtaaminen Keuruulla päättyi TUTOn niukkaan 0-1-vierasvoittoon.

TUTOlla on allaan kaksi ailahtelevaa, mutta voitokasta kotiesiintymistä. Keskiviikkona LeKi kaatui komein lukemin 5-1 ja perjantaina TUTO riisti pisteet Hokilta niukoin 2-1-lukemin. Etenkin Hokkia vastaan pelattu peli oli TUTOlta hyvin hajanainen, eikä kiekko turkulaisten lavassa liikkunut aivan toivotulla tavalla voitosta huolimatta. Ylivoimapelissä TUTO tarvitsee myös pikaista parannusta, sillä viime aikoina vastustajan on ollut turhankin helppoa häiritä turkulaisten ylivoimakuvioita.

Kahta onnistunutta kotipeliä seurasi kuitenkin tappio Mikkelissä ystävänpäivänä, kun Jukurit oli parempi 4-1-lukemin. TUTO sinnitteli pelissä mukana kiitettävästi, mutta mikkeliläisten tiivis puolustus ei antanut turkulaisille periksi kuin vain kerran. Viime aikoina TUTOn pelistä on huokunut sekavuutta, eivätkä kaikki pelaajat tunnu olevan täysin kartalla siitä, mikä kenenkin tehtävä on.

Merkittävä vahvistus TUTOn peli-ilmeeseen oli kuitenkin viime viikolla kokoonpanoon palannut Timo Pärssinen, jonka johtajuutta nuori joukkue onkin kaivannut. Nuorista pelaajista esiin on etenkin noussut Aleksi Rutanen, joka pelaa jokaisen vaihtonsa täysillä. Perjantain Hokki-pelissä nuorukainen väläytteli myös muutamia kelpo maalipaikkoja tällä kertaa maalissa kuitenkaan onnistumatta.

TUTO kertoi maanantaina mieluisia uutisia, kun Tommi Laineen paluu sinipunanuttuun julkistettiin. Viimeksi TUTOssa kaudella 2010-2011 kelpo pisteet nakuttanut Laine saapuu Kiiruna IF:stä vahvistamaan turkulaispoppoota. Se, pelaako Laine jo keskiviikkona, on vielä epäselvää.

Keskiviikon kotiotteluun TUTO joutuu lähtemään ilman ykköstykkiään Aki Keinästä tämän kärsiessä kahden ottelun mittaista pelikieltoaan. Iikka Kangasniemi sen sijaan pääsee vihdoin debytoimaan turkulaisjoukkueessa.

KeuPa sinnittelee pudotuspeliviivalla

KeuPalla on allaan kaksi melko suurinumeroista tappiota: viime lauantaina keuruulaiset kärsivät ruman 0-7-tappion Peliitoille ja aikaisemmin joukkue romahti SaPKon vieraana lukemin 6-2. Tähän lisättynä vielä se, ettei KeuPa ole TUTOa vastaan onnistunut kuin kertaalleen, lisää varmasti painetta joukkueelle.

Peliitat-peli oli alkuun KeuPan heiniä, mutta toisessa erässä kotijoukkueella ei ollut yhtään maalipaikkaa samalla kun vieraat iskivät kahdeksasta maalipaikastaan viisi täysosumaa. KeuPa kärsi omista hölmöistä virheistään ja myös viimeistelyssä on parantamisen varaa. Henkisellä puolella 0-7-tappio oli varmasti kova koetus, joten KeuPa saa kerätä kunnolla itseään kasaan saapuessaan keskiviikkona Kupittaalle.

KeuPa on tällä hetkellä nipin napin pudotuspeliviivan yläpuolella ja joukkueessa on varmasti teroitettu sitä, että nyt täytyy todellakin pistää parastaan, jos tämä porukka mielii pudotuspeleihin. Rohkaisevat sanat ovat aikaisemminkin auttaneet keuruulaispoppoota ja vielä kun Laineen tavoin Kiirunasta Suomeen palannut Tomi Mustonen saapuu joukkuetta vahvistamaan, tuo se varmasti lisäpotkua joukkueen pelaamiseen.

Viime viikolla KeuPan riveistä tippui Matias Kiiskinen ja Peliitat-pelissä Jani Ollitervo sai vastustajapelaajan kyynärpään sen verran ilkeästi päähänsä, että hänen pelaamisensa on epävarmaa. Myös Janne Kumpulainen parantelee itseään edelleen. Sebastian Kauppila puolestaan on selvinnyt Lohtajalta ja tekee paluun KeuPa-puolustukseen. Mies on tärkeä apu ja ehdotonta kärkeä kapeissa pakkiriveissä.

Seuraa Heitä

Tomi Mustonen #24 |

Laitahyökkääjä

Uusi hankinta hyökkäyspäähän tuo joukkueeseen kokemusta ja ratkaisuvoimaa. Miehen tilastot ovat vakuuttavat, mutta nähtäväksi jää, millaisen paluun mies tekee sarjaan.

Tommi Laine # |

Keskushyökkääjä

Mustosen seurana Suomeen palannut Laine tekee parin kauden jälkeen paluun TUTOon. Minkälaista taitoa ja kokemusta pistelinko Ruotsista tuokaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle