TUTO rummutti KeuPan nurin toisessa erässä

MESTIS / Raportti
TUTO iski Rasmus Kulmalan johdolla lähietäisyydeltä sisään.
Kuva © Timo Savela
Kotietua pudotuspeleihin hamuava TUTO kohtasi pudotuspelipaikasta kynsin hampain taistelevan KeuPan keskiviikkona Turussa. Vaikka vieraat taistelivat ensimmäisen erän vahvasti, kolme pistettä jäi Turkuun kotijoukkueen paukuttaessa taululle lopulta 6−2-lukemat.

Ottelun ensimmäinen kaksikymppinen oli vauhdikas. KeuPa painoi heti ottelun alusta lähtien päälle kuin raivohärkä, eivätkä turkulaiset löytäneet koko erän aikana lääkkeitä päästä keuruulaisesta linkouksesta pois. TUTO sähläsi omassa kenttäpäädyssä jatkuvasti, ja tilanteita turkulaiset saivat rakennettua vastustajan päähän harvakseltaan.

KeuPa taas rakenteli erän aikana lukemattomia erinomaisia maalipaikkoja, mutta TUTO kesti höykytyksen erinomaisesti pelanneen maalivahti Kaapo Kähkösen johdolla. Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi TUTO-puolustaja Anssi Virkin huitomisjäähy.

− Ensimmäinen erä meni oikeastaan niin kuin ajateltiin. Pari peliä ollaan TUTOa vastaan peruuteltu. Nyt taas tultiin vähän aktiivisemmin ja siinä mielestäni onnistuttiin. Hyvin pystyttiin riistämään kiekkoa ja luomaan muutama paikka, KeuPa-luotsi Jussi Tupamäki kertasi.

TUTO laittoi toiseen erään isompaa vaihdetta silmään

Toiseen erään turkulaiset tulivat kuitenkin uudella intensiteetillä. Erän alusta lähtien TUTO rakensi erittäin hyviä paikkoja. Hannu Kuru epäonnistui ensin kahdesta hyvästä maalipaikasta, mutta vei joukkueensa johtoon matalalla laukauksella kolmen minuutin pelin jälkeen.

Reilu puoli minuuttia myöhemmin Mikko Laine toi kiekon alueelle ja lähetti kohti maalia terävän lämärin, jonka Petri Pitkänen torjui eteensä. Rasmus Kulmala oli kuitenkin irtokiekossa ensimmäisenä ja iski kotijoukkueen 2−0-johtoon.

− Ensimmäisellä erätauolla mentiin lähinnä perusasioihin ja piti tunnustaa se, että kaveri ihan oikeasti yrittää tosissaan. Ilmeisesti he odottivat, että vieraat lahjoittavat meille kolme pistettä ja käyvät vaan kääntymässä, TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen kertoi joukkueen erätauolla muuttuneesta ilmeestä..

KeuPa näytti tulevan vielä peliin mukaan, kun ensimmäistä otteluaan KeuPa-paidassa pelannut Tomi Mustonen nosti rystyltä kavennuksen. TUTO kuitenkin meni menojaan, kun KeuPan maalinedustalla oli loppuerän ajan avoimien ovien päivä. Vuorotellen TUTO-debytantti Iikka Kangasniemi, Kulmala illan toisellaan sekä Olli-Pekka Heinimäki iskivät lätyn lähietäisyydeltä pussiin.

− Toinen erä taas ei mennyt käsikirjoituksen mukaan. Siinä meidän piti pelata ihan toisella tavalla, mutta ensimmäisestä erästä taisi jäädä vähän liian hyvä fiilis. Vähän liian isolla itseluottamuksella lähdettiin pelaamaan ja se kostautui, Tupamäki kuvaili.

"Kupittaan Patrick Kane" tuli näyttävästi sisään

Niko Karhun istuessa rangaistusaitiossa KeuPa aloitti kolmannen erän ylivoimalla, jonka aikana Joona Peränen iski kavennusmaalin keskeltä. 20-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Kangasniemi lisäsi kuitenkin loppunumeroiksi 6−2 kolme minuuttia ennen loppua.

K-Vantaasta loppukaudeksi Turkuun siirtynyt Kangasniemi olikin erinomainen ensimmäisessä ottelussaan TUTO-paidassa. Kerta toisensa jälkeen TUTO sai väkkärämäisen hyökkääjän avulla rakenneltua hyviä paikkoja.

− Sanonkin, että hänestä tulee sellainen Kupittaan Patrick Kane. Hän tekee pienestä koostaan todella hyvän vahvuuden. Isojen puolustajien ja isojen hyökkääjien on vaikea ottaa häntä, kun hän on niin hyvä liukumaan ja vielä kun on pelurin luonne, Lehkonen kuvaili TUTO-debytanttia.

TUTO jatkaa voitosta huolimatta sarjataulukon viidennellä sijalla pisteen Kajaanin Hokkia ja kaksi pistettä JYP-Akatemiaa perässä. KeuPa jatkaa sarjataulukon kahdeksannella sijalla.

Turkulaisten viikko jatkuu viikonloppuna Savonlinnassa ja Kajaanissa. KeuPa taas kohtaa perjantaina Kiekko-Vantaan vieraissa ja lauantaina KooKoon kotonaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle