Oulussa kamppailu Mestiksen kärkisijoista

MESTIS / Ennakko
Oulussa kohtaavat hyvin kautensa aloittaneet K-Laser sekä Savonlinnan Pallokerho. Sarjaan täksi kaudeksi noussut K-Laser on tällä hetkellä sarjassa toisena, kun taas SaPKo on neljäntenä vain kaksi pistettä oululaisia jäljessä.

Kuntokäyrät

K-Laser on pelannut viimeisimmät pelinsä erittäin tasaisesti. Joukkue oli kehissä edellisen kerran viime viikon loppupuolella, kun oululaiset kaatoivat ensin vieraissa KooKoon 3-2 ja sen jälkeen hävisivät Mikkelissä Jukureille 4-2. Joukkue on ehkä hieman yllättäenkin noussut sarjassa jo toiseksi, mutta hyvien otteiden täytyy jatkua myös jatkossa, koska sarja on äärimmäisen tasainen.

SaPKolla puolestaan viimeisimmät ottelut ovat olleet yhä todellista vuoristorataa. Jo pidemmän aikaa on jatkunut se, että voitokasta peliä on seurannut tappio seuraavassa ottelussa. Hokki meinasi tehdä poikkeuksen asiaan, mutta savonlinnalaiset nousivat kolmen maalin takaa-ajoasemasta jatkoaikavoittoon. SaPKolle kelpaisi varmasti pitkästä aikaa kaksi perättäistä voittoa, mutta onnistuuko joukkue katkaisemaan vuoristoratamaiset otteensa?

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran Savonlinnassa, jossa he pelasivat vastakkain tämän kuun alkupuolella. Tuolloin K-Laser nousi viimeisessä erässä kahden maalin takaa-ajomatkalta jatkoajalle, jossa kuitenkin SaPKo ratkaisi voiton Taneli Maasalon osumalla.

Ratkaisun paikat

Kiekko-Laser pääsee tähän viikkoon mielenkiintoisesta asemasta. Päävalmentaja Mikko Manner kertoi, että nyt nähdään mihin joukkueesta on, kun lähdetään puolustamaan sijoitusta Mestiksen kärkipäässä. Mestis onkin erittäin tasainen tällä hetkellä ja parilla tappiolla saattaisi K-Laser hyvinkin pian pudota monta pykälää alemmas. Oululaisten täytyy siis pyrkiä jatkamaan hyvää virettään, joka on siivittänyt heidät kärkikahinoihin.


Toni Kiren pelasi hyvin joukkueiden viime kohtaamisessa Savonlinnassa.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

SaPKo on alkanut hyvän alkukauden jälkeen ailahtelemaan suuresti. Voittoa on seurannut tappio ja joskus monen maalin johtoasematkin on hukattu tappioiksi. Viime pelissään savonlinnalaiset osoittivat kuitenkin, että kaava voi mennä myös toiseen suuntaan, kun he nousivat Hokkia vastaan voittoon. SaPKo löytyy sarjasta tällä hetkellä neljäntenä, mutta sama pätee heihin kuin Laseriinkin. Muutamat pelit saattavat vaihtaa sarjasijoitusta erittäin nopeasti.

Kiekko-Laserille tulee lisävahvistuksia, kun Teemu Metso palaa takaisin ja Kärpät lainaa lisäksi Joonas Komulaista. Pystyvätkö he olemaan ratkaisevassa roolissa vierailijoitaan vastaan? SaPKolla on löytynyt tehokkaasti ratkaisijoita, vaikka kuuma ykköskenttä onkin mennyt uuteen uskoon Tero Koposen poissaolon myötä. Oululaisten pitää olla valmiina oman maalin edessä pelaamisen lisäksi myös hyökkäyspäässä, koska maalitilanteet heidän kannattaa käyttää hyvällä prosentilla, jos aikovat revanssin SaPKosta ottaa.

Kokoonpanot

K-Laser saa Oulun Kärpistä hyökkäyspäähän vahvistukseksi Joonas Komulaisen. Puolustaja Teemu Metso palaa puolustukseen 12 liigapelin kokemuksen verran rikkaampana. Riku Toivo sekä Nico Lehto puolestaan ovat Kärppien vahvuudessa liigan puolella, kuten Joni Liljeblad. Lisäksi puolustajat Tommi Leinonen ja Kärpistä lainalla oleva Mikko Niemelä ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi.

SaPKolta puuttuu edelleen ykköskentän sentteri Tero Koponen. Sen lisäksi riveistä K-Laseria vastaan on poissa myös Mikko Silvennoinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle