Ympäri käydään, yhteen tullaan

MESTIS / Ennakko
Vanhat kilpakumppanit Suomi-sarjasta kohtaavat jälleen, tällä kertaa sarjaporrasta ylempänä. Molempien kausi on alkanut pirteästi, ja myös keskiviikolta sopii odottaa tasaista kamppailua.

Kuntokäyrät

D Team avasi kauden pirteästi kahdella vierasvoitolla, mutta romahti sitten täydellisesti kotonaan LeKiä vastaan ja otti rumasti turpiin 5-1. Joukkueen valmentaja Jukka Ahvenjärvi kuittasi LeKi-pelin jälkeen D:n ongelmat tyynesti.

– He olivat hyviä, me huonoja.


Niko Kaulion pelastuksia kaivataan Oulussakin.

Seuraavaan otteluunsa D Team kuitenkin kokosi rivinsä ja käytännössä samalla miehistöllä kaatoi ehkä Mestiksen suurimman voittajasuosikin, KooKoon loistavalla puolustustaistelulla. D Teamin sankarina oli jälleen luotettava maalivahti Niko Kaulio, joka torjui ottelussa peräti 53 kertaa. Kaulion onnistumisia vaaditaan myös Oulussa, jos D Team aikoo hakea vieraspisteitä mukaan Jyväskylään.

K-Laser on avannut kautensa vaihtelevasti. Hyvän ja huonon päivän välinen vaihtelu on nousijajoukkueelle ehkäpä tyypillisesti liian suuri. “Kise” haki hienon vierasvoiton Jokipojista maalein 5-1, mutta romahti sen jälkeen kotonaan sarjajumbo TuTolle peräti 7-1. K-Laserin päävalmentaja Mikko Manner pyysikin pelin jälkeen joukkueensa esitystä anteeksi kannattajilta.

– Munaton ja surkea esitys tämä oli. Tuolla kentällä oli pelkkiä paitoja, murehti Manner.

Odotettavissa onkin, että K-Laserin kotonaan kärsimä rökäletappio on toiminut hyvänä herätyksenä joukkueelle ja keskiviikkona D Teamia vastaan nähdään aivan erilainen kotijoukkue kuin ottelussa TuToa vastaan. K-Laserin nopea suunnanmuutospelaaminen oli myrkkyä Jokipojille, joten D Teamin viisikkopelaaminen joutuu todelliseen testiin.

Ratkaisun paikat

D Team pelaa kuten emoseura JYP – kurinalaista, liikkuvaa ja taistelevaa kiekkoa. Joukkueessa on rutkasti nuoria, luisteluvoimaisia pelaajia, mutta ongelmia on ehkä vielä fyysisellä puolella. K-Laserin avaimet voittoon piilevätkin ehkäpä kovassa fyysisessä pelissä, jolla D Teamin taitavia nuorukaisia horjutetaan.

Kokoonpanot

D Teamin kokoonpanot ovat, kuten ennenkin, vahvasti riippuvaisia siitä, millä kokoonpanolla JYP on tiistaina Bluesia vastaan pelannut. Edellisissä peleissä liiga-apuja ei ole juurikaan D Teamin paidassa nähty.

K-Laserin kokoonpanoon tekee paluun puolestaan laitahyökkääjä Aku Joki-Erkkilä, jonka tehoja oululaiset varmasti kaipaavat.

» Lähetä palautetta toimitukselle