Palautuminen avainasiana

MESTIS / Ennakko
Nahinaa ei tästä otteluparista ole puuttunut.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
KooKoo nappasi lauantaina 4−1-kotivoiton Jokipojista ja otti samalla toisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Neljännessä osaottelussa painaa paljon vaakakupissa se, miten pelaajat pystyvät palautumaan lauantain kovasta koitoksesta.

Lauantai-ilta jatkoi tuttua kaavaa Jokipoikien ja KooKoon välillä: jälleen kerran kotivoitto, kun KooKoo kukisti Jokipojat maalein 4−1. Kouvolalaiset puolustivat mallikkaasti, eikä vierailla ollut täten montaakaan kunnon maalipaikkaa. KooKoo onnistui myös pimentämään ärjypaitojen tehomiehen Mikael Ruohomaan täysin.

− Kotijoukkue oli valmiimpi laittamaan itsensä tänään likoon. Paljon tarvitsee parantaa, jos aiomme huomenna pärjätä, analysoi Jokipojat-valmentaja Mikko Haapakoski pelin jälkeen.

Viimeksi Joensuussa Kouvolan oranssimustat päästivät yhteensä viisi maalia, mutta mikäli kouvolalaiset jatkavat yhtä hyvää puolustamista kuin lauantaina, Haapakosken suojateilla ei tule olemaan helppoa tasoittaa ottelusarja 2−2:een.

Ottelussa ratkaisun avaimiin lukeutuu suuresti myös se, kumpi pystyy yhden yön aikana palautumaan raskaasta pelistä paremmin. Toisin kuin Jokipojilla, kouvolalaisilta löytyy reservin puolelta energisiä pelimiehiä kaukaloon. KooKoo myös lyhensi päiväreissuaan matkaamalla jo illalla Kiteelle yöksi.

Räiskyykö yli?

Tunnetta on ottelusarjassa riittänyt runsaasti. Nenänniistoa, nokkapokkaa ja pieniä koiruuksiakin on nähty. Jokipojilta etenkin maalivahti Daniel Spence on temperamenttisuutensa takia saanut kestää lukuisia härnäyksiä, mutta pään on pysyttävä kylmänä.

Kouvolalaisten kolossipuolustaja Pauli Levokari sai vaihtopenkillä ollessaan mailasta päähän lauantain kohtaamisessa ja lyyhistyi hetkeä myöhemmin vaihtopenkille. Järkälepakki talutettiin pukukopin puolelle ja ensimmäinen diagnoosi on aivotärähdys. Miehen pelikunnosta ei ole tietoa, mutta reservin puolelta löytyy paikkaajaksi Connor Hardowa tai Nico Lehto.

KooKoo-hyökkääjä Santtu Huhtala oli sivussa lauantaina, sillä nuori taituri joutui Esa Lehikoisen jyräämäksi torstaina ja sai aivotärähdyksen.

Kotijoukkueen kannalta ikävä takaisku on puolestaan se, että Ruohomaa on taas vaihteeksi poissa kokoonpanosta.

Seuraa Heitä

Elvijs Biezais #42 |

Keskushyökkääjä

Latvialainen otti paikkansa Mikael Ruohomaan johdattaman ketjun laidalta ja osui ainoana joensuulaisena lauantaina Kouvolassa. Millä lailla kemiat kohtaavat Mehtimäellä?

Mikko Rämö #35 |

Maalivahti

Oli vakuuttava lauantaina venyen kiekon eteen 34 kertaa. Jatkaa todennäköisesti maalinsuulla sunnuntai-iltana.

» Lähetä palautetta toimitukselle