Jokipojat haastamaan kovaa kouvolalaisisäntää

MESTIS / Ennakko
Jokipojat ja KooKoo lyövät yhteen toista kertaa kuluvalla kaudella.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Kouvolan keskiviikkoillassa KooKoo saa vieraakseen Jokipojat. Sarjakolmosen ja -seiskan taiston jälkeen Mestis hiljenee viikon mittaiselle tauolle.

KooKoo ja Jokipojat ovat kohdanneet kerran kuluvalla kaudella, kun mustaoranssit kävivät kärsimässä Mehtimäellä 0-4-tappion joensuulaisille. Toisen kohtaamisen myötä joukkueet lähtevät maaottelutauolle.

Kouvolalaisten revanssiviikonloppu HCK:ta vastaan tuotti neljän pisteen potin, kun taas Jokipojat oli helisemässä Jukureita vastaan ja saalisti vain yhden pinnan. KooKoo majailee sarjataulukossa mukavasti kolmantena, kun taas joensuulaiset valahtivat viikonloppuna seitsemänneksi.

Varsinkin kotikentällä KooKoolla on kulkenut. Yhdeksästä kotiottelustaan se on voittanut peräti seitsemän. Jokipojilla on puolestaan ollut hieman erikoinen sarjaohjelma, sillä vierasottelu on joensuulaisille vasta kauden seitsemäs, eivätkä kuusi aiempaa vieraskamppailua ole tuoneet kuin seitsemän sarjapinnaa.

– Ei KooKoossa periaatteessa mitään ihmeellistä ole, mutta onhan se kuitenkin sarjassa kolmantena ja vähiten maaleja päästänyt joukkue, huomauttaa joensuulaisten kakkosvalmentaja Jouni Varis verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Jokipojat menettää keskiviikon kamppailuun Raimonds Vilkoitsin, Jesse Paukun ja Sebastian Kauppilan, jotka lähtivät maajoukkuekomennuksille. Sen sijaan pitkään sivussa ollut Elvijs Biezais palaa kokoonpanoon. Puolustaja Vili Palola puolestaan vaihtoi Lempäälän Kisaan ja Kärpistä lainassa ollut Tomi Körkkö on palannut Ouluun.

KooKoolla ei sairastuvalla pitkäaikaispotilaiden lisäksi ruuhkaa ole. Lainapelaaja Kalle Maalahti pelaa keskiviikkona toistaiseksi viimeisen ottelunsa Kouvolassa. Paukun ja Kauppilan tavoin kouvolalaisten Mikko Virtanen on U19-maajoukkueen mukana Tšekissä.

 

Seuraa Heitä

Joona Karevaara #87 |

Laitahyökkääjä

Kaksi edellistä kautta Jokipoikia edustava Karevaara ei ollut mukana Mehtimäellä kärsityssä tappiossa. Vastassa on paljon vanhoja pelikavereita. Millainen on miehen esitys?

Elvijs Biezais #42 |

Keskushyökkääjä

Latvialainen on ollut sivussa tositoimista miltei kuukauden. Ei päässe enää Mikael Ruohomaan ja Sami Blomqvistin tehoketjuun: uuden roolin myötä on löydettävä uusi vaihde peliesityksiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle