Maaleja ja kuumia tunteita

Joona Karevaara oli kotijoukkueen tehokkain kahdella maalillaan.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Kouvolan KooKoo ja Joensuun Jokipojat tarjosivat kouvolalaisyleisölle vauhdikkaan kiekkoillan, jonka kotijoukkue vei nimiinsä lukemin 4-2 (1-0, 2-2, 1-0). Ottelusta ei vauhtia eikä väriä puuttunut.

- Tänään ei kaikki pelaajat olleet aivan läsnä, ja kuorma kävi muutamalle kaverille liian kovaksi. Sitten, kun on vielä noin laadukas joukkue vastassa eikä pystytä haastamaan kuten pitäisi, niin kotijoukkue vei pisteet täysin ansaitusti, manasi lehdistölle Jokipoikien valmentaja Mikko Haapakoski.

Avauserästä lähtien tahdin saneli KooKoo. Jokipojilla oli vaikeuksia päästä jopa yli hyökkäyssiniviivan oranssimustien hyökätessä aktiivisesti.

KooKoo onnistui iskemään avausmaalinsa heti ensimmäisellä ylivoimallaan, kun Santtu Huhtala sai lyödä kiekon pienen hieromisen jälkeen täysin tyhjään maaliin. Huhtalan ylivoimamaalin syöttäjiksi merkattiin Teemu Tallberg sekä kaksi maalia iskenyt Joona Karevaara, joka palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

Jokipojatkin sai mahdollisuutensa ylivoimalla, mutta tulosta ei syntynyt. Ensimmäisen erän loppua kohden vierailijat pääsivät hieman kupletin juonesta kiinni, vaikka kenttätapahtumia yhä päällisin puolin hallitsikin KooKoo.

Toinen erä maalijuhlaa

Jokipoikien Janne Niva tasoitti lukemat kiepauttamalla kiekon maaliin vanhanaikaisella toisen erän alussa. KooKoo-puolustus ei ollut aivan tilanteen tasalla, ja Miro Rahkolan sekä Oula Uskin esityöt petasivat Nivalle helpon paikan ratkaista.

- Toisessa erässä peli kääntyi kiekonmenetyksistä. Ensin avausmaali ja sitten rankkarista vielä toinen, analysoi kotijoukkueen luotsi Juha Juujärvi.

Hieman ennen puoltaväliä Karevaara nosti kiekon hienosti rystypuolelta maalin perukoille vieden kotijoukkueen jälleen johtoon. Tilannetta edelsi kahdella yhtä vastaan-hyökkäys, ja Karevaaran paikka aukesi Jokipojat-maalivahti Daniel Spencen tiputettua kiekon eteensä.

- Karevaara oli ehdoton onnistuja. Hän on tehnyt kovasti hommia ilman tulosta ja nyt alkaa pikkuhiljaa aueta. Ei mies ole vain siellä sohimassa, vaan pistää myös kiekkoa verkkoon, kehui Juujärvi hyökkääjäänsä.

Kotijoukkueen johtoasema ei kuitenkaan kestänyt kauaa. Jokipoikien Uski pääsi karkaamaan oranssimustien puolustajilta läpiajoon kuitenkaan ratkaisussaan onnistumatta. Tilanteesta tuomittiin kevyehkö rangaistuslaukaus, ja pikkumusta nousi pienten harhautusten jälkeen komeasti yläkulmaan. Rankkarin jälkeen molemmat joukkueet saivat erän lopulla vielä kaksi kaksiminuuttista kummatkin. Ylivoimamaaleja ei nähty, mutta tasavajaalla iski KooKoo.

Joona Karevaaran illan toinen maali jäi myös ottelun voittomaaliksi. Osuma syntyi vain minuutteja ennen toisen erän loppua. Jesse Jyrkkiö antoi maalin kulmalle upean poikittaissyötön, eikä maalivahti Spence kyennyt venymään Karevaaran rystyvedon eteen.

Kolmannessa näytöksessä kiehui

Ottelun kolmas näytös oli tapahtumarikkain, vaikka maaleja ei Tomi Peltosen 4-2-osuman lisäksi nähtykään. Kiekko liikkui päästä päähän ja molemmille joukkueille annettiin omat ratkaisupaikkansa.

Maalivahti Spencen kypärässä kilahti heti Peltosen osuman jälkeen. KooKoon kultakypärä Jan-Mikael Juutilainen ajoi kovaa maalille, ja Spence hyökkäsi kilpikäsi edellä maaliltaan ja yritti saada jopa kotijoukkueen maalivahti Kristian Järvistä rähisemään kanssaan.

Saman tilanteen yhteydessä Jari Kauppila ja Elvijs Biezais ottivat yhteen. Vaikka tuomarit väänsivät mukana, oli näiden miesten välienselvitettelyssä oikeaa jääkiekkotappelun tunnelmaa. Sekä Biezais että Kauppila saivat nahistelustaan 2+10-minuuttiset rangaistukset.

- Jos 2+10 tulee kilvellä lyömisestä, niin sitten olisi pitänyt antaa väkivaltaisuudesta kakkonen, kun maalivahti lähti hanskaamaan erikseen Juutilaisen kanssa. En yksittäisiä tilanteita halua enempää puida. Mielestäni tuomaritoiminta oli ihan jämäkkää, Juujärvi sanaili.

Ottelussa ei siis enempää osumia nähty ja loppulukemiksi jäivät 4-2-numerot. Mestiksessä vietetään viikon mittainen tauko, mutta ainakin Kouvolassa tauon jälkeen aiotaan palata vähintään yhtä eheänä kuin sinne lähdetään.

- Varmasti nälkää riittää tauon jälkeen. Vanhoja ei tarvitse muistella vaan mennään kohti uusia haasteita, tiivisti KooKoo-käskyttäjä Juujärvi.

KooKoo kohtaa maaottelutauon jälkeen keskiviikkona 13.11. Savonlinnassa SaPKon, kun taas Jokipojat kohtaa kaksi päivää myöhemmin perjantaina Kiekko-Vantaan Tikkurilassa.