Yllättäjäjoukkueiden pronssiottelu − mitali maistuisi molemmille

MESTIS / Ennakko
Jokipojat ja KeuPa väänsivät syksyllä tiukasti. Nyt panoksena on mitali.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Mainion kauden pelanneet Jokipojat ja KeuPa HT paketoivat omalta osaltaan Mestis-kauden keskiviikkona pronssiottelun merkeissä.

Jos pronssiottelua usein vähätellään ja siinä ovat kohdanneet kaksi pettynyttä joukkuetta, voivat asetelmat olla tällä kertaa hiukan erilaiset.

Sekä kotijoukkue Jokipojat että KeuPa HT ovat pelanneet kerta kaikkiaan hienot kaudet, ja pronssimitali tulisi kummallekin joukkueelle maukkaaksi kruunuksi kaudesta.

Jokipojat kukisti puolivälierissä Hermeksen seitsemännessä ottelussa, mutta välierissä Hokki oli vahvempi otteluvoitoin 4−2. Pääsy neljän sakkiin on jo itsessään hieno suoritus alempaan keskikastiin arvioidulle joukkueelle.

Lisäksi pronssi olisi seurahistorian ensimmäinen Mestis-pronssi. Kultaa ja hopeaa on jo tullut.

− Me olemme menneet tällä kaudella eteenpäin, mutta emme vielä voittaneet mitään. Nyt on viimeinen paikka ottaa se voitto. Jokainen äijä on valmiina lyömään kaikkensa likoon, että pronssi tuodaan Joensuuhun, joensuulaisten käskijä Ari Aaltonen painottaa verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Pelipäivän aamuna Aaltoselle langetettiin toimintakielto, joten "Turboa" ei pronssiottelussa nähdä. Penkin takana vetovastuun ottaa Eemeli Parikka.

Mikäli Joensuussa lähdetään pronssiotteluun motivoituneena, ei tilanne Keuruulla tästä eroa. KeuPa HT:n kausi on alkukauden vaikeuksien kautta ollut hieno tarina, ja pronssimitali olisi takuulla tervetullut päätös Ville Niemisen aikakaudelle.

KeuPa kaatoi ensimmäisellä kierroksella SaPKon selvästi 4−1, mutta välierissä timanttinen Jukurit oli selvästi parempi.

− Siinä on vissi ero, päättääkö kautensa voittoon vai tappioon. Ei noita mitaleita ole kaikilla miehillä, joten varmasti taistelemme loppuun, joukkueen kippari Taneli Maasalo muistuttaa Suur-Keuruussa.

Keuruulaisille keskiviikon voitto taas tietäisi luonnollisestikin seurahistorian ensimmäistä Mestis-mitalia.

Joukkueiden kaikki neljä kohtaamista päättyivät kotivoittoihin. Jokipojat oli syksyn kohtaamisissa vahvempi maalein 2−1 ja 1−0, kun taas KeuPa piti kevätkaudella kotihallissaan pintansa 4−2- ja 3−1-voitoilla.

Jokipojat joutuu lähtemään otteluun ilman hyökkääjä Ville Halosta, joka loukkaantui ratkaisevassa välierässä. Häntä paikkaa sairastuvalta palaava Ossi Pellinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle