Hermeksen kuolemanottelu

MESTIS / Ennakko
Jumalten sanansaattaja Hermes oli kreikkalaisessa mytologiassa ainoa olento, jolla oli oikeus kulkea tämän maailman ja manalan välillä. Tänään selviää, onko Kokkolan Hermekselläkin kyky palata kuoleman porteilta elävien kirjoihin.

Heikon karsintasarjan pelanneen Hermeksen panokset illan ottelussa ovat valtavat. Jos joukkue häviää, edessä on putoaminen Suomi-sarjaan. Tämä taas todennäköisesti johtaisi joihinkin uudelleenjärjestelyihin kokkolalaisessa jääkiekossa, sillä samaan sarjaan ponnisti viime viikonloppuna kakkosdivisioonasta Hermes 2.

Tilanne karsintasarjassa
HeKi 7 5 0 1 0 1 24-12 11
SaPKo 7 3 0 3 0 1 20-17 9
KOO-VEE 6 3 0 1 0 2 15-15 7
Hermes 6 2 0 1 0 3 18-20 5
Titaanit 6 0 0 0 0 6 12-25 0

Käytännössä Hermes tarvitsee illan ottelusta voiton varsinaisella peliajalla, sillä ratkaisun hakeminen jatkoajalta tarkoittaisi sarjapaikan valumista pois kokkolalaisten omista käsistä. Tässä tapauksessa Hermes tarvitsisi apuja Titaaneilta, joka kohtaa tänään SaPKon ja matkustaa päätöskierroksella KOO-VEE:n vieraaksi. Kotkalaisten pistesaldo näyttää kuitenkin edelleen pyöreää nollaa, joten avun varaan ei voi kovin paljon laskea.

Hermeksen oma vastustaja päätöskierroksella on karsintojen kärkijoukkue HeKi, joka on kuitenkin jo varmistanut sekä Mestis-nousun että Suomi-sarjan mestaruuden eikä siksi ole välttämättä enää tiistain kohtaamisessa vaarallisimmillaan.

Myös KOO-VEE:n panokset ovat tänään kovat, mutta kahden pisteen etumatka Hermekseen takaa sille huomattavasti turvallisemmat oltavat. Vaikka joukkue tänään häviäisi, on pääseminen vähintäänkin uusintaotteluun Mestis-paikasta vielä omissa käsissä. Voitto varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla puolestaan tietäisi Mestis-nousun varmistumista jo tänään.

KOO-VEE:n tehot kateissa

Hermes ja KOO-VEE kohtasivat viimeksi viime viikon torstaina Tampereella. Silloin KOO-VEE käänsi kokkolalaisten ensimmäisen erän jälkeisen johtoaseman voitokseen ja vei pisteet lukemin 5-3.

Tämän jälkeen joukkueiden kuntokäyrät ovat osoittaneet eri suuntiin. Hermes on kerännyt Titaanit-voitosta ja tasapelistä SaPKon kanssa kolme pistettä, KOO-VEE puolestaan hävinnyt sekä HeKille että SaPKolle.

KOO-VEE:n kohdalla huolestuttavaa on ollut maalihanojen tukkeutuminen. Timo Ruuskan ja Samuli Simulan johtama hyökkäys ei ole saanut viikon kahdessa aiemmassa ottelussa aikaiseksi kuin yhden maalin. Edes maalivahti Juha Taposen hyvät otteet eivät ole tuoneet joukkueelle pisteitä.

Hermeksen parhaita ovat viime otteluissa olleet karsintasarjan pistepörssin kakkoseksi kohonnut hyökkääjä Jouni Kulonen sekä jo kolmessa perättäisessä ottelussa maalin tehnyt Jani Kylmämaa. Savonlinnassa onnistui hyvin myös puolustaja Jesper Söderholm.

Hermes hallitsee, KOO-VEE puolustaa

KOO-VEE luovuttaa illan ottelussa todennäköisesti pelin hallinnan suosiolla Hermekselle, kuten sen tapana on karsintasarjassa ollut. Puolustaminen ja vastahyökkäyksiin keskittyminen sopii KOO-VEE:lle hyvin myös ottelun lähtöasetelmien puolesta, sillä pakkovoiton paineet ovat Hermeksellä.

KOO-VEE:n taktiikka on purrut karsintasarjassa hyvin kaikkiin sen vastustajiin. Taktiikan onnistuminen edellyttää kuitenkin mielikuvituksellisempaa ja tehokkaampaa hyökkäyspeliä kuin mitä joukkueelta on kahdessa viime ottelussa nähty. Pelkillä Taposen torjunnoilla pistetilin kasvattaminen on vaikeaa.

Hermes puristaa varmasti mailaa kaukalossa, mutta ainakaan asenneongelmien ei joukkuetta pitäisi tänään vaivata. Nimekkäämpänä ja kokeneempana ryhmänä se pystyy varmasti hallitsemaan peliä, mutta maalipaikat olisi hyödynnettävä eikä puolustuksessa ole varaa lipsahduksiin.

Avausmaalin merkitys on tänään suuri. KOO-VEE:n johtomaalilla saattaisi olla jopa lamaannuttava vaikutus kotijoukkueen peliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle