KOO-VEE juhli Hermeksen kustannuksella

Tampereen jännittävässä kiekkoillassa koettiin todellinen yllätys. Mestiskarsinnoissa pirteästi esiintynyt Tampereen KOO-VEE niisti ennakkosuosikki Hermekseltä pisteet selkein numeroin 5-3 (0-2, 2-1, 3-0). Takkuisesti aloittanut kotijoukkue kokosi rivinsä esimerkillisesti ja luisteli lopulta ylimielisen vastustajan yli.

- Kirjoita ja alleviivaa siihen juttuun, että ainut hyvä asia tällä reissulla oli nämä pressin viineripullat, totesi Hermeksen valmentaja Jarmo Jamalainen ottelun tauottua.

Vierasjoukkue Kokkolan Hermes aloitti ottelun väkevästi ja KOO-VEEn peli näytti totaalisen onnettomalta. Salama-alun saaneet vierailijat tekivät heti ensimmäisessä erässä kaksi maalia ja ottelu vaikutti heti alkuunsa pelatulta. Harva katsoja olisi ensimmäisen erän perusteella laittanut euroakaan likoon kotijoukkueen voiton puolesta.

- Eka erä oltiin aivan paineessa ja mailaa puristettiin. Taisi poikia vähän jännittääkin. Ja meillehän on tullut aivan tavaksi antaa ensin vastustajalle pari eteen, kommentoi surkeaa alkua KOO-VEEn valmentaja Ari Jortikka.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin siis heti ottelun alkuminuuteilla ajassa 2.25. Rajun Hermes-pyörityksen päätteeksi Jarno Kantelus ampui kohti KOO-VEEn maalivahti Juha Taposta, jonka sylkemästä paluukiekosta maalasi Hermeksen pirteimpiin hyökkääjiin kuulunut Jani Kylmämaa. Maalin jälkeenkään Hermes ei antanut kotijoukkueelle hetken rauhaa, vaan pakotti KOO-VEEn pelaamaan sääntöjen vastaisesti.

Juha Lopperi sai kaksiminuuttisen estämisestä, kun peliaikaa oli kulunut reilut seitsemän minuuttia. Hermes ylivoiman pyöriessä tuomari vihelsi helpohkon näköisesti toisen rangaistuksen, jolloin Hermes pääsi kahden miehen ylivoimalle. Jari-Pekka Pajula pelasi kiekon viivaan Ismo Sirenille, jonka tulinen laukaus palasi tolpan kautta maalin edustalle. KOO-VEEn pakit seurasivat vain katseellaan, kun Matti Pesonen siirsi vieraat helposti 2-0-johtoon.

Erän loppua kohden KOO-VEE sai hieman paremmin kiinni juonesta, mutta hyökkäykseen lähdöt olivat hitaita ja kiekkoa ei meinattu millään saada vieraiden päätyyn.

Toisesta erästä alkoi uusi peli

Paikalle saapunut kourallinen katsojia sai todistaa toisen erän alusta lähtien aivan uutta peliä. Hermes oli unohtanut asenteensa pukukoppiin ja KOO-VEE kävi päälle kuin yleinen syyttäjä.

- Myöhästyin hieman pukukopista ekalla erätauolla. Kopissa oli sellainen hulabaloo, kuin olisi maailmanmestaruus voitettu. Yritin parilla kovalla sanalla palauttaa porukkaa maan pinnalle, mutta ei se mitään auttanut, Jamalainen sivalsi joukkuettaan.

Pelikellon pysähtyessä ajassa 29.45, joutui Tommi Jäminki rikkomaan koko kentän läpi purjehtinutta Juha Leimua kahden minuutin arvoisesti. Jäähyä ei ehtinyt kulua kuin muutama sekunti, kun Samu Helminen laittoi taululle kavennuksen. Tilannetta edelsi KOO-VEEn vahva peli maalin edustalla, josta Petteri Salonen ja Samuli Simula onnistuivat pelaamaan kiekon Helmiselle. Helminen kiersi maalin takaa ja laittoi Kilpeläisen längistä kiekon varmasti sisään.

Toiseen erään sattui parikin erikoista tapahtumaa. KOO-VEEn Juha Taponen sai kiekon maskiinsa toisen kerran erän aikana ja joutui pelaamaan hetken lainamaskilla. Viisi minuuttia ennen erän loppumista todettiin kaukalon pleksin olevan irti KOO-VEE pelaajan kovan taklauksen jälkeen ja tuomari päätti pitää erätauon välittömästi korjaustöiden alkaessa.

Erää jatkettiin ”väliajan” jälkeen ja siihenkin KOO-VEE rynni erittäin vahvasti. Hermes-puolustajien miettiessä jo tulomatkan eväitä kotijoukkue pääsi tasoittamaan kuin varkain. Samuli Simula löi kiekon maaliin puolustajien todistaessa asiaa vierestä, mutta siihen kuitenkaan puuttumatta. Yleisökin heräsi heti kavennuksen jälkeen ja jopa pieni epäusko oli aistittavissa katsomossa.

Ennen toisen erän päättymistä Hermes kuitenkin rakensi maalipaikan erittäin nopeasti. Kesken hyvän KOO-VEE painostuksen Jarno Kantelus vapautti Jukka-Pekka Koistisen maalintekoon. Koistinen ei tilanteesta hämääntynyt, vaan veivasi kiekon näyttävästi maalin yläkulmaan ja tilanteeksi 2-3. Vieraat siirtyivät pelissä jälleen maalin johtoon.

Lamaantunut Goljat

KOO-VEEn vahvuus joukkueena näkyi heti ottelun kolmannen erän jatkuessa. KOO-VEEn Juha Leimu pysäytti kellot ajassa 41.55, kun Hermes oli juuri saanut Aapo Aron kentälle neljänneksi alivoimapelaajaksi. Eero Kilpeläinen oli Hermes-maalilla täysin voimaton eteensä kyhätyn maskin vuoksi ja peli oli jälleen tasan. Hetki edellisestä Hermeksen Jari-Pekka Pajula pääsi kokeilemaan Juha Taposen hereillä oloa, mutta nytkään Taponen ei mennyt vipuun, vaan venytti patjansa hienosti alakulmaan kiekon tielle.

Kotijoukkue siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon ajassa 46.25. Samu Helminen otti 100-0 aloitusvoiton hyökkäyspäässä ja Samuli Simula siirsi kiekon viivalla odotelleelle Eerik Haloselle. Halonen tykitti sydämensä kyllyydestä ja tilanne oli kotijoukkueelle 4-3.

Hermes haki tasoitusta vimmatusti, mutta mitään konkreettista ei joukkue saanut aikaiseksi. Kesken näennäisen pyörityksen Hermes-kenttä sekosi täysin ja Timo Ruuska pääsi läpiajoon. Runkosarjan pistehai ei erehtynyt, vaan kuittasi tilanteeksi jo 5-3. Jamalainen yritti saada joukkueensa taistelemaan voitosta ottamalla maalivahdin pois liki kolme minuuttia ennen loppua, mutta Hermeksen pyristely loppui viimeistään typerään joukkuerangaistukseen pelin viivyttämisestä. Jarno Kantelus kruunasi kapteenina iltansa loppusummerin jälkeen lauottuun kiekkoon, joka osui omaa pelaajaa jalkaan. Palkintona 20 minuutin käytösrangaistus.

Aatoksia ottelun jälkeen

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa ei nähty suuria tunteita. KOO-VEEn valmennuskaksikko otti voiton maltillisesti, eikä Jarmo Jamalinenkaan vaikuttanut ahdistuneelta vierastappiosta huolimatta.

- Tultiin ekaan erään keskittyneenä ja pelattiin hyvin. Pukukopissa vallinneiden karnevaalitunnelmien jälkeen peli meni pilalle. Keskittyminen loppui, luistelu loppui ja tahto loppui. Ei siinä sen kummempaa. Jos ei paikoista saada maaleja ja vastustaja saa, niin tämä on lopputulos, totesi Jamalainen.

Syitä vierasjoukkueen vaisuuteen haettiin ja valmentajallakin oli näkemys.

- Päästä kaikki on kiinni. Kun ei riittävästi haluta voittoja, niin niitä ei tule. Joukkueelta ei ole vaadittu aiemmin kaudella mitään, niin nyt ollaan uudessa tilanteessa. Selkä suoristuu heti pienistä vastoinkäymisistä. Koko kausi on otettu enemmän tai vähemmän kuokkaan, eikä kelkka tunnu nyt millään kääntyvän.

- Jos jatko jollain ilveella Mestiksessä aukeaa, niin puolet joukkueesta menee vaihtoon. Likikään kaikki pelaajat eivät kuulu Mestis-tasolle, Jamalainen päätti.

Kotijoukkueen valmennuskaksikko oli tyytyväinen, mutta ei sen enempää riepotellut voitollaan.

- Eka erä pelattiin huonosti, mutta sitten juoni löytyi pienen puhuttelun jälkeen erätauolla. Luistin alkoi liikkua ja saatiin muutama onnistuminen, Ari Jortikka totesi.

- Maalien myötä itsetunto pelaajilla kasvoi huomattavasti ja uskallettiin pelata omaa peliä, Petri Sullanmaa iloitsi.

Tavoitteet sarjassa on edelleen asettamatta.

- Edelleen painota, että pelataan erä ja peli kerrallaan. Sitten kun karsinnat on katsottu, niin katsotaan samalla KOO-VEEn saldo. Ihan paineetta voidaan vetää, Ari Jortikka lopetti.

Hermes kohtaa lauantaina pistetilin nollilla pitäneen Kotkan Titaanit ja KOO-VEEn urakka jatkuu kotiottelulla Heinolan HeKiä vastaan ensiviikon tiistaina.