KeuPa keskinäisten kohtaamisten kingi − saako Hermes hermonsa kuriin?

MESTIS / Ennakko
Hermeksellä on mahdollisuus haastaa KeuPaa vielä kerran tämän runkosarjan aikana.
Kuva © Emil Hansson www.hansson.kuvat.fi
Runkosarjan viimeinen viekko vierähtää keskiviikkona käyntiin ja Kokkolassa Hermes saa vastaansa itselleen jo niin tutun kilpakumppanin KeuPa HT:n. Joukkueet kohtaavat jo kuudetta kertaa ja Hermeksellä onkin nyt mahdollisuus viimeisen kerran runkosarjassa haastaa keuruulaisia. KeuPa on nimittäin voittanut viidestä kohtaamisesta neljä.

Piristyykö Hermes rökäletappiosta?

Hermeksen ja KeuPan tämän kauden kaikki viisi kohtaamista ovat olleet melkoista vuoristorataa, jos katsoo lopputuloksia. Kauden ensimmäisen kohtaamisen syyskuussa vei KeuPa selkein 7-0-lukemin, mutta jos seuraavassa kohtaamisessa lokakuussa Hermeksestä oli haastajaksi, kun ottelu ratkesi KeuPalle vasta jatkoajan jälkeen lukemin 3-4.

Viimeisin kohtaaminen helmikuulta oli kauden ensimmäisen kohtaamisen tavoin selkeää keuruulaishallintaa, sillä taisto päättyi 8-1. Kauden kaksi muuta kohtaamista ovat päättyneet Hermeksen 5-4-voittoon ja 2-1-tappioon. 

Jos kokkolalaiset noudattavat kauden alun kaavaa, ovat he todennäköisesti rökäletappion ravistamina jälleen valmiit haastajan paikalle. Pian alkavan pudotuspelikevään innoittamana sarjanousijalla on varmasti kova halu osoittaa oma vaarallisuutensa.

Kokkolalaiset osaavat hiillostamisen jalon taidon

Pudotuspelipaikan tälle keväälle varmistanut sarjanousija kohtasi lauantaina LeKin, jolle kokkolalaisryhmittymä olikin suoranainen riesa: nousu tasoihin toisen erän aikana, jonka jälkeen LeKin jokaista johtomaalia seurasi miltei välitön Hermeksen tasoitus.

Kevään tosipelien lähestyessä on Hermeksen kuitenkin muistettava yksi tärkeä asia: hermojen on pysyttävä kurissa. Vaikka lauantainen hiilostus olikin onnistunutta, pilasi lopulta hermojen pettäminen kokkolalaisten pelin, kun LeKi vei voiton kahden miehen ylivoimalla isketyllä maalilla. Kevät tuo väistämättä mukanaan paineita, joten Hermeksellä on vielä tämä viikko aikaa hioa hermokontrolliaan.

Älä päästä keuruulaisia karkaamaan

KeuPa lähtee keskiviikon otteluun komean kotivoiton siivittämänä, sillä joukkue kaatoi Kiekko-Vantaan lauantaina 6-2-lukemin. Keuruulaiset karkasivat vantaalaisilta toisen erän aikana heidän johtaessa päätöserän alussa jo 4-0.

Tästä myös Hermeksellä on kokemusta, sillä KeuPa on nuijinut kokkolalaisia tällä kaudella 7-0- ja 8-1-lukemin: ensimmäisessä kohtaamisessa KeuPa johti ensimmäisen erän jälkeen 4-0 ja viimeisimmässä ottelussa päätöserään keuruulaiset pääsivät 7-1-johtoasemassa. Näin ollen etumatkaa saadessaan keuruulaiset ovat lähes mahdoton kirittävä.

Seuraa Heitä

Matias Kiiskinen #22 |

Hyökkääjä

Helmikuussa pelatussa ottelussa Hermestä vastaan Kiiskinen iski tehot 2+1. Vieläkö virtaa riittää kokkolalaisia vastaan?

Jussi Nättinen #19 |

Laitahyökkääjä

Lauantain pelissä LeKiä vastaan maalin ja syöttöpisteen napannut hyökkääjä oli pirteällä pelipäällä. Kapteenin esimerkkiä joukkue tarvitsee jatkossakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle