KeuPa-puolustus liikaa Hermekselle − isännät saivat tyytyä yhteen pisteeseen

KeuPa oli voitokas Kokkolassa.
Hermes aloitti viimeisen runkosarjaviikon kotiottelulla KeuPaa vastaan. Tällä kaudella värikkäitä vääntöjä tarjoilleet joukkueet eivät keskiviikkoiltanakaan jättäneet ketään kylmäksi: tiukka kamppailu päättyi lopulta vasta voittolaukauskilpailussa, kun KeuPa vei kaksi pistettä lukemin 3-4.

Hermes lähti otteluun isännän ottein, sillä kokkolalaiset hallitsivat peliä oikeastaan koko ensimmäisen kymmenen minuuttia. KeuPa sai ensimmäisen kunnon laukauksen aikaiseksi vasta kahdeksan pelatun minuutin jälkeen.

Keuruulaisten maalilla torjunut Antti Karjalainen joutui varsinaisen kiekkosateen kohteeksi isäntien tykittäessä kohti maalia. Karjalaisen kelpo torjuntojen tukena oli kuitenkin KeuPan tiivis puolustus ja uhrautuva pelaaminen: kokkolalaisten vetojen eteen heittäydyttiin vailla pelkoa.

KeuPa heräsi kuitenkin erän kuluessa myös hyökkäyspeliin ja pian vetoja saatiin todistaa myös Denis Godlan torjumalla maalilla. Keuruulaiset esittelivätkin pian isännille maalinteon helppoutta, kun yhdeksän sekunnin ylivoiman jälkeen pikkumusta olikin yllättäen peliä hallinneen Hermeksen maalissa Eetu Koivistoisen vedon myötä.

− Olimme ehkä vähän unessa. Viisikkopelaamista täytyy vielä parantaa. Meidän täytyy myös lisätä liikettä ja huolellisuutta, totesi Hermeksen Joonas Huovinen Fanseatin erätaukohaastattelussa.

KeuPa hyppäsi kuskin paikalle

Johtomaalin innoittama KeuPa riisti kuskin paikan isäntäjoukkueelta toisen erän aikana. Erän alussa Hermes vielä hallitsi peliä, mutta tehottomuus vaivasi kokkolalaispoppoota.

KeuPa sitä vastoin antoi palaa: vauhdikkaan hyökkäykset ja taitava kiekonkäsittely tuotti nälkäiselle vierasjoukkueelle peräti kaksi maalia. Ensin Jani Ollitervo siirsi omansa 2-0-johtoon ja erän lopulla KeuPan kolmannen maalin täräytti jo aiemminkin maalinteossa onnistunut Koivistoinen.

Kaiken yrittämisen jälkeen Hermes sai kuin saikin avausmaalinsa aikaiseksi, kun Tuomas Koskinen iski kiekon komeasti verkkoon yläriman kautta.

Hermes löysi taistelutahtonsa

Päätöserästä Hermes loi kuitenkin varsinaisen jännitysnäytelmän. Heti erän alusta alkaen isännät ottivat hallintaa takaisin itselleen ja tehottomuudesta pyrittiin tosissaan eroon. Eetu Karvisen maali miltei erän alkuun loi uskoa isäntiin ja nosti pelin aivan uuteen kuosiin.

Pitkään näytti siltä, että KeuPa veisi ottelun nimiinsä. Hermes painoi kyllä päälle, mutta vasta kuudella kenttäpelaajalla, viimeisen peliminuutin aikana, isännät saivat aikaiseksi toivottua tulosta: Janne Kivilahti huudatutti Kokkolan jäähallia toden teolla tasoittaessaan lukemat 3-3:een.

Hermes ja KeuPa päättivät kuitenkin venyttää illan mittelön aina voittolaukauskilpailuun asti. Lopulta pidemmän korren veti sisukas vierailija, kun illan kolmannen maalinsa iskenyt Koivistoinen ratkaisi illan ottelun.

Hermes on tositoimissa jälleen perjantaina, kun se matkaa Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi. KeuPa puolestaan pelaa seuraavan kerran runkosarjan päätöskierroksella lauantaina, kun se saa vastaansa RoKin Rovaniemellä.