Hermes kaatui jälleen vieraskaukaloon

Juuso Mörsky ratkaisi pelin KeuPalle.
Keuruun keskiviikkoillassa KeuPa näytti isännän otteita kaataessaan Hermeksen tiukoin 2-1-numeroin. KeuPan molemmissa maaleissa osansa oli Hermes-vahti Denis Godlan hölmöilyillä.

Ottelu lähti käyntiin varsin tasaisissa merkeissä, eikä ensimmäisestä erästä paljoa jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Peli pyöri mallikkaasti vuoron perään molempien joukkueiden päädyssä ja vetoja sateli tasaiseen tahtiin kohti molempia maalivahteja.

Myös ylivoimaa tarjoiltiin molemmille joukkueille ensimmäisessä erässä, mutta sekään ei osottautunut tarpeeksi tehokkaaksi kummankaan leirissä. Vielä erän viimeisillä sekunneilla KeuPan Valentin Claireaux sai ehkä erän parhaan maalintekopaikan, mutta siitäkin huolimatta toinen erä alkoi maalittomana.

Toinen erä mukaili edeltäjäänsä, sillä peli jatkui vauhdikkaana mutta maalittomana. Erän alkuun Juuso Mörsky kyttäsi kiekkoa maalin kulmassa ja oli lähellä viedä omansa johtoon, mutta Denis Godla oli maalillaan hereillä.

Erän kuluessa maalittomuuteen löytyi kuitenkin syy: huolimattomuus. Kiekko ei kummallakaan joukkueella tahtonut löytää tietä omilleen, ja pelikatkoja tuli tiheään tahtiin. KeuPa kyllä loi huomattavasti paremmat maalipaikat, joten oli hienoinen ihme, etteivät isännät siirtyneet johtoon toisen erän aikana.

− Kovaa vääntöä on molemmin puolin ja maalipaikkoja on ollut. Jännää, että peli on edelleen 0-0. Molempien maalivahdit ovat tosin olleet hyviä, tuumi Hermeksen Teemu Huttu toisen erän päätyttyä Fanseatin erätaukohaastattelussa.

Kolmannessa erässä verkot alkoivat kuitenkin heilua. KeuPa näytti isännän otteita jo ensimmäisen viiden minuutin jälkeen, kun Taneli Maasalo pääsi niittaaman kiekon tyhjään häkkiin Godlan seikkaillessa muualla.

Hermes sai kuitenkin vain lisää intoa KeuPan avausmaalista. Pian peli pyörikin lähes tulkoon vain KeuPa-maalin ympärillä ja reilu viisi minuuttia avausmaalin syntymisestä oli peli tasan 1-1, kun Ville Rajala iski kiekon ohi hölmistyneen Godlan.

Ottelu päättyi lopulta KeuPan 2-1-voittoon, kun vain reilun kolmen minuutin päästä Hermeksen tasoitusmaalista Juuso Mörsky iski joukkueensa johtoon. Hermes ei saanut enää kunnon kiriä aikaiseksi, vaan KeuPa otti itselleen täydet kolme pistettä.

Ottelua seurasi komea katsojamäärä, sillä Keuruun jäähallilla oli 988 katsojaa.

KeuPa jatkaa pelejään perjantaina, kun se isännöi RoKia kotihallissaan. Hermes puolestaan kohtaa Kokkolassa JYP-Akatemian.