Palaako HCK pisteiden makuun?

MESTIS / Ennakko
Jesse Uronen iski perjantaina kypärätempun Jukurien verkkoon. Jatkuuko vire myös Hokkia vastaan?
Kuva © Timo Savela
Tämän kauden suurin yllättäjä Mestiksessä on ollut selvästi HCK. Sarjassa kolmantena oleva keravalaisryhmä oli eiliseen Jukurit-peliin saakka seurahistoriallisessa 13 ottelun pisteputkessa. Tähtäimessä on varmasti palata pisteiden syrjään kiinni heti. Hokille voitto olisi erityisen tarpeellinen, jotta joukkue pysyy mukana taistelussa paikasta kärkinelikossa.

Joukkueiden aiemmissa kohtaamisissa kotijoukkueet ovat vieneet voiton. Keravalla HCK möyhensi Hokin peräti 5-1, Kajaanissa Hokki nappasi pisteet voittomaalikisan jälkeen lukemin 2-1. Erikoista ottelussa on se, että kotijoukkue on joutunut matkustamaan enemmän. Perjantaina HCK vieraili Mikkelissä, kun taas Hokki tulee Keravalle Vantaalta. Yhteistä molemmilla on se, että lauantain peliin lähdetään tappio niskassa.

HCK:n tehopelaajana hääri perjantaina Jesse Uronen kolmella maalillaan. Koko kaudella Uronen on joukkueensa neljänneksi paras pistemies tehoilla 9+8=17. Edellä on kolmikko Kristian Ruisma (7+23=30), Roope Ranta (14+13=27) ja Tomi Mustonen (7+14=21). Ruisman huippukautta kuvastaa myös sarjan toiseksi kovin tehotilasto, +17. Myös Aleksis Ahlqvist ja Richard Ullberg maalivahteina pelaavat hienoa kautta ja HCK onkin päästänyt sarjan vähiten maaleja.

Hokin vierailu Vantaalla lihotti pistepussia vain yhdellä pisteellä, kun K-Vantaa oli parempi voittomaalikilpailussa. Hokin tehokkaimpia ovat tällä kaudella olleet Teemu Virtala (12+20=32), Riku Toivo (8+21=29) ja Teddy Da Costa (16+10=26). Virtalan pistekeskiarvo pelattua ottelua kohti on peräti 1,39, joka on sarjan kovin yli kymmenen Mestis-ottelua pelanneiden keskuudessa. Maalia vartioi linnapaidoilla Teemu Seppänen, jolta on jäänyt toistaiseksi vasta yksi ottelu välistä kuluvalla kaudella.

Seuraa Heitä

Roope Ranta #21 | TUTO

Laitahyökkääjä

Alkukausi oli Rannalla vaikea, mutta on Kristian Ruisman vierellä löytänyt viime kauden vireensä. He muodostavat vaarallinen tutkapari illasta toiseen. Tehnyt melkein kaksi kertaa enemmän maaleja kuin perässä tulevat joukkuetoverit.

Miska Humaloja #31 | Herning

Keskushyökkääjä

Humaloja on neljän ottelun pisteputkessa (1+4=5) ja saalisti jo kauden 20. pisteen Vantaalla. Osaa hämmentää vastustajia ja sen myös tekee. Sortuu tosin itsekin ajoittain ylilyönteihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle