Keravan kolleilla pakkovoiton paikka

MESTIS / Ennakko
Anthony Guttigin ruuti on ollut jälleen kuivaa - jatkuuko maaliputki?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Loukkaantumisten runtelema HCK isännöi ottelusarjassa jo 0−2-johtoon siirtynyttä Hokkia lauantain kuumassa kamppailussa. Keravalaisille kyseessä on jo lähestulkoon kuoleman ottelu, sillä itseluottamusta uhkuvan Hokin kaataminen neljä kertaa peräkkäin kuulostaa lähes mahdottomalta urakalta.

Jännitys, kokemattomuus pudotuspeleissä, ylilatautuminen, loukkaantumiset - siinä syitä, joilla on perusteltu HCK:n kärsimiä tappioita Kajaanin Hokille Mestiksen puolivälieräsarjassa. Olivat pohjimmaiset syyt mitkä tahansa, totuus on, että linnapaidat ovat olleet molemmissa otteluissa keravalaisia edellä jokaisella osa-alueella.

Pudotuspeleissä usein ratkaisevaan rooliin nousee erikoistilannepelaaminen. Hokki ei ole kyennyt pelaamaan ylivoimaa samalla tehotasolla kuin runkosarjassa, mutta yhden ylivoimamaalin he ovat kyenneet tekemään. HCK sen sijaan on useista mahdollisuuksistaan huolimatta yhä nollilla ylivoimamaaleissa, ja mikä vielä pahempaa, Hokki on rokottanut kahdesti alivoimalla. Lisäksi Hokki on osunut kerran myös siirretyn rangaistuksen aikana. Voidaan siis todeta, että erikoistilanteissa Hokki on ollut selvästi terävämpi.

Erikoistilanteita on molemmilla ollut reilusti, sillä jäähyjä sarjan kahdessa ottelussa on vihelletty jo 136 minuuttia. Kuumia tunteita on nähty molemmissa otteluissa. Torstaina Kajaanissa nähtiin kaksi ulosajoa, joiden seurauksena Roope Ranta huilaa lauantain ottelun pelikieltonsa vuoksi, ja Veli-Antti Leinonen on puolestaan sivussa molemmista viikonlopun otteluista.

Puolustuspäässä kajaanilaiset ovat olleet selvästi järkevämpiä ja uhrautuvaisempia. Vahvan puolustuspelaamisen avulla Teemu Seppänen on esittänyt jälleen hienoja otteita maalillaan. Kumpikaan leijonapaitojen maalivahtikaksikosta Aleksis Ahlqvist - Richard Ullberg ei ole pystynyt esittämään varsinaisia huippuotteita, joskin enemmän vikaa löytyy koko keravalaisryhmän puolustuksesta. Esimerkiksi Jere Laineen ja Juuso Forsströmin tehotilastot näyttävät karua lukemaa -5. Linnapaitojen puolella ainoastaan kaksi pelaajaa on miinuksella, ja parhaimpana Janne Pälve on peräti jo lukemissa +5.

Hokin uudelleen löytyneen peli-ilon, itseluottamuksen ja tehokkuuden ilmentyminä ovat loistaneet ranskalaisveijarit Teddy Da Costa (1+3) ja Anthony Guttig (3+0). Erityisesti torstaina kaksikko oli hyvällä pelipäällä. Pudotuspeleille tyypilliseen tapaan myös yllättävämmät nimet saattavat nousta esiin, ja niinpä Hokissa vastuuta ovat kantaneet myös Samu Pitkänen (1+2) ja Veikko Karppinen (1+2). Karppinen ja Pitkänen ovat tehojensa lisäksi tehneet arvokasta työtä myös vastustajan kärkiketjujen pimentämisessä.

HCK:n yhtenä haasteena on ollut loukkaantumiset. Lauantainakin pelikieltoisen Rannan lisäksi sivussa ovat loukkaantumisten vuoksi Olli Korkeavuori, Joni Töykkälä, Janne Kivilahti, Matias Perkkiö, Miiko Hintz ja Tommi Laine.

Kolmannen osaottelun alla kuumimmat kysymykset ovatkin, pystyykö HCK kampeamaan tarvittavan voiton ja miten kuumina tunteet käyvät molemmissa leireissä. Kummankaan rosterissa ei ole juurikaan tilaa loukkaantumisille tai pelikielloille.

Seuraa Heitä

Tero Konttinen #33 | Asplöven

Puolustaja

Loistava puolustaja, joka on vajonnut koko joukkueen myötä selvästi omaa tasoaan alemmaksi. Konttinen on kuitenkin pelaaja, jonka panos on ratkaiseva HCK:n taistelussa sarjan voitosta.

Anthony Guttig #71 |

Hyökkääjä

Guttigin suuri vahvuus on hänen loistava sijoittumisensa kentällä. Kun tila ja aika pudotuspeleissä ovat vähissä, Guttigin kaltainen sijoittuja on vahvoilla. Toistaiseksi kahdessa ottelussa kolme maalia ja pudotuspelien maalitilaston ykkössija.

» Lähetä palautetta toimitukselle