Sami Salonen palaa tositoimiin

MESTIS / Ennakko
KalPan ja Kirkkonummen Salamoiden välisen kamppailun mielenkiintoisin seikka on vierailijoiden keskushyökkääjän Sami Salosen paluu pelikentälle. KalPan sentteri on ollut sivussa sitkeän solisluuvamman vuoksi liki kolme kuukautta.

Salosen paluu tuo pienen muutoksen KalPan hyökkäysketjuihin. Sentteri istutetaan Simo Vidgrenin ja Aki Keinäsen keskelle. Näin ollen Vesa Reinikainen siirtyy nelosketjun johtajaksi.

Oliver Setzinger on ollut koko kuluvan viikon kuumeessa, eikä todennäköisesti pelaa Salamoita vastaan. Itävaltalaisen kuume on kuitenkin laskemaan päin, joten pieni sauma hänen pelaamiselleen on. Setzingerin vuokrasopimus sen sijaan päättyy Salamat-peliin, eikä jatkosta ole vieläkään tietoa.

- Meidän tavoite oli, että asia ratkeaa lauantain otteluun mennessä. Näin ei nyt näytä käyvän, ja valitettavasti todennäköisyys siitä, että hän jatkaisi meillä, laskee koko ajan, sanoo KalPan päävalmentaja Mika Pieniniemi.

KalPan riveistä on varmuudella poissa laitahyökkääjä Jarno Niinimäki, joka toipuu edelleen aivotärähdyksestä, jonka hän sai reilu viikko sitten ottelussa Hermestä vastaan.

KalPan maalilla Kirkkonummen väännössä pelaa Ari Luostarinen.

KalPa löytämässä pelivireen

KalPan uusi vuosi käynnistyi takkuisesti. Joukkue kävi aallon pohjassa, josta se nyt näyttää nousseen. Viiden voitottoman pelin jälkeen KalPa haki hyvällä ja tarkalla pelillä täyden pistepotin torstaina Kajaanista.

- Meillä oli aivan erilainen taisteluilme Kajaanissa verrattuna siihen, mitä viime aikoina on nähty. Ja voitto toi taas uskoa pelaamiseen, sanoo Mika Pieniniemi.

KalPalla on ollut suuria ongelmia varsinkin viisikkopuolustamisessa ja maaliteossa. Kajaanissa oma pää pysyi puhtaana ja Ville Hämäläisen tekemä osuma riitti voittoon.

Sami Salosen paluu tuonee tehoja ainakin KalPan ylivoimapeliin, jonka tehomoottorina mies alkukauden hääri. Tasakentällisin pelattaessa ei pitkään sivussa olleelta pelaajalta vielä kannattane suuria vaatia. Salosen paluu on tärkeä joukkueelle myös henkisesti.

Salamoilla vaikeaa

Salamoilla on niin ikään ollut vaikea uusi vuosi. Joukkue on hävinnyt jokaisen kolmesta pelaamastaan ottelusta.

Ongelmat ovat näkyneet muun muassa tehottomuudessa. Joukkueen ykköspyssy ja Mestiksen pistepörssin kolmonen, Karo Koivunen, on hänkin vajonnut varjojen maille.

- Joukkue on kokovartalokipsissä. Jos pelaisimme samalla tasolla kuin ennen joulua, kun muun muassa veimme Jukureita kuin litran mittaa, olisi meillä pisteitä kasassa jo 35 (nyt 29), hehkuttaa joukkueen manageri Markku Kulmala.

Kulmalan mukaan sekä valmentajat että manageri ovat yrittäneet pohtia, mihin vire on kadonnut.

- Emme me maalivahtipeliin ole kaatuneet. Nyt on taas yksi hyvä paikka näyttää. Meillä on tiedossa, että pystymme parempaan, hän sanoo.

Salamoihin haussa uusia pelaajia

Manageri Kulmala sanoo, että nimekkään pelaajan liittyminen joukkueeseen on sinettiä vailla varmaa. Lauantain ottelussa uusi mies ei kuitenkaan vielä esiinny.

- Nimeä en vielä kerro, mutta kyseessä ei ole maalivahti. Voisimme me maalivahdinkin hankkia, mutta hyviä ei ole tällä hetkellä kaupan, Kulmala sanoo.

- Maalivahdeillamme on täysi luottamus. Uusia pelaajia kartoitamme koko ajan, hän jatkaa.

Salamat on kahta pitkäaikaista potilasta lukuun ottamatta terve. Tomi Karlsson (nivusvamma) ja Mikael Jämsänen (polven sivussiteet) ovat edelleen poissa.

KalPaa vastaan maalin suulle luistelee Markus Vasarainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle