Viikingit purjehtivat laiskan Itävallan yli

MAAJOUKKUE / Raportti
Norja varmisti paikan jatkosarjaan kaatamalla Itävallan lukemin 5-0. Jo ensimmäisessä erässä syntynyt kolmen maalin karkumatka riitti vuonojen miehille.

Itävalta jatkaa pelejään karsintasarjassa. Joukkue oli C-lohkon ylivoimaisesti heikoin lenkki, eikä pystynyt vastaamaan myöskään alkulohkon viimeisessä ottelussa vastustajan liikkeeseen.

Läpi ottelun aktiivisemmin ja suoraviivaisemmin pelanneen norjalaisryhmän avausmaalin teki Suomessa syntynyt Eerikki Koivu komealla b-pisteen vedolla.

– No jonkunhan on pakko se maali tehdä. Nyt se olin minä. Eipä niitä paljoa tule, mutta nyt tuli. Sinne päin silpaisin ja sinne meni, Koivu kommentoi maaliaan.

Varsinkin maalinedustalla heikosti pelanneen Itävallan mahdollisuudet murenivat jo avauserässä, kun Norja teki Koivun maalin lisäksi kaksi lisää. Toisen maalin teki Mathis Olimb, joka syötti maalinsa lisäksi neljä Norjan täysosumaa.

Itävallan maalivahti Jurgen Penkerin painajaisena hääri myös Anders Bastiansen tehoilla 1+3.

– Olemme todella pettyneitä. Emme pelkästään tappiosta, vaan siitä miten me pelasimme. Olimme liian hermostuneita ennen peliä ja ensimmäinen maali teki kaikesta vielä vaikeampaa, Itävallan päävalmentaja Bill Gilligan linjasi.

Norja jatkaa muiden pohjoismaalaisten joukkueiden tapaan pelejään jatkosarjassa. Päävalmentaja Roy Einar Johansen näki voitto-ottelun tärkeänä jatkoa ajatellen. Mies kuitenkin myönsi, että pelit vaikeutuvat tämän päiväisestä.

– Meidän paras aseemme, eli kova joukkuepeli, toimi tänään todella hyvin, emme antaneet ylimääräistä tilaa Itävallalle. Seuraavalla kierroksella tulee olemaan yhä vain vaikeampaa.

Jatkoon päässeen Norjan pakistotilanne on puhuttanut pitkin kisoja. Tänään Morten Ask joutui pelaamaan puolustajana, jotta punapaidat saivat kuusi pelaavaa pakkia kokoonpanoonsa.

– Me emme ikävä kyllä saa uusia vahvistuksia puolustuspäähän seuraavaan peliin. Yhdellä puolustajistamme on aivotärähdys, joten hänen tilansa on hiukan epävarma ja tarkkailemme sitä. Onneksi Ask pelasi tänään hyvin puolustajana, joten tilanteemme on sama kuin ennenkin.

Lisämurhetta toi myös Marti Ylve Laumannin loukkaantuminen kolmannessa erässä. Tilanteesta tuomittiin Itävallan Phillip Lakosille pelirangaistus. Se oli ensimmäinen Kosicessa vihelletty ulosajo.

» Lähetä palautetta toimitukselle