Porilaisille herkkuja ja Pyörälälle ennätystahti

LIIGA / Ennakko
Kärpät pyrkii jatkamaan maalien tuulettamista.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Ässät katkaisi tiistaina neljän ottelun tappioputkensa. Kärpät puolestaan alkaa hiljalleen parantaa asemiaan sarjan edetessä. Mika Pyörälän pysäyttäminen on osa Jyrki Ahon joukkueen suunnitelmia.

Ässien päävalmentaja Jyrki Aho ihasteli tiistaisen HIFK-voiton jälkeen porilaisten mahdollisuutta nähdä Isonmäen jäällä kaksi todella kovaa joukkuetta pienen ajan sisään. Näillä kahdella joukkueella, HIFK:lla ja Kärpillä, on vain se ero, että toinen hävinnyt ja toinen voittanut tämän kauden pelinsä Ässiä vastaan.

Kärppien syyskausi oli murheellinen, ja edellinen voitto Porissa alkoi olla viimeisiä hetkiä ryhdistäytyä Kai Suikkasen komennossa. Oululaiset ovat kuitenkin selättäneet pahimman kaamoksensa, ja peli rullaa vahvassa myötätuulessa.

Viime aikojen onnistumiset eivät ole olleet mikään yhden miehen show, mutta silti kokeneen Mika Pyörälän merkitys joukkueelleen on kiistaton. 35-vuotias hyökkääjä on tasan piste per peli -vauhdissa, ja tällä hetkellä vain Tapparan Henrik Haapala ja Veli-Matti Savinainen suorittavat tehokkaammin.

Tiistaina Kärppien 7−3-voitossa Lukosta Pyörälä napautti tehot 1+4. Hänen aiempi yhden kauden ennätyksensä on kaudelta 2006-07, jolloin Pyörälä takoi lukemat 28+17. Tuon pistemäärän ylittämisestä uupuu tässä vaiheessa kautta enää 11 merkintää.

Ässät on taistellut sijoituksista tiiviissä keskikastissa lähes koko kauden ajan. Ahon joukkueiden tyyliin voitot ovat usein tulleet maalin tai kahden erolla, mutta porilaiset ovat tähän asti onnistuneet katkaisemaan orastavat tappioputkensa.

Kärpät on Padalle edelleen paha vastus. Kaudella 2015-16 Ässät voitti Kärpät ensimmäisen kerran sitten kevään 2013, mutta sen jälkeen on palattu tuttuun komentoon. Neljä viimeistä peliä ovat päättyneet oululaisjoukkueen voittoon.

Ässien riveistä on varmuudella poissa Niko Ojamäki. Arttu Ruotsalainen palaa hiljalleen nuorten MM-kisoista, mutta tuskin hän ehtii vielä torstain kamppailuun mukaan.

Seuraa Heitä

Jussi Makkonen #14 |

Keskushyökkääjä

Makkosen poissaolon aikana näkyi hänen merkityksensä Ässien hyökkäyspelaamiselle. Iskeekö Makkonen maalin kolmannessa ottelussa peräkkäin?

Lasse Kukkonen #5 |

Puolustaja

Konkaripakki iski tiistaina Raumalla kaksi maalia. Jatkuuko tahti Satakunnan jälkimmäisessäkin pelissä?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kotona vahva Ässät kaataa Kärpät
Alkukaudella sekoillut Kärpät on kääntänyt kurssiaan. Mika Pyörälä kantaa edelleen joukkuetta harteillaan, mutta valonpilkahduksia on ollut näkyvissä muuallakin. Tiistaina neljän ottelun tappioputkensa katkaissut Ässät on kuitenkin yksi sarjan parhaista kotijoukkueista.
3 4
1 2