Kärpille kauden avausvoitto - Kähkönen illan maalitykki

LIIGA / Raportti
Kärppien Toni Kähkönen iski illan toisen maalinsa vaakatasosta.
Kärpät onnistui nappaamaan kauden ensimmäisen voiton toisessa kotipelissään. Illan sankariksi nousi kaksi maalia iskenyt Toni Kähkönen.

Kärppien alkukausi on ollut pisteiden valossa vaisu. Joukkue oli ennen illan ottelua sarjataulukon jumbosijalla, sillä pisteitä oli kertynyt vain yksi. Lauantain ottelussa Ässiä vastaan nähtiin kuitenkin huomattavasti aiempaa pirteämpi esitys. 

Ottelun avauserä sujui varsin tasaisissa merkeissä. Vaikka Kärppien maalivahti Jussi Rynnäkselle kertyi vain kaksi torjuntaa, ei erän hallinta ollut kuitenkaan merkittävästi isännillä. Ässillä oli hyvä ote pelistä, mutta avauserän kolme kahden minuutin jäähyä vaikeuttivat urakkaa huomattavasti.

Vasta neljäs Ässien kaksiminuuttinen kostautui. Illan tehokkaimmaksi pelaajaksi noussut Toni Kähkönen iski Shaun Heshkan ampuman kiekon ässävahti Andreas Bernardin edestä maaliin.

Yksi maali ei Kähköselle riittänyt, sillä mies pääsi huitaisemaan myös toisen maalineduskiekon Bernardin ohi toisen erän viimeisellä minuutilla.

Päätöserässä Ässät oli lähellä kavennusta heti alkuminuuteilla. Kiekko lipui Rynnäksen ohi, mutta kärppämaali oli siirtynyt Heshkan toimesta juuri ennen kiekon lipumista maaliin. Tilanne päättyi hylättyyn maaliin ja Heshkan jäähyyn pelin viivyttämisestä.

Tunteet kuumana

Kärppien ruotsalaissentteri Niklas Olausson näkyi ottelussa monella tapaa. Hän viimeisteli upean maalin Mika Pyörälän syötöstä, mutta joutui melko pian ulosajetuksi.

Suihkukomennuksen syynä oli epäurheilijamainen käytös, joka luultavasti johtui hieman aiemmin tapahtuneen Ässien Antti Jaatisen kanssa törmäilyn jälkipuinneista. Miehet ehtivät törmäilyn jälkeen myös hieman tuuppimaan toisiaan, mutta linjatuomari irroitti heidät toisistaan eikä itse nujakasta jaettu rangaistuksia.

Maalintekovaikeuksien kanssa aiemmissa ottelussa paininut Kärpät sai taottua maalieronsa pois miinukselta Miska Humalojan iskemällä illan viimeisellä maalilla. Humalojan maalin myötä loppulukemiksi muodostui 4−0.

Tuttu mies toisessa nutussa

Ässien näkyvin pelaaja oli ehdottomasti Simon Suoranta. Kärpissä useamman kauden kiekkoillut Suoranta kantaa Ässien kultaista kypärää, ja on saanut ässäsiirron myötä huomattavasti lisää nostetta pelaamiselleen. Kärpissä Suoranta oli enimmäkseen nelosketjun rotaatiopelaaja, mutta Ässissä hän on onnistunut kiekkoilemaan itsensä tulosketjuun.

Suorannan lisäksi myös ässävahti Bernard pelasi hyvän ottelun. Neljästä päästetystä maalista kaikki tehtiin aivan maalin edestä, joten ässäpuolustuksen kyvyttömyys siivota maalinedustaa ei tehnyt Bernardin urakkaa helpoksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo