Kärppien tiimalasista aika loppumassa

LIIGA / Ennakko
Kai Suikkasen kärppälauma tarvitsee kipeästi pistesaalista.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärppien kohtalonhetket synkkenivät tiistaisen Lukko-tappion jälkeen. Hiljalleen oululaisille ei riitä enää kovin lyhyt voittoputkikaan normaaleille sijoituksille.

Liigassa valmentajanvaihdos on harvoin mikään suora tie onneen ja autuuteen, mutta torstaina Poriin saapuva Kärpät on lähellä joutua tekemään saman toimenpiteen, mihin KooKoo ja Lukko jo taipuivat.

Päävalmentaja Kai Suikkasen on pian saatava joukkueensa voittamaan tyylillä ja pelitavalla millä hyvänsä, jotta työrauha Oulussa säilyy.

Viime kaudella Ässät voitti Kärpät kotonaan, ensimmäistä kertaa yli kymmeneen sarjapeliin niiden sijainnista riippumatta. Lähtökohtaisesti vierasjoukkue on paha vastus Padalle, mutta tällä hetkellä heidän purtensa seilaa vaarallisilla vesillä.

Sarjajumbo Lukko nappasi Kärppiä kirpaisevan 4−2-voiton heti valmentajanvaihdoksensa jälkeen. Yleensä muutos piristää joukkuetta ainakin hetkellisesti, ja Oulussakin valmentanut Kari Heikkilä osasi hyödyntää tilannetta.

Kärpille lähes kaikki kaikessa on ollut konkari Mika Pyörälä. 22 otteluun kerätyt tehot 11+9 oikeuttavat Pyörälän kolmannen sijan Liigan pistepörssissä, vain Tappara-kaksikko Veli-Matti SavinainenHenrik Haapala on ollut kärppäkasvattia kovemmassa lyönnissä.

Kärppävahti Jussi Rynnäs on pitänyt porilaistaustaansa avoimesti esillä, ja tunteellinen paluu vanhoihin maisemiin saattaa olla myös puolustaja Shaun Heshkalle. Kanadalaispakki oli todella suuressa roolissa porilaisten kevään 2013 Suomen mestaruudessa, eikä häntä sen jälkeen olla Isossamäessä nähtykään.

Ässille tiistai 22.11.2016 oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun voittoja tai tappioita ei tullut vähintään kaksi peräkkäin. Kokeneiden Jussi Makkosen ja Matti Kuparisen paluu auttoi porilaisia kaatamaan vahvaa kautta pelaavan KalPan, Makkonen pääsi jopa ratkaisemaan ottelun jatkoajalla tekemällään peterforsbergmäisellä ujutuksellaan.

Kotijoukkueen kolhulista pidentyi tiistaina, kun Tommi Paakkolanvaara jätti pelin kesken ja on sivussa kahdesta neljään viikkoa. Ennestään sivussa olivat jo Ari Ahonen, Juha Kiilholma ja Antti Jaatinen.

Seuraa Heitä

Jussi Makkonen #14 |

Keskushyökkääjä

Paluu loukkaantumisen jäljiltä oli väkevä. Tiistai-ilta huipentui hienoon voittomaaliin, ja kokenut sentteri luotsaa ansaitusti Ässien ykkösketjua.

Shaun Heshka #12 |

Puolustaja

Heshka palaa uusittuun Isoonmäkeen ensimmäistä kertaa kultajuhlien jälkeen. Yleisö muistaa varmasti Heshkan, ja tunteet saattavat olla pinnassa kentälläkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Porissa mennään jälleen ylitöille
Kärpät on ollut maajoukkuetauon jälkeen sarjan huonoin vierasjoukkue. Esimerkiksi viimeiseen kolmeen vierasotteluun oululaiset ovat tehneet vain kolme maalia ja alivoimakin on toiminut vain 70 prosentin tehokkuudella. Myös Ässillä on ollut omat vaikeutensa, jotka näkyvät jälleen. Kärpät parantavat vierassaldoaan ainakin hieman, sillä ratkaisu haetaan jatkoajalta.
2 3
2 3