Jokereille vieraita Volgalta

KHL / Ennakko
Jatkuvatko juhlat?
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Torstaina Ilmalassa kohtaavat kaksi kautensa voittoisasti tiistaina aloittanutta joukkuetta, kun Jokereita vastaan luistelee Torpedo Nižni Novgorod. Viime kaudella joukkueiden molemmat kohtaamiset päättyivät maalin erolla, eivätkä pisteet lähde helpolla jakoon tälläkään kertaa

Jokerit lähtee kauden toiseen otteluun taskussaan 3-2-voitto Severstalista. Ottelun tähti oli Jokereiden maalivahti Henrik Karlsson, joka toimi voiton takuumiehenä Jokereiden kenttäpelin ongelmista huolimatta.

Tämän päivän ottelussa mielenkiintoista onkin nähdä kumpaan Jokereiden valmennusjohto luottaa: tiistaina hyvässä vireessä olleeseen Karlssoniin vai harjoitusotteluissa kaksikosta vakuuttavammin esiintyneeseen Riku Heleniukseen?

Torpedon puolella maalivahtivalinta osunee tiistaina joukkuelle voiton torjuneeseen Ivan Lisutiniin. Entinen Venäjän maajoukkuemaalivahti, ja kaksinkertainen maailmanmestari, Mikhail Birjukov on edelleen loukkaantuneena, eikä hän siten ole käytettävissä Torpedon maalinsuulle.

Osuvatko uudet Torpedot?

Torpedon joukkue meni kesän aikana käytännössä kokonaan uusiksi. Ryhmään saapui yhteensä 20 uutta pelaajaa. Toisaalta lähtijöitä oli miltei yhtä monta, ja aivan viime kauden parhaimmistoa myöten.

Suomalaisyleisölle tutuimmat uudet nimet Torpedon paidassa ovat Valko-Venäjän maajoukkueessakin esintyneet Kostitsinin veljekset, Andrei ja Sergei. Ryhmässä on myös kokemusta kotimaan Liigasta, kun viime kaudella Kärppiä edustanut Dan Spang vaihtoi Oulun Novgorodiin. 

Ei pidä myöskään unohtaa välivuodelta palannutta Aleksandr Frolovia, joka ratkaisi voiton Torpedolle tiistaina voittolaukauskilpailussa. Frolov on kokenut pelimies, joka vähentyneistä pistemääristä huolimatta on varmasti vielä hyödyllinen palanen Torpedon hyökkäyksessä. Frolovin 569 NHL-ottelua ovat lisäksi yksistään yli kolmasosa koko joukkueen NHL-kokemuksesta, mikä varmasti lisää miehen merkitystä pukukopissa.

Jokereissa huomio keskittyy yksittäisten pelaajien sijasta joukkueen kokonaisilmeeseen. Peli Severstalia vastaan jätti paljon toivomisen varaa viisikkopelaamisen osalta. Tämän joukkue myös itse varmasti tiedostaa, joten odotettavissa on taatusti näytönhaluinen kotijoukkue.

Viime kaudella joukkueiden molemmat kohtaamiset menivät Jokereiden nimiin. Ensin Jokerit voitti vieraissa 4-3, ja parin viikon kuluttua tästä kotonaan 3-2. Myös tällä kertaa on odotettavissa yhtä kiivas ja tiukka kamppailu, vaikka vierasjoukkueen kokoonpano onkin käynyt läpi melkoisen myllerryksen.

Riittääkö Jokereiden joukkuepelin tiiviys, kun vastaan tulee huomattavasti aktiivisemmin karvaava joukkue kuin Severestal? Kuinka Torpedon uusi joukkue selviytyy ensimmäisestä pelistä ilman kotiyleisön tukea?

Oman mielenkiintonsa peliin tuo myös joukkueiden viime kauden peleistä tuttu jälkipelaaminen, jota varmasti tullaan näkemään myös tänä iltana. Tästä pitää huolen Torpedon tulisieluinen valmentaja Peteris Skudra, joka on varmasti saanut välitettyä oman intensiteettinsä myös joukkueen uusiin pelaajiin.

Lähtökohtaisesti jäällä nähdään siis kaksi tiukasti puolustavaa, ja tiivisti viisikkona pelaavaa joukkuetta. Nähtäväksi jää, kumpi pystyy toteuttamaan tätä taktiikkaa paremmin.

Seuraa Heitä

Philip Larsen #36 | Salavat Julajev

Puolustaja

Jokereiden tämän kauden ykköspuolustaja sai heti maalitilinsä auki. Nousee hanakasti tukemaan hyökkääjiä, ja on varmasti iso apu Jokereille Torpedon tiivistä puolustusta murrettaessa.

Aleksandr Frolov # |

Vasen laitahyökkääjä

Ei enää takavuosien pistekunnossa, mutta kokemuksellaan tärkeä pelaaja joukkueelleen. Ratkaisi tiistain ottelun voittolaukauskilpailussa. Laittaa kiekon varmasti maaliin paikan saadessaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle