Jokerit taisteli, mutta taipui

KHL / Raportti
Jokerit joutui kesälomalle, mutta Torpedon lento jatkuu.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Helsingin Jokerit hallitsi pudotuspeliottelua Nižni Novgorodissa, mutta oli maalipaikoissaan tehoton. Isännät rynnivät ylivoimamaaleilla kahden maalin johtoon, minkä Jokerit sai päätöserässä kirittyä kiinni. Isäntien kolmatta osumaa Jokerit ei kuitenkaan pystynyt enää kuittaamaan, joten helsinkiläiset lähtivät kesälomille 3-2 -tappiolla.

Torpedon ja Jokereiden kuudes vääntö oli edellisiä otteluita siistimpi. Taklauksia oli runsaasti, mutta torikokoukset sekä koiruudet olivat jääneet pois.

Jokereilla oli kamppailussa isäntiä enemmän hyviä maalipaikkoja, mutta helsinkiläisten viimeistely ontui. Varsinkin kamppailun alkupuolta vieraat veivät kurinalaisella viisikkopelillään. Helsinkiläisten hallinta poiki myös pari ylivoimaa, mutta pakkopeli meni siirtelyksi. Torpedo pystyi puolustamaan ykkössektorin hyvin, eikä Jokereiden viisikko saanut juurikaan laukauksia aikaan.

Torpedo sai toisessa erässä tilaisuutena, kun Niklas Hagman ja Ville Lajunen komennettiin samaan aikaan jäähylle. Heti alivoiman alussa Petteri Wirtanen vielä menetti mailansa, joten Jokereiden kolmikko oli pulassa. Torpedo sahasi hetken, ja lopulta Maksim Osipov jysäytti takanurkkaan.

Jokereilla oli pian alivoiman jälkeen oiva tilanne tulla tasoihin, mutta Brandon Kozunin veto osui takatolppaan. Muitakin paikkoja vieraille siunaantui, mutta ruuti oli märkää.

Ottelu vaikutti jo sinetöidyltä, kun Torpedon iski päätöserässä pelin 2-0-lukemiin Aleksandr Frolovin ylivoimaosumalla. Jokerit palasi kuitenkin taistoon heti maalin jälkeen Jesper Jensenin onnistuttua.

Heti seuraavassa vaihdossa Wirtasella häämötti tyhjä maali edessään, mutta hän ei saanut sudittua mustaa verkkoon maaliviivalta. Tasoitus syntyi kuitenkin hetkeä myöhemmin ylivoimalla, kun Kozun pääsi iskemään takanurkalta sisään.

Jokereiden riemu ei kestänyt pitkään. Wirtanen menetti kiekon pahasti puolustussinisellä, ja Torpedo iski nopeasti vastaan. Kertaalleen päähän kohdistuneen taklauksen jälkeen jo pukusuojaan painunut Vjacheslav Kuljomin laukoi etunurkasta lukemiksi 3-2.

Jokerit yritti vielä taistella mukaan peliin, mutta tasoituspaikkoja ei enää siunaantunut. Täten helsinkiläisten kausi päättyi ja Torpedo marssi seuraavalle kierrokselle otteluvoitoin 4-2.

» Lähetä palautetta toimitukselle