Jokerit vältti helmikuisen kesäloman

KHL / Raportti
Jokerit taisteli voiton kotihallissaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Selkä seinää vasten pelannut Jokerit jatkoi kotivoitolla kauttaan ainakin keskiviikkoon asti. Loppuhetkille asti jännittävänä säilynyt ottelu oli todellinen pudotuspelitaisto.

Pahasti vajaalla kokoonpanolla pelannut Jokerit ei lähtenyt kesälomille vielä karkauspäivänä, vaan kavensi otteluvoitot Torpedoa vastaan lukemin 3-2. Samoihin lukemiin päättyi myös maanantain peli. Päätöserän alkupuolella syntynyt voittomaali merkittiin hyvän pelin pelanneen konkarihyökkääjä Niklas Hagmanin nimiin. 

Tilanne oli Hagmanin ja Juhamatti Aaltosen yhteistyötä, eivätkä Torpedon puolustajat voineet hyökkäykselle mitään.

- Ottelu oli tasainen alussa, ja loppua kohden taivuimme ehkä liikaakin puolustamaan. Tarvittavat pari maalia saimme ylivoimalla, ja Hagman-Aaltosen vastahyökkäys oli hyvä. Ne riittivät voittoon, Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund kertoi ottelun jälkeen Viasatille.

Jokerit pääsi avauserässä ylivoimalla 1-0-johtoon, kun Jesse Joensuu teki hyvin maskia ja Peter Regin pääsi maalin makuun.

- Tämä on kovaa peliä. Meidän on pelattava fiksusti, kun kokoonpanomme on vajaa. Suunnitelman mukaan meni ainakin alku, Jesper Jensen summasi Viasatin erätaukohaastattelussa.

Toisessa erässä erityisesti kapeaksi käyneen jokeripuolustuksen rasitus alkoi näkyä, vaikkakin joukkue pelasi suurella sydämellä läpi illan. Torpedon tasoitus meni Henrik Karlssonille liian helposti, mutta helsinkiläiset pääsivät uudelleen johtoon Brandon Kozunin upean ylivoimasivalluksen avulla. Joensuu teki tässäkin osumassa hyvää maskia.

- Pelasimme mielestäni suunnitelman mukaan, jäähyboksista on vain pysyttävä pois. Kotona on mukava pelata, ja olemme tehneet paljon töitä ylivoimamme suhteen. Tähän asti se on toiminut, Kozun summasi Viasatille toisen erän jälkeen.

Päätöserässä Jokerit sai jobinpostia, kun vasta sairastuvalta palannut Pekka Jormakka joutui jättämään ottelun kesken. 

- Katsellaan hänen tilannettaan. Vielä ei ole tietoa, Westerlund summasi välittömästi ottelun jälkeen Viasatille. 

Kolmannessa erässä näytti hetken jo siltä, että Jokerit meni selvään voittoon. Hagmanin 3-1-maalin jälkeen Jokerit sai kiekon maaliin neljännenkin kerran, mutta tuota osumaa ei hyväksytty edes Westerlundin valmentajan haaston jälkeen.

- Ei sitä näköjään kannata käyttää, kun ratkaisut menevät samankaltaisissa tilanteissa eri päin, Westerlun huokaisi Viasatin haastattelussa. Päävalmentaja viittasi edellisessä ottelussa nähtyyn Torpedon lähes identtiseen maaliin, joka hyväksyttiin.

Vieraat kavensivat vielä ilman maalivahtia, mutta tasoihin he eivät päässeet. Näin ollen sarjan kuudes ottelu pelataan keskiviikkona Nižni Novgorodissa, ja Torpedo pääsee yrittämäään katkaisua kotonaan. 

Topi Jaakola palaa seuraavaan otteluun pelikieltonsa jälkeen. Sairastupalaisten tilannetta Westerlund ei Viasatin haastattelussa kommentoinut tarkemmin, mutta kertoi paluiden olevan vielä mahdollisia. 

» Lähetä palautetta toimitukselle