TPS varmisti lohkovoiton ja DEG jatkopaikan Turussa

CHL, LIIGA / Raportti
Paikalle saapuneet vierasjoukkueen kannattajat riemuitsivat voitosta.
Jatkopaikkansa CHL:n pudotuspeleihin varmistanut TPS sai vieraita Saksasta. Unelias ja virheiden sävyttämä ottelu päättyi lopulta düsseldorfilaisen DEG:n voittoon.

Turun torstai-illassa ei ikimuistoista spektaakkelia nähty. Puheenaiheiksi nousivat ottelun päätyttyä heikossa kunnossa ollut Turkuhallin jää ja vierasjoukkue DEG:n jatkopaikan varmistuminen. Düsseldorf tarvitsi ottelusta pisteen päästäkseen pudotuspeleihin, ja niitä se saikin kotiintuomisikseen kaksin kappalein.

Ottelu alkoi TPS-ylivoimalla, mutta sen ihmeellisempiä tapahtumia ei erän puoliväliin asti mentäessä nähty. Henrik Tallinderin hapuilu omalla puolustusalueella avasi paikan vierasjoukkueelle, mutta ottelulle tyypillisesti kiekkoa ei saatu hyvästä paikasta huolimatta maaliin.

Tallinderin pelaaminen kuvasti oikeastaan koko ottelun käsikirjoitusta. Kokenut ruotsalaispakki teki hirvittävän määrän henkilökohtaisia virheitä ja tuntui olevan ajoittain aivan yössä. Onnistujia on muutenkin vaikea kotijoukkueelta löytää hyvin pelanneen Teemu Lassilan lisäksi.

Pelin ensimmäinen ja samalla ainoa TPS-maali syntyi ajassa 13:30, kun Tomi Kallion maalia kohti lähettämä vaarattoman näköinen kokeilu yllätti saksalaisjoukkueen maalivahti Bobby Goepfertin täysin. Kiekko lurahti helposti veräjänvartijan jalkojen välistä ja TPS siirtyi 1—0-johtoon.

Varsinaisen peliajan toinen ja samalla viimeinen maali nähtiin myös avauserässä. Düsseldorf sai tuotua kiekon turkulaisten alueelle ja hienon kuvion päätteeksi Saksan maajoukkuehyökkääjä Daniel Kreutzer jatkoi kiekon taidokkaasti maaliin Rob Collinsin loistavasta oivalluksesta.

Toinen erä oli ensimmäisen tavoin täynnä virheitä, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa. TPS:lle tarjoutui paras tilaisuus maalintekoon, kun Julius Vähätalo karkasi vierailijoiden puolustukselta läpiajoon. DEG-puolustus joutui rikkomaan sen verran, että Vähätalo sai uuden mahdollisuuden rangaistuslaukauksesta.

Vähätalo vei kiekon pitkälle vasemmalle, mutta Goepfert oli tilanteessa ajan tasalla ja venytti kilpensä kiekon tielle. Täten ottelua jatkettiin ottelun puolivälin krouvilla 1—1-tasatilanteesta.

Düsseldorfilaiset pääsivät toisessa erässä hieman niskan päälle, mutta hyvä ote näytti kuivuvan erän lopulla tulleeseen rangaistukseen. TPS-ylivoima kuitenkin hapuili ja vierailijat pääsivät vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Hyökkäys päättyi totaalisen epäonnistuneeseen laukaukseen.

Toinen erä päättyi maalittomana, vaikka erän lopussa nähtiin yhden kovan taklauksen lisäksi muun muassa Tero Koskirannan avopaikka. Yksi illan lukuisista maalipaikoista päättyi sekin maalivahdin torjuntaan.

Kolmas erä noudatti samaa kaavaa kuin aiempi. Kumpikaan joukkue ei onnistunut rankaisemaan ylivoimalla, vaikka paikkoja oli tuhottoman paljon. Osasyynä tehottomuuteen olivat hyvin torjuneet Lassila ja Goepfert, mutta rehellisyyden nimissä kiekot viuhuivat hävyttömän paljon myös ohi ja yli.

Lopulta ottelu meni jatkoajalle ja rangaistuslaukauskilpailuun, jossa vierasjoukkue oli lopulta Eduard Lewandowskin maalin verran etevämpi. Lopputulos ilahdutti varmasti molempia joukkueita, sillä TPS varmisti lohkovoiton saamansa pisteen turvin ja DEG puolestaan lunasti voitollaan pudotuspelipaikan.

Ottelun lehdistötilaisuudessa joukkueiden valmentajat summasivat pelin antia.

— Olimme alusta alkaen parempi joukkue. Puolustimme todella hyvin. TPS:n ensimmäinen maali oli maalivahdin virhe, mutta lopun pelistä hän oli hyvä. Olemme iloisia, että pääsimme jatkoon ja olen iloinen faniemme puolesta, kun he tulivat tänne asti meitä kannustamaan, tuumasi DEG:n päävalmentaja Christof Kreutzer.

Kotijoukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin harmitteli joukkueensa esitystä, mutta jakoi myös tunnustusta.

— Vaikea peli. Olimme väsyneitä. Teimme kiekon kanssa todella paljon pahoja virheitä. Hyvää oli alivoimapeli ja tietysti Lassila oli fantastinen.

Kun oli toimittajien vuoro esittää kysymyksiä, yllätti vierasjoukkueen valmentaja Kreutzer ja ilmoitti, että hänellä olisi kysymys TPS-valmentaja Selinille.

— Onko teillä aina näin huono jää? Se oli tänään todella heikko, totesi DEG-luotsi.

— On ihan totta, että jää oli huono, se oli harjoituksissakin samanlainen. Se oli vaarallinen pelaajille, myötäili Selin Kreutzeria.