Kotitappio Helsingissä, Linköping maalilla parempi

CHL, LIIGA / Raportti
CHL:n alkulohko huipentui HIFK:n osalta kotitappioon
Helsingin syysillassa HIFK haki revanssia Lingköpingistä. Ottelu oli tasaväkinen ja vähämaalinen kamppailu. Kotijoukkueen ahertaminen ei lopulta kantanut ensimmäistä erää pidemmälle.

Aloituskiekon jälkeen Linköping aloitti vahvasti. Ruotsalaisvieras sai pelin painopisteen siirrettyä HIFK:n päätyyn. Alun sähellyksen jälkeen kotijoukkuekin pääsi kuitenkin lopulta peliin mukaan. Ensimmäisen maalintekopaikan sai koko pelin läpi loistanut Mika Partanen. Hän pääsi karkaamaan vastustajan puolustajalta ja haastamaan maalivahti Marcus Hogbergin.

Tämän jälkeen tilanteet vuorottelivat molemmissa päissä. Siinä missä Linköping pyrki saamaan aikaan toimivaa pyöritystä, ajoivat HIFK-pelaajat kovaa maalille. Molemmat maalivahdit pelasivat kuitenkin vakuuttavasti. Ensimmäisen rangaistuksen otti kotijoukkueen laitahyökkääjä Micke-Max Åsten polvitaklauksesta. HIFK:n alivoima oli maltillista kiekon roiskimista vastustajan päähän ja näin ollen leijonarinnat eivät päässeet luomaan vaaran paikkoja.

Erän ainoan maalin iski Partanen loppuminuuteilla. Komea laukaus upposi sisään Hogbergin jalkojen välistä Daniel Grillforsin ja Teemu Ramstedtin syötöistä. Viime hetkillä jäähallin kesällä uusittu valotaulu kelloineen sanoi itsensä irti ja verotti Lauri Taipalukselta hyvän laukaisupaikan. Erätauolle lähdettiin kotijoukkueen niukassa 1—0-johdossa.

Tulosta tuli ylivoimalla

Toisen erän lähestyessä puoltaväliä, otti Linköpingin hyökkääjä Fredric Andersson rangaistuksen ja HIFK pääsi kokeilemaan toista kertaa ylivoimaa pelin aikana. Hyvä pyöritys ei tuottanut tulosta, mutta vastustaja oli päästä iskemään. Joonas Rask työnsi vieraan kuitenkin miehekkäästi jäähän ennen kuin tämä pääsi kuumottelemaan kotijoukkueen maalilla torjunutta Ville Hussoa.

Ottelun ylitettyä puolenvälin otti Ramstedt rangaistuksen kampituksesta. Ruotsalaisten ylivoima oli ottanut ensimmäisen erän virheistä opikseen ja Gustav Forsling iski lukemiksi 1−1 tulisella siniviivalaukauksella.

Pian tämän jälkeen Åstenin tunteet kuumenivat ja seuranneesta nahistelusta jaettiin rangaistuksia molemmille joukkueille. Toisen erän lopussa nähtiin vielä yksi osuma. Jokereitakin urallaan edustanut Nichlas Hardt laukoi kiekon yläkulmaan ja siirsi vieraat 1−2-johtoon.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet saivat luotua paikkoja, mutta hyvästä yrittämisestä huolimatta numerot säilyivät samoina. Erän lopussa HIFK:lle tarjottiin vielä monta mahdollisuutta ylivoimalla. Yritystä oli, mutta tulosta ei tullut.

− Ei tämä maailmanloppu ole, mutta meidän on hyvä ottaa tästä opiksemme, tuumi HIFK-puolustaja Yohann Auvitu.

− Alku oli todella hyvä, mutta sorruimme jäähyihin. Tämä on sen verran kova sarja ettei sellaisiin virheisiin ole varaa, totesi HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen.

» Lähetä palautetta toimitukselle