Vuorisalo, Koivisto ja Lindlöf TuTon haaviin

MESTIS / Uutinen
Kovaa vauhtia kilpailukykyistä Mestisryhmää rakentava TuTo julkaisi jälleen viisi uutta pelaajasopimusta. Kannattajien toiveet täyttää Norjasta palaava Markku Vuorisalo, maalinsuun tukkii Kajaanista siirtyvä Petri Koivisto, ja ryminää kaukaloon tuo SaPKosta saapuva Joni Lindlöf.

Perjantai 13. päivä ei tuonut huonoja uutisia TuTon kannattajille, vaan pitkin kevättä toivotun paluumuttajan, kun seura tiedotti tehneensä 1+1-mallisen sopimuksen laitahyökkääjä Markku Vuorisalon kanssa. Ensi kauden kattavilla sopimuksilla TuToa vahvistavat myös mestarijoukkue Hokista saapuva maalivahti Petri Koivisto ja SaPKon laitahyökkääjä Joni Lindlöf.

Tulevalla kaudella Turusta hakee oppia myös kaksi Jokereista saapuvaa nuorta pelaajaa, puolustaja Ville Peltosuo ja laitahyökkääjä Tuomas Muhonen. TuTo ilmoitti myös tehneensä vuoden mittaisen jatkosopimuksen kakkosmaalivahti Kim Törnströmin kanssa.

Mieluisa paluumuuttaja tuo ratkaisuvoimaa

Markku Vuorisalo, 29, lähti vuosi sitten Norjan liigan Furusetiin, ja nyt Tero Forsellin vanha tutkapari toivotetaan ilolla takaisin Turkuun. Vuorisalo teki kuluneella kaudella 42 ottelussa tehot 23+22.

– "Marren" kotiinpaluu on iso asia joukkueelle ja koko organisaatiolle. Kaikki tietävät, kuinka merkittävä osa hän on tuloksekasta joukkuetta, totesi TuTon sopimusneuvotteluista vastaava Ville Heinonen.

Juha Kuokkasen tyhjiksi jättämiin ykkösmaalivahdin saappaisiin astuu Kajaanin Hokissa vahvan tulokaskauden pelannut Petri Koivisto. Mestaruuden torjunutta Joni Myllykoskea onnistuneesti sparrannut 20-vuotias Koivisto oli Mestiksen maalivahtitilaston kuudes torjuntaprosentilla 91,56.

– Olemme erittäin otettuja, että saimme Petri Koiviston ensi kauden maalivahdiksemme. Minulla on häntä kohtaan isot odotukset, sillä olen seurannut hänen kehitystään Kärppien A-nuorista asti. Petrissä on paljon samanlaista tyyliä, asennetta ja karismaa kuin Pasi Nurmisessa, totesi päävalmentaja Ismo Lehkonen seuran tiedotteessa.

Kovuutta TuTon miehistöön tuo suoraviivainen hyökkääjä Joni Lindlöf. 22-vuotias laitahyökkääjä oli päättyneellä kaudella SaPKon kolmanneksi paras pistemies tehoin 11+18, tilastoihin kirjattiin myös 116 rangaistusminuuttia. Tapparan kasvatilla on myös tilillään SM-liigakokemusta vuoden mittaiselta HPK-visiitiltä kaudelta 2004–2005.

Tulevan kauden runko jo hyvin kasassa

TuTon tulevan kauden näkymät ovat vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen selvät Mestis-seuraksi. Joukkueella on nyt ensi kaudeksi sopimukset 20 pelaajan kanssa.

Maalivahtiosaston kuntoon saattamisen jälkeen valtaosa joukkueen avainrooleista on jo täytettynä. Lisäksi ryhmässä on runsaasti nuorta kasvupotentiaalia. Yhteisenä ideana on, että sekä joukkueen että kehittyvien pelaajien tavoitteet ovat korkealla.

Ville Peltosuo, 21, ja Tuomas Muhonen, 20, saapuvat hakemaan Mestiksestä vauhtia miesten sarjoihin. Siirron taustalla on TuTon ja Jokereiden yhteinen tahto.

Peltosuo pelasi päättyneellä kaudella Jokereissa 36 A-nuorten SM-liigaottelua, joissa pisteitä kertyi 15+8. Peltosuolla on on myös tilillään 28 ottelun verran Mestis-kokemusta Järvenpään Haukoista. Laitahyökkääjä Muhonen iski päättyneellä kaudella A-nuorten SM-liigassa kuudenneksi eniten maaleja, kokonaissaldoksi kertyi 19+10.

– Emme ota joukkueeseen yhtään sellaista uutta pelaajaa, joilla ei ole tulevaisuudessa selkeää näkymää pelata jääkiekkoa SM-liigassa. Heillä on, totesi Lehkonen Peltosuon ja Muhosen siirroista.

Uuteen kauteen valmistautumisen jo aloittanut päävalmentaja Lehkonen harjoituttaa joukkuettaan juhannukseen asti, jonka jälkeen edessä on neljän viikon omatoiminen harjoitusjakso. Jääharjoitukset TuTo aloittaa 23. heinäkuuta, jolloin joukkueen riveihin saapuu tämänhetkisten tietojen mukaan kolme seuran ulkopuolista pelaajaa try-outille.

» Lähetä palautetta toimitukselle