TUTOn maalille ja puolustukseen tärkeitä kiinnityksiä

MESTIS / Uutinen
TUTOssa ensi kaudella kiekkoilevat Matias Kuusisto ja Tommi Virtanen esittelevät TUTOn uudistunutta pelipaitaa.
Kuva © Mika Kanerva
TUTO Hockey ilmoitti torstaina, että joukkue on solminut jatkosopimuksia sekä hankkinut uusia pelaajia niin Suomesta kuin Atlantin takaakin.

Viime kaudella Mestiksen kolmanelle sijalle yltänyt TUTO on vahvistanut rivejään uusilla hankinnoilla ja jatkosopimuksilla. Etukäteen eniten mielenkiintoa herättää puolustukseen värvätty pohjoisamerikkalaiskaksikko Jordan DeweyRyan Ruikka. Tärkeä tukipilari joukkueelle on myös maalivahti Tommi Virtasen jatkosopimus.

Turkulaiskannattajien kannalta suurin uutinen on maalivahti Tommi Virtasen tekemä jatkosopimus. Virtanen on viime vuosina noussut joukkueen selkeäksi ykköstorjujaksi ja aloittaa nyt neljännen perättäisen kautensa TUTOn väreissä.

Päävalmentaja Ismo "Ika" Lehkosen mukaan Virtaselle on paljon vastuuta tarjolla myös ensi kaudella.

- Mun tyyliä on, että maalilla seisoo yksi päällikkö, joka pitää puolustuksen hereillä ja tietää, miten niiden kanssa pelataan. Sitten kun on aika huilata, niin sekin onnistuu.

Joukkueen puolustukseen on hankittu tulevaksi kaudeksi kovuutta, kun kanadalainen Jordan Dewey sekä yhdysvaltalainen Ryan Ruikka saapuvat koettamaan siipiään eurooppalaiseen kaukaloon. Kummallakin on kokemusta pääosin Pohjois-Amerikan yliopistosarja NCAA:sta.

Deweytä päävalmentaja Lehkonen kuvailee sitkeäksi ja ahkeraksi työmyyräksi. Suomalaiset sukujuuret omaavan Ruikan vahvuudet ovat taas pitkälti puolustuspäässä.

Täysin uusi sopimuspelaaja on myös Jokereista TUTOon siirtyvä nuori puolustajalupaus Nico Manelius. SM-liigan lisäksi Manelius on kerännyt kolmen viime kauden aikana Mestis-kokemusta K-Vantaan riveissä.

Niin ikään puolustukseen paluumuuttajana saapuu Matias Kuusisto, joka kiekkoili viime kauden Heinolan Peliitoissa. Raamikas Kuusisto luisteli turkulaisten riveissä viimeksi toissakaudella. Miehen tavoitteena on nostaa oman pelaamisen tasoa hyvin sujuneen Peliitat kauden jälkeen:

- Hieno tulla takasin Turkuun. Heinolassa oli "ok" kausi pelillisesti ja täällä haluan taas kehittää omaa peliäni ja osaamistani.

Ainoana puolustuksen jatkosopimuksena julkaistiin Tony Vidgren pysyminen TUTOn takalinjoilla. Vidgren kuului viime kaudella joukkueen runkopelaajiin. Täksi kaudeksi valmentaja Lehkonen odottaa kuitenkin Vidgreniltä pelillisen lisäaskeleen ottamista ylöspäin.

- Iso savotta edessä Tonyn kanssa. Toiveena on nostaa hänet puolustajana seuraavalle tasolle ennen kauden alkua.

TUTOlla on tällä hetkellä kasassa 21 pelaajasopimusta. Näistä 13 on hyökkääjä-, viisi puolustaja- ja kolme maalivahtisopimuksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle