Tom Poti jatkaa Edmontonissa

NHL / Uutinen
Kauden alun sopimuserimielisyyksien takia sivussa ollut Tom Poti solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen Edmonton Oilersin kanssa. Sopimuksen rahallista arvoa ei paljastettu, mutta Potin arvellaan saavan vuoden palveluksista noin miljoona dollaria.

24-vuotias Poti on erittäin lupaava nuori puolustaja, jonka viime kausi meni odotuksiin nähden hieman alakanttiin. Hän teki kuitenkin 32 pistettä, ja oli Oilersin toiseksi tehokkain puolustaja heti Janne Niinimaan jälkeen. Poti on pelannut NHL:ssä 230 peliä, joissa hän on tehnyt mukavat 88 pistettä. Hänet kutsuttiin kesän aikana myös Yhdysvaltojen olympiajoukkueen harjoitusleirille, ja hänellä on erittäin hyvä mahdollisuus päästä Salt Lake Cityn kisajoukkueeseen.

Poti on ollut lukuisten siirtohuhujen kohteena, eikä ainoastaan vuoden mittainen sopimus ainakaan hiljentänyt huhupuheita. Edmontonin GM Kevin Lowe kertoi sopimuksen synnystä kuitenkin seuraavasti: "Tom on aina ollut todella hyvä pelaaja ja hän on ollut merkittävä osa joukkueen menestystä viime vuosien aikana. Olemme erittäin tyytyväisiä saatuamme hänet takaisin kokoonpanoon."

Potin sopimus vaikeuttaa entisestään kesällä Edmontoniin siirtyneen Kari Haakanan asemaa, sillä Potin sopimuksen myötä puolustuksessa on yksi paikka vähemmän. Haakana ei ole mahtunut vielä kertaakaan Oilersin pelaavaan kokoonpanoon, eikä tulevaisuus näytä hänen kohdallaan yhtään valoisammalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle