Saku Koivu ratkaisijana jatkoajalla

Los Angeles ja Anaheim ottivat hiljattain varaslähdön NHL-kauteen Lontoossa. Maailman kovin kiekkoliiga starttasi viime yönä myös uudella mantereella neljän ottelun voimin. Avauskierros oli suomalaisittain ilahduttava.

Montrealin kapteeni Saku Koivu heilutti tahtipuikkoa Carolinassa, kun Canadiens haki kaksi tärkeää vieraspistettä toissa kauden mestareilta.

Hurricanesin Erik Cole aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä, mutta sveitsiläinen puolustaja Mark Streit toi Montrealin tasoihin erän lopulla. Toinen erä ei tuottanut maaleja, vaikka Carolina pääsi pelaamaan minuutin 5-3-ylivoimalla. Myös vierailijoilla oli ylivoimamahdollisuutensa.

Kolmannen erän puolivälissä Koivu laukoi B-pisteiden välistä ranteella ylänurkkaan vieden joukkueensa johtoon. Reilut kuusikymmentä viimeistä otteluaan ilman maaleja pelannut Bret Hedican toi kuitenkin Hurricanesin tasoihin ja mentiin jatkoajalle. Siinä Montrealin suomalaissentteri pääsi ylivoimalla käsiksi irtokiekkoon eikä erehtynyt. Näin voitto kirjattiin Canadiensille lukemin 3-2.

Starsin loppukiri ei riittänyt

Viime kaudella maalinteon kanssa tuskaillut Dallas Stars joutui tunnustamaan Colorado Avalanchen paremmakseen kauden avauksessa Denverissä. Kotijoukkueen juhlakalu oli uransa ensimmäisen hattutempun tehnyt Paul Stastny. 21-vuotias jenkki vei ensimmäisen kerran Coloradon johtoon avauserässä, kun terävä rannelaukaus puolustajan jaloista yllätti Stars-maalivahti Marty Turcon.

Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen tahti muuttui ja toinen erä mentiin täysin kotijoukkueen komennossa. Stastny vei ensin Avalanchen 2-0-johtoon maalin kulmalta, jonka jälkeen Jeff Halpern kavensi ottelun ohjauksellaan. Kotijoukkue teki kuitenkin vielä kaksi maalia (Stastny, Wojtek Wolski), joten kolmanteen erään lähdettiin selvistä numeroista 4-1.

Dallas tuli tunnetuksi viime kaudella monesta nousustaan tukalissa tilanteissa eikä tässäkään pienimuotoinen ihme ollut kaukana. Jussi Jokinen kavensi ensin tilanteen 4-2:een Niklas Hagmanin syötöstä. Vajaat kolme minuuttia ennen päätössummeria Hagman lirutti Starsille vielä kolmannen maalin onnekkaasti miinuskulmasta. 4-3 jäi kuitenkin loppunumeroiksi, sillä kotijoukkueen maalivahti Peter Budaj torjui hienosti Starsin yritykset ottelun viimeisellä minuutilla.

Avalanchen seuraava ottelu on jo ensi yönä vieraissa Nashvilleä vastaan. Stars kohtaa lauantain vastaisena yönä kotonaan Bostonin.