NHL:ssä tapahtuu: Brown Leafsiin, Minnesotassa sopimuksia

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Minnesota Wild teki sopimukset kahdelle nuorelle pelaajalleen. Viime kaudella WHL:ssä kiekkoillut 20-vuotias Clayton Stoner teki puolustajan tontiltaan 60 ottelussa tehot 12+34 ja sai paikan WHL:n kakkos All-Starsista. Jo NHL:ää kahdella kaudella pelannut Stephane Veilleux teki jatkosopimuksen. Urallaan 57 NHL-ottelua pelannut 23-vuotias laitahyökkääjä pelasi viime kaudella Houstonin farmijoukkueessa ja teki 59 ottelussa 37 tehopistettä.

Kovuutta Leafsien takalinjoille

Toronto Maple Leafs on vahvistanut puolustustaan tekemällä sopimuksen vapaa agantti Brad Brownin kanssa. Brownin sopimus on yksivuotinen. Kanadalaispuolustaja esiintyi viimeisimällä NHL-kaudella 30 ottelussa Minnesota Wildin ja 13 mittelössä Buffalo Sabresisin riveissä.

Darby Canucksiin

Vancouver Canucks hankki keskushyökkääjä Craig Darbyn Tampa Bay Lightningista. Vaihdossa Canucks antaa tulevaisuudessa sovittavan korvauksen. Darby on pitkän linjan AHL-pelaaja, mutta mies on päässyt pelaamaan myös NHL:ssä 196 peliä ja tehnyt näissä pisteet 21+35=56. Darbyn NHL-joukkueet ovat olleet Montreal Canadiens, New York Islanders, Philadelphia Flyers ja New Jersey Devils.

Alunperin Darby on Montreal Canadiensin toisen kierroksen varaus vuodelta 1991. Darbyn hankinnalla Vancouver Canucksin farmijoukkue Manitoba Moose saa tarvitsemansa keskushyökkääjän Columbukseen lähteneen Peter Sarnon tilalle.

Morrison ja Oilers sopimukseen

Edmonton Oilers on tehnyt yksivuotisen sopimuksen maalivahti Mike Morrisonin kanssa. Morrison on kuulunut kolme viimeisintä kautta Oilersin palkkalistoille, mutta torjunut kiekkoja vain farmisarjoissa. Viime kaudella 26-vuotias yhdysvaltalainen esiintyi Oilersin AHL-farmijoukkueessa Edmonton Road Runnersissa 14 ottelussa. Lisäksi Morrison sai 26 ottelun ajan peliaikaa ECHL:n Greenville Grrrowlissa. Morrison on Oilersin seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 1998.

McKee kalistelee sapeleja jatkossakin

Puolustaja Jay McKee pelaa ainakin vielä tulevan kauden Buffalo Sabresin riveissä. Sabres ja McKee sorvasivat yksivuotisen jatkosopimuksen, jonka arvo on 1,6 miljoonaa dollaria. McKee on kiekoillut koko NHL-uransa Sabres-organisaatiossa. Kaikkiaan kanadalaispuolustaja on tahkonnut 507 mittelöä Sabres-nutussa. Kyseisissä taistoissa varmaotteisen puolustavan puolustajan tilastoihin on merkitty 82 pistettä.

Crosby ja Lemieux sopimuksiin

Heinäkuisen draft-tilaisuuden ykkösvaraus Sidney Crosby on odotetusti tehnyt sopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa. Sopimus takaa 18-vuotiaalle Crosbylle tulokkaiden maksimipalkan 850 000 dollaria kaudelle 2005-06. Bonuksien kanssa palkka voi nousta jopa neljään miljoonaan asti. Ilman loukkaantumisia Crosby pelaa ensimmäisen virallisen NHL-ottelunsa 5. lokakuuta ottelussa, jossa vastakkain ovat Penguins ja New Jersey Devils. Pittsburghin harjoitusleiri tulevaa kautta varten alkaa tiistaina.

Supertähdeksi povattu Crosby on pelannut junioriuransa QMHJL-junioriliigassa, jota on viimeiset kaksi dominoinut lähes suvereenisti. Kaudella 2004-05 Crosby voitti pistepörssin yli viidenkymmenen pisteen erolla seuraaviin. Crosby on murskannut lukuisia ennätyksiä liigassa, jossa muun muassa Crosbyn mahdollinen ketjukaveri Mario Lemieux pelasi junioriuransa. Maajoukkuetasolla Crosby on nuorin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa maalin tehnyt pelaaja.

Samalla organisaatio ilmoitti Penguinsin osaomistajan ja ehdottoman legendan Mario Lemieux'n jatkosopimuksesta. Sopimuksen yksityiskohtia ei kuitenkaan kerrottu julkisuuteen.

Beech Predatorsiin

Nashville Predators on hankkinut keskushyökkääjä Kris Beechin Pittsburgh Penguinsista. Vaihtokaupassa Penguins saa vielä määrittelemättömän varausvuoron. Beech on viettänyt tähän astisen ammattilaisuransa pääasiassa AHL:ssä. Viime kaudella 24-vuotias kanadalainen saalisti 62 pistettä Penguinsin farmijoukkueessa Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa pelatuissa 68 ottelussa.

MacInnis jättää kaukalot

Vetaraanipuolustaja Al MacInnis lopettaa pelaajauransa. Yksi NHL:n nykyajan profiloituneimmista pakeista tuli tunnetuksi varmana ja monipuolisena yleispelaajana, mutta tunnetuin ase oli maaginen lyöntilaukaus. MacInnis pystyi laukomaan jatkuvasti yli sadan mailin haamurajan rikkovia laukauksia ja yhdistämään laukauksiin uskomattoman tarkkuuden. Urallaan MacInnis voitti kertaalleen Stanley Cupin, Olympiakullan, Norris Trophyn liigan parhaana puolustajana ja Conn Smythe trophyn pudotuspelien arvoikkaimpana pelaajana. Kymmenen kertaa MacInnis esiintyi All-Stars ottelussa ja oli lähes aina lämärikisan voittaja. Uralla syntyi maaleja puolustajalle huimat 340.

Myös Buffalossa uransa viimeiset kaudet pelannut puolustaja James Patrick lopetti 21 vuotta kestäneen uransa 42-vuotiaana.

Puolan prinssi Maple Leafsiin

Toronto Maple Leafs vahvistaa hyökkäystään laitahyökkääjä Mariusz Czerkawskilla. Sopimus on yksivuotinen ja arvoltaan 500 000 dollaria.

Czerkawski pelasi viime kaudella Djurgårdenin joukkueessa Ruotsin Elitserienissä ja teki 46 ottelussa 15+9=24 tehopistettä.

Koko NHL-urallaan 33-vuotias puolalainen on pelannut 710 ottelua ja tehnyt niissä 207+218=425 tehopistettä. Hän on Boston Bruinsin 5. kierroksen varaus vuodelta 1991 ja pelannut NHL-urallaan Boston Bruinsin, Edmonton Oilersin, Montreal Canadiensin sekä New York Islandersin riveissä.

Hall jatkaa Nashvillessa

Nashville Predators on saanut vaiheikkaat sopimusneuvottelut Adam Hallin kanssa päätökseen. KalPassa viime kaudella vakuuttavasti esiintynyt kahden suunnan sentteri on tehnyt seuran kanssa pahvin, jonka yksityiskohtia ei Predatorsin tiedotuspolitiikan mukaisesti annettu julkisuuteen.

Ponikarovski jatkaa Torontossa

Laitahyökkääjä Aleksei Ponikarovski pukee tulevallakin kaudella päällensä Toronto Maple Leafsin peliasun. Ponikarovski ja Maple Leafs solmivat kaksivuotisen jatkosopimuksen, jonka arvoa ei kuitenkaan kerrottu.

Ponikarovski pelasi työsulun aikana Venäjän pääsarjan Voskresenskin joukkueessa. Viimeisimmällä NHL-kaudella 25-vuotias hyökkääjä viiletti 73 runkosarjaottelussa Maple Leafs -hyökkäyksessä. Kyseisissä mittelöissä ukrainalainen keräsi 28 pistettä. NHL-urallaan Ponikarovski on tahkonnut kaikkiaan 116 ottelua Maple Leafsin riveissä.

Paulista Canadien

Montreal Canadiens on tehnyt yhden vuoden sopimuksen puolustaja Jeff Paulin kanssa. Sopimuksen muita yksityiskohtia ei julkistettu.

Paul, 27, on pelasi menneellä kaudella 54 ottelua AHL-joukkue Portland Piratesissa. Hänen tilastoihinsa kirjattiin maali, kaksi syöttöpistettä sekä137 jäähyminuuttia. Koko uralta häneltä löytyy kokemusta AHL-peleistä 301 ottelun verran. NHL:ssä hän on pelannut kaksi ottelua Colorado Avalanchen riveissä.

Salei on edelleen ankka

Puolustaja Ruslan Salei jatkaa Anaheim Mighty Ducksissa ainakin tulevan kauden. Mighty Ducks ja Salei solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen, jonka arvoa ei kuitenkana julkistettu.

Salei on pelannut koko NHL-uransa Mighty Ducks -organisaatiossa. Valkovenäläinen on tahkonnut kaikkiaan 516 NHL-ottelua, joissa tilastoihin on merkattu 86 pistettä ja 621 jäähyminuuttia. Työsulun aikana 30-vuotias Salei kiekkoili Venäjän pääsarjan Ak Bars Kazanissa. Viimeisimällä NHL-kaudella varmaotteinen Salei esiintyi Mighty Ducks -takalinjoilla kaikissa 82 runkosarjaottelussa saalistaen 15 pistettä.

Sopimuskynä viuhui Bostonissa

Boston Bruins on tehnyt sopimukset laitahyökkääjien Colton Orrin, Pat Leahyn ja Jeremy Reichin sekä keskushyökkääjä Tyler Redenbachin kanssa. Orrin, Leahyn ja Reichin sopimukset ovat yksivuotiset. Redenbachin sopimus kattaa sen sijaan seuraavat kolme kautta.

Kovaotteinen Orr on pelannut kaksi viime kautta Bruins-organisaatiossa. Pääasiassa Bruinsin farmijoukkueessa Providence Bruinsissa kiekkoilut Orr on esiintynyt urallaan vain yhdessä NHL-ottelussa.

Leahy on kiekkoillut kolme viimeisintä kautta Bruinsin palkkalistoilla. Yhdysvaltalaishyökkääjän aika on kulunut kuitenkin lähinnä farmissa Providencessä. Leahy on viilettänyt urallaan NHL-kaukaloissa Bruins-paidassa kuudessa ottelussa.

Reich on kuulunut viimeiset viisi kautta Columbus Blue Jacketsin organisaatioon. Vapaana agenttina Bruinsin kanssa sopimuksen tehnyt kanadalainen on kuitenkin viettänyt uransa lähinnä Blue Jacketsin farmijoukkueessa Syracuse Crunchissa. Urallaan Reich on esiintynyt NHL-jäillä yhdeksässä ottelussa. Viime kaudella Reich kiekkoili myös AHL:n Houston Aerosissa.

Rohloff Lightningiin

Todd Rohloff on tehnyt yhden vuoden sopimuksen hallitsevan NHL-mestari Tampa Bay Lightningin kanssa. 31-vuotias puolustjaa pelasi viime kaudella 12 ottelua AHL:n Rochesterissa, ennenkuin hän loukkaantui ja oli loppukauden sivussa. Tilille kertyi vain yksi syöttöpiste.

Viimeksi pelatulla NHL-kaudella hän pelasi yhteensä 59 ottelua Columbuksessa sekä Washingtonissa, tehden yhteensä tehot 0+5. Jäähyjä kertyi 26 minuuttia. Sopimuksen arvoa ei julkaistu.

DiPietro pysyy Islandersissa

Maalivahti Rick DiPietro on tehnyt yhden vuoden ja 2,5 miljoonan dollarin sopimuksen New York Islandersin kanssa. 24 vuotta syyskuun puolessavälissä täyttävä maalivahti pelasi viimeksi pelatulla NHL-kaudella Islandersissa 46 ottelua, mistä hän voitti tasan puolet. Päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohden oli 2.18
DiPietro oli koko NHL-draftin ensimmäinen varaus vuonna 2000 ja kautta aikojen ensimmäinen maalivahti joka varattiin varausvuorolla nro 1.

NHL:ssä tapahtui 7. syyskuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle