NHL:ssä kotijoukkueet vahvoilla

Viime yönä NHL:ssä pelattiin kymmenen ottelua, joissa ei mielenkiintoisilta tapahtumilta vältytty. Ottawassa Senators harjoitteli ylivoimaa Blue Jacketsin kustannuksella, ja Los Angelesissa Leafs kiri Kingsin kolmen maalin johdon kiinni. Phoenixissä ratkaisijaksi nousi pelaaja, jonka nimeä kaikki eivät osaa kirjoittaa.

Coyotes – Avalanche 3-2 ja.

Branko Radivojevicista tuli Phoenixin sankari kun hän iski voittomaalin Coloradon verkkoon ajassa 61:51. Varsinainen peliaika päättyi 2-2, Coloradon johtaessa peliä jo 2-0 kahden erän jälkeen. Joe Sakic ja Rob Blake ylivoimalla olivat Coloradon maalintekijät.

Phoenix heräsi kolmannessa erässä ja Brian Savage sekä Ladislav Nagy iskivät maalin vajaan kolmen minuutin sisällä ja jatkoaika oli selviö.

Avalanchen kokoonpaluun teki Paul Kariya, joka oli ollut rannevamman vuoksi sivussa lokakuun 21. päivästä lähtien.

Avalanchen maalilla torjunut Philippe Sauve oli kiekon edessä 22 kertaa ja virkaveli Sean Burke Coyotesin maalilla 27 kertaa.

Teemu Selänne pelasi reilut 18 minuuttia ja jäi ilman pisteitä. Phoenixin Ossi Väänänen pelasi yli 20 minuuttia eikä hänkään saanut pisteitä.

Myös San Josessa jatkoaika

Sharks – Blues 4-3 ja.

Jäähyrikkaassa ottelussa Blues vei voiton jatkoajalla Sharksista Petr Cajanekin maalilla. Peliä oli jäljellä vain 15 sekuntia.

Ensimmäisessä erässä Murray Baron teki maalin Bluesille ja sitten pelattiin kolmanteen erään asti ilman maaleja, jolloin hanat aukenivat.

Blues meni reilussa viidessä minuutissa 3-0-johtoon Dallas Draken sekä Mike Dantonin maaleilla. St. Louis otti kuitenkin kaksi peräkkäistä jäähyä ja Sharks pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Joukkue käytti tilaisuutensa ja Marco Sturm iski ensin 5-3 sekä 5-4 ylivoimien aikana maalin. Kun vielä Mike Ricci teki 25 sekuntia toisen maalin jälkeen itse maalin, oli peli tasan 3-3. Sharks käytti maaleihin aikaa 45 sekuntia.

Blues sai ottelussa 44 minuuttia jäähyjä ja Sharks vain 15. Chris Osgood Bluesin maalilla torjui 30 kertaa ja Evgeni Nabokov Sharkin maalilla 31 kertaa.

Miikka Kiprusoff oli luukkuvahdin vuorossa.

Gagne ratkaisi jatkoajalla

Flyers – Canucks 4-3 ja.

Philadelphia Flyersin jatkoaikasankariksi ottelussa Vancouver Canucksia vastaan nousi 23-vuotias Simon Gagne, joka laukoi kiekon ohi jäässä makaavan Canucks-veskari Johan Hedbergin. Jatkoaikaa oli tuolloin pelattu 1.47.

Eric Desjardins, Michal Handzus, ja Mark Recchi olivat Flyersin muut maalintekijät joukkueen ottaessa jo viidennen peräkkäisen voiton. Lisäksi philadelphialaiset ovat Canucksin kanssa tämän kauden ainot joukkueet, jotka eivät ole vielä hävinneet otteluakaan kotiareenalla. Flyers on voittanut kahdeksasta kotiottelustaan kuusi, ja pelannut kahdesti tasan.

Canucksin voimahyökkääjä Todd Bertuzzi laukoi ottelun jatkoajalle, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain 7.2 sekuntia. Matt Cooke ja tulokashyökkääjä Jason King ampuivat Bertuzzin lisäksi maalit Canucksille, joka johtaa Flyers-ottelun lopputuloksesta huolimatta liigaa 23 pisteellä.

Flyersin suomalaisten peliajat olivat lähes samat: Sami Kapasella 16.52 ja Joni Pitkäsellä 16.44. Kapanen nappasi kaksi syöttöpistettä ottelussa. Canucksin Sami Salo pelasi lähes 19 minuuttia, ja Jarkko Ruutu hieman yli yhdeksän minuuttia. Molemmat suomalais-Canucksit jäivät pisteittä Flyersia vastaan.

Islanders jatkoi hyvää kotivirettään Habsia vastaan

Islanders – Canadiens 3-1

NY Islanders oli voittanut kahdeksasta kotipelistään kuusi ennen ottelua Montreal Canadiensia vastaan, ja Islandersin hyvä menestys jatkui Canadiensiakin vastaan.

Islandersin Oleg Kvasha vei isännät johtoon onnekkaalla laukauksella, joka yllätti Canadiensin maalilla pelanneen Jose Theodoren. Kvashan laukaus muutti suuntaa Canadiens-pakki Sheldon Sourayn mailasta.

Toisen erän alussa Canadiensin Andreas Dackell tasoitti pelin, mutta tämän jälkeen maalitilastoihin kirjattiin kaksi Islanders-nimeä. Mark Parrish teki voittomaalin toisen erän lopussa, ja Jason Blake viimeisteli loppunumerot 3-1-lukemiin tyhjään Canadiens maaliin kolmannen erän viimeisellä minuutilla.

Islandersin suomalaispuolustaja Janne Niinimaa pelasi reilut 26 minuuttia. Sean Bergenheim pelasi Islanders-paidassa kuusi ja puoli minuuttia. Canadiensin Saku Koivu pelasi lähes 19 minuuttia. Kukaan ottelun suomalaisista ei saanut tehopisteitä, mutta Koivu otti avauserässä kakkosen kiinnipitämisestä.

Thrashers joutui Hurrikaanien pyöritykseen

Hurricanes – Thrashers 5-1

Carolina Hurricanes oli saanut edellisessä ottelussa kyytiä Washington Capitalsilta numeroin 7-1, ja oli ilmeisesti saanut oppia miten vastustajia viedään.

Hurricanesin aloitti vahvasti Atlanta Thrashersia vastaan, sillä ottelua oli ehtinyt vanheta vain 36 sekuntia Erik Colen maalatessa ottelun avausosuman. Vaikka Thrashersin Patrik Stefan onnistui tasoittamana pelin kolme minuuttia myöhemmin, se ei estänyt Hurricanesia pyöräyttämästä 5-1-lukemia taululle.

Ron Francis, Craig Adams ja Cole olivat Hurricanesin tehokkaimmat pelaajat 1+1 –tehoilla. Thrashersin Ilya Kovalchuk jäi toisessa ottelussa ilman pistemerkintöjä.

Thrashersin Tommi Santala sai peliaikaa alle kymmenen minuuttia. Saman joukkueen maalivahdilla Pasi Nurmisella ei ollut paras ilta: 28 torjuntaa 33 vedosta ja torjuntaprosentti 84,8. Thrashersin toinen suomalaisvahti Jani Hurme oli sivussa selkävamman vuoksi.

Paholaiset kamppasivat Pantterit kumoon

Devils – Panthers 3-1

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen New Jersey Devils iski toisessa erässä kymmenen minuutin sisään kolmesti, ja Florida Panthers oli lyöty, vaikka Stephen Weiss kavensikin toisen erän viimeisellä minuutilla Devils-johdon 3-1-lukemiin.

Heikon alkukauden jälkeen Devils on petrannut ja on pelannut viimeiset kahdeksan ottelua tappioitta saldolla kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä. Silti Devilsin kotihalliin Continental Airlines Arenalle saapui maksaneita katsojia vain reilut kymmenen tuhatta.

Panthersin suomalaiset jäivät pisteittä. Olli Jokinen pelasi lähes parikymmentä minuuttia, ja Niklas Hagman sai vastuuta lähes saman verran.

Kings menetti 3-1-johdon Leafsia vastaan

Kings – Maple Leafs 4-4

Kotijoukkue Los Angeles Kings näytti voittavan ottelun, kun se johti kahden erän jälkeen 3-1 Toronto Maple Leafsia vastaan. Kings sai kuitenkin vierasjoukkueelta oppitunnin viimeisen kahdenkymmenen minuutin aikana. Oppitunnin aiheena oli ”Kuinka kauan jääkiekko-ottelu kestää?”

Opettajina toimivat Leafsin kokeneet kiekkomiehet Gary Roberts, Alexander Mogilny ja Owen Nolan, jotka toivat Leafsin tasoihin kolmannessa erässä. Robertsin ja Nolanin maalit syntyivät ylivoimalla.

Kingsin tehokkain pelaaja oli nuori, 21-vuotias venäläishyökkääjä Alexander Frolov kahdella maalillaan ja yhdellä syötöllä.

Kingsin Esa Pirnes syötti yhden joukkueensa maaleista. Pirnes pelasi noin 13 minuuttia. Leafsin suomalaispuolustaja Aki Berg pelasi pisteittä reilut 18 minuuttia.

Senatorsin ylivoima liikaa Blue Jacketsille

Senators – Blue Jackets 5-2

Ottawa Senators rikkoi seuran oman ennätyksen ylivoimamaaleissa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Senatorsin kaikki maalit syntyivät ylivoimalla. Entinen Senatorsin seuraennätys oli neljä ylivoimamaalia yhdessä ottelussa, ja sen joukkue oli onnistunut tekemään neljästi.

Jos kerran Senatorskin juhli erikoistilanteissa, niin täytyihän vierasjoukkueenkin osallistua. Myös Sinitakkien kummatkin maalit syntyivät erikoistilanteista: toinen yli- ja toinen alivoimalla. Niillä maaleilla Blue Jackets otti 2-0-johdon avauserän ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana.

Sen jälkeen ottelu olikin Senatorsin suurta juhlaa, ja kapellimestarina tahtia näytti Marian Hossa kahdella maalillaan ja kahdella syötöllään. Radek Bonk oli lähes yhtä kovassa vedossa keräten tehot 1+2.

Senatorsilla oli ottelussa 12 ylivoimatilannetta, joista joukkue siis hyödynsi viisi. Blue Jackets onnistui käyttämään yhden yhdeksästä ylivoimastaan hyödyksi.

Senatorsin venäläispakki Anton Volchenkov palasi tositoimiin oltuaan sivussa seitsemästä ottelusta aivotärähdyksen takia.

Blue Jacketsin Lasse Pirjetä pelasi lähes 12 minuuttia.

Predators ei tahtonut jatkaa viimeisenä

Predators – Flames 4-1

Ennen Calgary Flamesia vastaan pelattua ottelua Nashville Predators oli Keskisen divisioonan peränpitäjänä. Predators iski neljä maalia sen jälkeen, kun Flamesin Toni Lydman oli vienyt vierasjoukkueen 1-0-johtoon avauserän seitsemännellä minuutilla.

Marek Zidlicky, Vladimir Orszagh, David Legwand ja Adam Hall iskivät Predsin maalit. Heidän avullaan Preds nousi Columbus Blue Jacketsin ohi omassa divisioonassaan.

Predatorsin hyökkääjä Scott Walker oli sivussa nivusvamman vuoksi. Saman joukkueen Grag Johnson pelasi uransa 650 NHL-ottelun.

Predatorsin Kimmo Timonen syötti kolme joukkueensa osumista. Timonen sai vastuuta lähes 25 minuuttia. Lydman puolestaan pelasi reilut 25 minuuttia.

Conklinille uran ensimmäinen NHL-nollapeli

Wild – Oilers 0-2

Kuudennen peräkkäisen vierasottelunsa pelannut Edmonton Oilers pelasi päävalmentaja Craig MacTavishin mukaan kauden vakuuttavimman ottelun. Oilersin maalilla pelasi 27-vuotias Ty Conklin, joka torjui kaikki Minnesota Wildin 22 kutia. Ottelu oli Conklinin yhdestoista NHL:ssä.

Oilers tarvitsi vain 74 sekuntia ottelun avausmaalin, ja samalla voittomaalin, tekemiseen. Maalintekijänä Ethan Moreau. Oilers tuplasi johtonsa vielä avauserässä, kun Mike York pisti Radek Dvorakin reboundin ohi Wildin maalissa pelanneen Dwayne Rolosonin.

Wildin Antti Laaksonen pelasi reilut 15 minuuttia. Oilersin Tony Salmelainen sai peliaikaa yhdeksän ja puoli minuuttia.